Programació Festa Major de Misericòrdia 2017

Programació Festa Major de Misericòrdia 2017

Programació Festa Major de Misericòrdia 2017

Dijous 14

19.30 h, a CAL MASSÓ, recital de poesia A punt, amb Núria Pujolàs, Lali Ribera i Jordi Roig. Entrada lliure.

Divendres 15

18.00 h, des del PARC DE LA MORENETA (carrer de Flix, 32; barri de Montserrat), repartiment del programa de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia. El Xiquet i la Xiqueta, acompanyats pel Campi, viatjaran en cotxes d’època fins a la plaça del Mercadal tot repartint el programa de festes.

19.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, VI Festival Internacional de Guitarra Guitarreus. Homenatge a Paco de Lucía, a càrrec de Flamencos de New York.

20.00 h, al CARRER DE L’ÀLIGA DE REUS (Mas Vilanova), concert dins el cicle Música als Barris, a càrrec de la Banda Simfònica de Reus.

20.30 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, lectura dramatitzada d’Un raport per a una acadèmia, de Franz Kafka, amb traducció de l’alemany de Josep Murgades, a càrrec de Ramon Llop, de la companyia de teatre El Trole. Preu: 3 €.

 21.30 h, al TEATRE BARTRINA, VI Festival Internacional de Guitarra Guitarreus. East & West (Itàlia). Virtuosisme de guitarres i veus en un homenatge a Simon and Garfunkel, The Eagles, i tota la música de la costa est nord-americana.

21.30, a la PRIORAL DE SANT PERE, Misericòrdia: de Reus al Cel. Muntatge escènic de cant, música, dansa i teatre que ens porta a reviure la llegenda de la Mare de Déu de Misericòrdia com mai abans, des de l’aparició a la pastoreta fins a la salvació de la vila. L’Orfeó Reusenc escenifica aquest muntatge únic, que compta amb un equip de més de 80 persones entre músics, cantaires, dansaires, actors i tècnics.

Dissabte 16

A REUS, CORREFOC!

De 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, obertura de la XXIII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, que es podrà visitar fins al 24 de setembre.

A partir de les 10.00 h i durant tot el dia, en DIFERENTS INDRETS DE LA CIUTAT, Reus Ocult. Visites a diferents espais patrimonials de la ciutat. Més informació a www.reusocult.cat.

Durant tot el dia, a l’ARXIU MUNICIPAL DE REUS, I Jornada d’Etnologia de les Comarques de Tarragona, acte organitzat per l’ITA (Associació d’Antropologia), DAFITS (Departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la URV) i el Centre de Documentació del Patrimoni i la Memòria – Carrutxa. Amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Reus.

11.00 h, des del CARRER DEL FOSSAR VELL i fins a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, cercavila dels elements participants a la festa del 10è aniversari del Basilisc i a l’acte de donació del Basilisc petit a la ciutat, amb la participació d’Enxancarra Percussió, la Mulassa dels Pallaresos, el gegant Pere el Gran (IPM), el Basilisc de Valls i el Basilisc i el Basilisc petit de Reus. Recorregut: carrer del Fossar Vell, plaça de Sant Pere, carrer Major, plaça del Mercadal, carrer del Metge Fortuny, carrer de Rosich, carrer de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer de la Presó i plaça d’Evarist Fàbregas.

12.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, acte de donació del Basilisc petit a la ciutat i presentació de la nova banda del Basilisc, Trifàsic Tradi-brass Band. Seguidament, concert vermut amb el grup Versió.cat.

12.00 h, al CENTRE DE LECTURA, concert familiar Què ens porta l’esquirol? Sessió participativa de música en família adreçada a infants de 2 a 5 anys.

17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de bonsai a càrrec del professor Josep M. Martínez.

18.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, inauguració oficial de la XXIII edició de l’Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, a càrrec de les autoritats municipals.

18.00 h, a la PLAÇA DE PRIM, XIII Concurs de Masclet i Fira de Degustació amb els establiments col·laboradors del Masclet. Per votació popular es triarà el millor Masclet entre tots els participants. Col·labora: Vermuts Miró.

19.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, plantada de les bèsties participants de l’A Reus, Correfoc!

 19.00 h, a la PLAÇA DE LA SARDANA (barri Horts d’en Simó), concert dins el cicle Música als Barris, a càrrec de la Banda Simfònica de Reus.

19.00 h, al PARC DE MAS IGLESIAS, Rumba Reus. I Festival de Rumba Catalana, amb les actuacions dels grups Arrel de Gràcia, Miliu Calabuch (nebot d’en Peret) i Ai ai ai, presentat per Moncho.

20.00 h, des de la PL. DE L’ALCALDE ANTON BORRELL, concentració del VIII Tomb de Nit, caminada nocturna per diferents indrets als afores de la ciutat. Sortida a les 21.00 h. Inscripcions anticipades 3 €, del 5 al 16 de setembre de 19.00 a 21.00 h al local de l’Associació Excursionista de Catalunya (carrer d’Orient 17, baixos, entrada per la plaça dels Horts de Miró) i a www.aecreus.cat. Inscripció el mateix dia de la caminada 5 €. La inscripció inclou l’assegurança, les begudes i el cremat. Recorregut de 8 km (2.30 h aprox.). Es recomana dur aigua, una llanterna o frontal i sopar de motxilla.

