4a edició del Cicle de Cinema Infantil en Català

El Cicle de Cinema Infantil en Català (CINC) torna per quart any consecutiu a La Fira Centre Comercial, i es consolida com una cita imprescindible per a les famílies durant els mesos d’estiu. La iniciativa organitzada per La Fira Centre Comercial amb la col·laboració del Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus, la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l ’Ajuntament de Reus  i Cines Axion, acosta als més petits al cinema en llengua catalana a un preu popular, i en les seves anteriors edicions ha recollit un gran èxit de participació i ha esgotat les entrades al cap de  poques hores de posar-se a la venda.

Enguany, el cicle ofereix una programació de 9 pel·lícules seleccionades per a totes les edats, des del 4 de juliol fins al 29 d’agost. Les sessions seran cada dijous a les 18:30 h als Cinemes Axion, ubicats a l’interior del centre comercial.

Una programació per a tots els gustos
La programació del CINC aquest 2024 inclou una varietat de títols i estrenes perquè el Cicle atregui  tota la família, i la programació serà la següent:

  • 04/07/2024 – Guardians del museu
  • 11/07/2024 – Barbie
  • 18/07/2024 – Colla al rescat
  • 25/07/2024 – Mòmies
  • 01/08/2024 – Corre, Tigre, corre!
  • 08/08/2024 – Patrick
  • 15/08/2024 – Wish: el poder dels desitjos
  • 22/08/2024 – Garfield: la pel·lícula
  • 29/08/2024 – Del revés 2

Les entrades per al Cicle de Cinema Infantil en Català es posaran a la venda progressivament respectant el calendari del cinema i es podran adquirir en línia a través de la web de Cinemes Axion o a la taquilla dels cinemes mitja hora abans de la projecció.

Un compromís amb l’oci familiar
La iniciativa del CINC ha recollit un gran èxit en les seves edicions anteriors ja que en l’edició de 2023 va reunir un total de 1.028 espectadors, una xifra que demostra l’interès que genera aquesta iniciativa entre famílies i gent de totes les edats.

La Fira Centre Comercial aposta per aquesta iniciativa que acosta els més petits a la cultura i a l’oci en la seva pròpia llengua. “Estem compromesos amb el foment de l’oci familiar i la divulgació de la cultura i de la nostra llengua, per això el CINC és una gran eina. Des dels més petits, molts dels quals gaudeixen d’una pel·lícula per primera vegada, fins a un públic més adult que gaudeix de veure pel·lícules en català, aquesta programació està dissenyada per xalar tots, no només del cinema, sinó de la nostra pròpia llengua i el nostre doblatge”, afirma la gerenta del Centre Comercial, Patricia Perugini.

Segons Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i president del Centre de Normalitzaci&oa cute; Lingüística, “per nosaltres és important fer aquesta presentació perquè com podeu veure la maquinària no s’atura. Ens trobem de ple en els actes de la Festa Major de Sant Pere i la setmana vinent ja comencem el cicle CINC, que permet veure cinema en català a Reus  i no haver-se de desplaçar fora. La vitalitat cultural de la ciutat és ben visible durant tot l’any i també els mesos d’estiu, i a més el CINC arriba més enllà del nostre municipi i atreu també públic de les comarques veïnes”.

El CINC és una iniciativa de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per fer créixer l’oferta i el consum de cinema infantil en català, amb la col·laboració del Consorci per a la Normalització Lingüística i diversos ajuntaments, institucions, entitats i cinemes.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.