‘El pany, el mapa, el paisatge i els camins’

El Palau Bofarull de la Diputació a Reus acull l’exposició El pany, el mapa, el paisatge i els camins de l’artista ebrenca Núria Arias. La mostra, protagonitzada en bona part per paisatges i camins del Delta de l’Ebre, s’ha inaugurat amb un acte encapçalat per la diputada de la Diputació de Tarragona, Iris Castell. L’exposició es podrà visitar fins al 6 d’abril.

El pany, el mapa, el paisatge i els camins està formada per 23 peces, algunes en blanc i negre i d’altres en color, i que combinen l’aplicació de diverses tècniques: l’aquarel·la, la tinta xinesa o el collage. Aquesta exposició és un treball personal i íntim de l’artista, resultat d’una experiència de vida en què l’autodescobriment i la superació han tingut un paper cabdal.

Amb aquesta exposició, Núria Arias (Barcelona, 1965) també reflexiona sobre la pèrdua de sediments al Delta de l’Ebre i la gestió que es fa d’aquest espai. En aquest sentit, entre les peces que conformen la mostra hi ha un bitllet reivindicatiu: amb un valor simbòlic de 5 euros, la imatge del Montsià per una banda i la biòloga americana Lynn Margulis per l’altra, l’obra pretén posar de manifest la necessitat de preservar el riu Ebre i el medi natural en general.

Durant la inauguració de la mostra, la diputada de la Diputació de Tarragona Iris Castell ha posat en valor el treball de l’artista i el seu to reivindicatiu. A més, ha destacat que des de la Diputació es treballa per retenir el talent dels artistes locals, que troben en el Palau Bofarull un espai per mostrar el seu art.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.