Recorregut: pl. de l’Alcalde Anton Borrell, c. d’Antoni Gaudí, av. de l’Onze de Setembre, pas de la via del tren, c. de l’Hospitalera, c. de les Borges del Camp, Tennis Reus Deportiu, camí dels Cinc Ponts, riera del Roquís, av. de la Vall d’Aran, av. del President Companys, camí de la Mineta, rotonda de l’av. de Reus, c. de Sant Jordi, camí de Monterols, camí de la Pedrera del Còbic, camí de l’Institut Pere Mata, Boca de la Mina, pg. de la Boca de la Mina, av. del Comerç, pl. d’Almoster, c. del General Moragues, c. d’Antoni Gaudí i pl. de l’Alcalde Anton Borrell.

20.00 h, a CAL MASSÓ, recital de poesia Jam de la Tardor, organitzada per Terrabastall Poètic. Entrada lliure.

20.00 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, exhibició de swing i lindy-hop. Espectacle de ball ambientat en els anys vint on es mostren diferents balls retro barrejats amb balls moderns, com el lindy-hop swing, càrrec de Bàsic Escola de Ball.

20.15 h, des de la PLAÇA DE CATALUNYA, A Reus, Correfoc Infantil!, amb la participació dels Diables Infantils de la Canonja, Diables Infantils 7 Pecats Capitals de la Pobla de Mafumet i, de Reus: el Ball de Diables infantil, el Drac petit i la Cabra petita. Recorregut: plaça de Catalunya, raval de Santa Anna, carrer de Martí Napolità, carrer de Rosich, carrer d’en Vilar, carrer del Metge Fortuny i plaça del Mercadal.

21.30 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, A Reus, Correfoc!, amb la participació del Ball de Diables de Tarragona, el Drac de la Geltrú, el Drac de Sant Jaume dels Domenys i, de Reus: els Bous de Foc, la Víbria, el Ball de Diables, el Drac i la Cabra. Recorregut: plaça del Mercadal, carrer del Metge Fortuny, carrer d’en Vilar, carrer de Rosich, carrer de Santa Anna, plaça de la Farinera, carrer de la Presó, carrer de l’Hospital, Absis, carrer de les Peixateries Velles, plaça de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal.

Diumenge 17

L’APLEC BAIX CAMP

8.30 h, al CONCESSIONARI SEAT BAYCAR SAU (c. de Recasens i Mercadé 61, Polígon AgroReus), XXIV Concentració Nacional de Seat i Clàssics. A les 9.00 h, sortida direcció a l’Urgell i Conca de Barberà.

A partir de les 10.00 h i durant tot el dia, en DIFERENTS INDRETS DE LA CIUTAT, Reus Ocult. Visites a diferents espais patrimonials de la ciutat. Més informació a www.reusocult.cat.

De 10.00 a 20.30 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, 51è Aplec Baix Camp, organitzat per la Colla Sardanista Rosa de Reus. La diada començarà amb un esmorzar popular. Sardanes tot el dia amb les cobles Jovenívola de Sabadell i Reus Jove, i a la tarda també amb la Cobla Pare Manyanet. De forma paral·lela hi haurà diversos tallers i activitats: escacs, jocs, manualitats i un concurs de colles a la tarda. El Drac i la Víbria clouran l’aplec.

Durant el matí, dins el 51è Aplec Baix Camp, actuació dels Nanos de Reus, amb motiu del 70è aniversari del grup de nanos de Modest Gené.

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tallers lliures de bonsai adreçats a afeccionats.

 11.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa de la 37a Trobada de Misericòrdies al santuari.

12.00 h, a la BIBLIOTECA DEL CENTRE DE LECTURA, acte commemoratiu del bombardeig de 1937, a càrrec de Plàcid Garcia-Planes Marcet, director del Memorial Democràtic.

12.00 h, des del CARRER DE MARTÍ NAPOLITÀ, correvermuts amb el Bou de Reus, el Bou Tradicional de Valls i el Bou de Valls, i l’acompanyament musical dels Bandsonats. La cercavila acabarà a la plaça de Prim amb un vermut popular i música del DJ San Vinilo.

 12.15 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, ballada conjunta de sardanes a càrrec d’entre 200 i 250 alumnes de nou escoles reusenques, dins el 51è Aplec Baix Camp.

13.00 h, davant de la RESIDÈNCIA STS MISERICÒRDIA, 3a edició del Vermut Musical gratuït per a tothom. Amb l’acompanyament musical i la participació dels Nanos de Reus. Organitza: Residència STS Misericòrdia.

17.00 h, a LA PALMA, La Patxanga. Passa una estimulant tarda de diumenge tot participant amb els teus amics a La Patxanga de Festa Major. Deixa’t sorprendre per un partit de futbol amb unes normes divertidament diferents. I després del repartiment de premis, final de festa amb DJ Tro. Més informació i inscripcions a tronatsdereus@gmail.com o a facebook.com/tronatsdereus. Us hi esperem!!! Organitza: Tronats de Reus.

 17.30 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, demostració de formació i modelatge d’un bonsai a càrrec del professor Francesc Giner.

 17.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, inscripcions de la Trobada d’Elements del Seguici Fets per Tu. Si ets fan del seguici de Reus… Fes-te el teu element o vesteix-te com el teu ball preferit i llueix-te per Misericòrdia! És ben fàcil: tisores… pega… cartró o qualsevol altre material. Si vols participar-hi i per a més informació, entra a www.canalreustv.cat i segueix les instruccions. