Programa On/Off a les Biblioteques Municipals

Amb l’arribada del mes de maig comença el programa On/Off a les Biblioteques Municipals de Reus. Amb el bon temps tothom té més ganes de prendre el sol, de canviar de roba, de canviar de ritme…per aquest motiu les Biblioteques Municipals de Reus ofereixen una sèrie d’activitats que ens han de servir per pode r desconnectar però també per connectar amb temes que ens fan reflexionar, que ens fan descobrir noves temàtiques, i que ens fan venir ganes de llegir.

Per commemorar el Dia del comerç just, el dia 13 de maig, s’oferirà una selecció de llibres per posar l’objectiu en visibilitzar les alternatives al comerç convencional, com el comerç just i les finances ètiques.

Amb «Biblioteques sense Fronteres» s’ha programat un seguit d’activitats per comprometre’ns amb un món més just. S’emetrà un documental sobre la figura de Pau Casals i les Nacions Unides; una sessió dels Astronautes del Curiosity a la Biblioteca Pere Anguera i des de Bolívia arriba una exposició fotogràfica de dones bolivianes que han reflexionat sobre la igualtat de gènere i que complementa l’exposició (Re)gènere sobre la igualtat de gènere en l’àmbit escolar de l’Escola Prat de la Riba. Per no perdre’s enmig d’una oferta tant rica i variada, la BCXA ha instal·lat uns indicadors que ens orienten on trobar cada secció

Com cada any en el marc del Festival Trapezi es podran consultar els fons especialitzats en el món del circ de les Biblioteques Municipals de Reus.

Amb la Setmana de la Natura (22 de maig-5 de juny) es recupera el pati interior de la Biblioteca Central Xavier Amorós i amb el lema «Restaurem la natura» es farà visible la necessitat d’implicar-nos col·lectivament per mantenir el bon funcionament dels ecosistemes i fer front a la pèrdua de biodiversitat i a la crisi climàtica. No deixeu de consultar el fons que s’han preparat per a l’ocasió.

A finals de mes per commemorar el Dia Internacional d’acció per a la salut de les dones hi haurà dues presentacions /clubs de lectura acompanyades de l’ exposició «Vulvart» a la Biblioteca Pere Anguera.

Cal destacar també la xerrada del dia 16 de maig sobre «Els drets al final de la vida. Coneixes quins són?» que ens permetrà endinsar-nos en una temàtica a vegades poc coneguda.

I per passar de l’Any Gabriel Ferrater al de Xavier Amorós s’ha programat la xerrada «Gabriel Ferrater i Xavier Amorós: coincidències i distàncies» i la Ruta Gabriel Ferrater.

Finalment, durant tot el mes no es deixarà de fer l’hora del conte dedicada a la solidaritat, contra el bullying, a la igualtat i a la inclusió social i una sessió a la Plaça Àngels Ollé; així com diverses presentacions de llibres de diferents temàtiques

Consulteu la programació On/Off per tenir-ne més detalls.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.