Programa ‘Hola Jove!’

El Casal de Joves La Palma du a terme el programa Hola Jove!, una activitat dirigida als joves de 12 anys atès que és l’edat en la que es comença l’institut i s’entra a l’adolescència, i que s’ha presentat aquest matí a l’Institut Gaudí. Daniel Marcos, regidor de Joventut, explica que “hem pensat que és una bona manera de donar-nos a conèixer i també de poder saludar a aquests joves que entren, en el mateix moment que pass en a l’institut, a una nova etapa de la vida i a l’adolescència, deixant enrere per tant l’etapa de la infantesa”.

La proposta vol arribar a tots els instituts públics de la ciutat i alguns de concertats que han obert les portes al Casal, amb la idea de visitar a tot l’alumnat de 1r d’ESO i amb la intenció de donar a conèixer l’espai del Casal de Joves i els serveis i recursos que els joves tenen a la seva disposició a la ciutat. Va començar la setmana passada i s’acabarà el dia 15 de març. Els centres que participen són l’Institut Baix Camp, l’Institut Vilaseca, el Gabriel Ferrater, el Domènech i Montaner, el Pi del Burgar, l’Institut Gaudí, el Roseta Mauri, el Tapiró, l’Escola Puigcerver, la Maria Rosa Molas, el Maria Cortina i, finalment, el Col·legi Sant Josep.

Amb l’activitat també es vol aconseguir un retorn i, per tant, recollir les demandes que tenen i expectatives respecte a aquesta etapa. Es fa una visita als instituts i s’hi realitzen diferents dinàmiques que preten que els i les joves puguin, tot jugant, conèixer què es fa i què tenen al seu abast.

Els objectius són:

  • Donar a conèixer el Casal de Joves com un espai amb uns serveis i uns recursos a la seva disposició.
  • Donar la benvinguda a totes les persones que entren a la joventut a Reus
  • Donar veu al joventut que entra en aquesta etapa i oferir-los ser la seva porta d’entrada a l’Ajuntament.

En total es visitaran 12 centres de secundària de Reus i la voluntat és que aquesta activitat es pugui repetir cada any. Els serveis que es presenten i que es poden trobar al Casal de Joves són: Informació Juvenil, Treball i educació, Mobilitat internacional, Salut emocional, Punt Jove d’atenció a les sexualitats, els Referents d’Igualtat, l’EPI Jove, els espais joves i els bucs d’assaig musical.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.