Programació de tardor del Teatre Fortuny

El Consorci del Teatre Fortuny de Reus té a punt la nova programació de tardor d’aquest any 2021. L’Alcalde de la ciutat, Carles Pellicer; el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens, i el gerent de l’espai escènic, Josep Margalef, l’han presentat aquest dijous al matí, un cop finalitzada la reunió del Consorci del Teatre Fortuny, una trobada que ha servit també per fer un balanç positiu del primer semestre de l’any.

L’Alcalde Carles Pellicer ha explicat que “ha estat un semestre molt intens, en el qual hem viscut perídoes de confinaments territorials que ens han condicionat molt, més enllà de les adequacions de l’espai que ens anaven marcant les autoritats sanitàries per totes les recomanacions de la pandèmia”. De l’activitat artística total prevista s’han realitzat 36 espectacles, amb 41 representacions. Pel que fa a les activitats que formaven part de la programació oficial del Consorci, s’han fet 22 espectacles, amb 25 representacions. El nombre total d’espectadors que ha passat pel Fortuny ha estat de 11.886 persones, el que representa una mitjana del 72% d’ocupació. 

Pel que fa a la nova programació prevista per a la tardor, el teatre ha previst 17 espectacles i 19 funcions. Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha explicat que “és evident que aquest espai és referent el territori, tant per les persones que hi venen a actuar com les que formen el públic i és per això que treballem per oferir un ventall d’accions compromeses amb la diversificació de gèneres, de creadors, de dramatúrgies, de direccions i artistes,  per ser punt de referència en el teixit creatiu del nostre país i reforçant la seva presència en el món de les arts escèniques”.

La programació

Josep Margalef, gerent del Consorci del Teatre Fortuny, ha explicat la programació prevista “títols tan destacats com «Filumena Marturano, amb Clara Segura i producció de la Perla 29, l’òpera «Il Barbiere di Siviglia dels Amics de l’Òpera de Sabadell;  un dels previsibles èxits de la temporada «53 diumenges» amb Pere Arquilllué del grup T de Teatre; Joel Joan protagonitza «El Gran Comediant»; el clàssic d’Àngel Gimerà «La Filla del Mar», un espectacle multidisciplinari que combina text i cançons”.

Pel que fa a la dansa, tindrà un protagonisme especial amb el “Llac del Cignes” del Ballet Nacional Russ i del “Trencanous” del Ballet de Barcelona, una peça inspirada en el modernisme català que integra institucions culturals. La colla castellera  Xiquets de Reus participaran del muntatge.

Els familiars mantenen el seu espai a l’escenari del Teatre Fortuny i aquest trimestre tindrem a la companyia de dansa Aracaladanza amb el seu darrer muntatge «Play» i sota la direcció de Paco Mir, l’espectacle «Jo vaig amb mi» el públic s’endinsarà a la vida de la Sol per cantar, ballar, jugar i riure.

El Festival Accents del qual el Consorci hi participa activament, La Maria Arnal i el Marcel Bagés presentaran el seu darrer disc «Clamor».

Per finalitzar l’any l’Orquestra de Sant Cugat portarà a l’escenari el tradicional concert de «Valsos i Danses».

En referència al Cicle Grans Mestres, que porta a terme el Consorci del Teatre Fortuny des de l’any 2014, aquest trimestre hi haurà a escena els darrers 3 muntatges de l’any on cal recordar que ha augmentat el nombre d’espectacles programats passant de 7 a 8 propostes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.