Programació de Reus Capital de la Cultura Catalana 2017

Amb més de 80 projectes confirmats i una previsió d’arribar a més de 200, que es desenvoluparan durant tot aquest any, Reus ha donat a conèixer aquest dilluns la programació de la Capital de la Cultura Catalana 2017. L’alcalde Carles Pellicer, la regidora de Cultura Montserrat Caelles, el president de l’entitat Capital de la Cultura Catalana Xavier Tudela i el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona Joan Olivella han presentat els eixos principals d’una programació que viurà l’acte inaugural el dissabte 28 de gener a la tarda al Teatre Fortuny i tot seguit a la plaça del Mercadal, en dos esdeveniments que seran dirigits pel director teatral Francesc Cerro i pel responsable de la companyia de circ Ciclicus Leandro Mendoza.

El cartell de Reus Capital de la Cultura Catalana s’ha presentat també aquest dilluns i inclou el lema “Fem Cultura”. Tal i com ha recordat la regidora de Cultura entre els criteris que s’han tingut en compte a l’hora de seleccionar els projectes confirmats hi ha hagut la seva qualitat, el fet que siguin innovadors i signifiquin una novetat per a la ciutat i que tinguin en compte la inclusió i superació de les barreres econòmiques i socials, que impliquin diferents col·lectius o també a les persones amb discapacitats. Tot això juntament amb una important valoració de la creativitat, la presència de talent emergent, l’experimentació cultural, la sostenibilitat i la projecció de futur que puguin tenir les propostes.

Entre els principals objectius de la Regidoria de Cultura hi ha el de poder fer arribar la cultura al conjunt de la ciutat, de manera que es treballa per fer-ne partícips els diferents col·lectius ciutadans, entitats veïnals i grups de participació ciutadana de manera que la ciutat s’ompli de cultura.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha explicat que per a Reus el fet de ser Capital de la Cultura Catalana representa una oportunitat: “És, de fet, una de les prioritats del nostre mandat, i la cultura i la projecció de ciutat transmeten els valors que hem heretat dels nostres avantpassats i que volem projectar cap al futur”.

El pressupost global d’aquest esdeveniment és de 540.000 euros i es preveu que aquesta quantitat es pugui incrementar en els pròxims mesos. Una part important d’aquesta previsió és fruit del compromís de diferents patrocinadors i col·laboradors privats.

El president de la Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela, ha destacat la gran projecció tant nacional com internacional que aporta esdevenir la ciutat que ostenta la capitalitat durant tot l’any i ha explicat que des de diferents ciutats d’arreu del món es reben consultes i peticions d’informació sobre la programació prevista el 2017 a Reus. Per la seva part, el representant de la Diputació de Tarragona Joan Olivella ha destacat la col·laboració d’aquesta institució amb l’activitat cultural de les administracions locals i en especial de la ciutat de Reus, a la qual ha desitjat un gran èxit amb aquest esdeveniment.

A l’acte de presentació de la programació també hi han participat Leandro Mendoza, Francesc Cerro i la coordinadora de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017, Montserrat Grau.

cartell_reus_capital_cultura_catalana_2017_0

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.