Programació d’estiu a la Biblioteca de Cambrils

La Biblioteca municipal Josep Salceda i Castells de Cambrils ha programat diverses activitats pels mesos de juliol i agost per fomentar la lectura i evitar l’aturada d’hàbits lectors i aprenentatges durant les vacances d’estiu.  Fins el dia 8 de setembre, l’equipament obrirà de dilluns a divendres de 9 a 14:30 hores, amb una variada oferta de propostes estiuenques. Els dies 15 i 16 d’agost la biblioteca romandrà tancada.

Per una banda, del 25 de juny al 30 d’agost, “Llegir té premi” pels nens i nenes d’entre 8 i 16 anys. Aquesta campanya impulsada pel Servei de biblioteques de la Generalitat i Legiland té l’objectiu de promoure la lectura, compartir-la, millorar la comprensió lectora i apropar els serveis de les biblioteques a infants i joves.

Per l’altra, els kits de lectura de la campanya “Guanyem un estiu lector” ja estan preparats per a l’alumnat que hagi fet 3r, 4t i 5è de primària. Els infants que vulguin viure viatges i missions lectores amb aquesta iniciativa ja poden recollir els llibres a la biblioteca i allí mateix els informaran de com participar-hi.

A més, també tornen els “Lots sorpresa”, que consisteixen en una selecció de documents variats dins d’una bossa de ràfia, i els jocs de taula de “Juguem sense pantalles” per jugar in situ o fins i tot emportar-se a casa.

La programació del juliol i agost també inclou tres tallers i una gimcana familiar amb inscripció prèvia a bib@cambrils.cat. La primera proposta és el taller de formació “Build me” de Petits Enginyers, per a nens i nenes de 4 a 8 anys, que es portarà a terme el 19 de juliol d’11 a 12:30 hores. Els i les participants es familiaritzaran i treballaran amb el set de LEGO “Build me emotions” per aprendre a reconèixer i expressar emocions pròpies i de la resta de persones.

Els altres dos tallers aniran a càrrec d’Activijoc i s’han programat pel 24 de juliol d’11 a 13 hores. Una de les activitats per fomentar la creativitat i l’esperit lúdic serà la construcció d’un joc de pesca portàtil, mentre que l’altra serà un taller del joc tradicional Run run per crear una il·lusió òptica en moviment. Per acabar, el dimarts 6 d’agost Cuentropía proposa una gimcana per a famílies amb infants a partir de 5 anys.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.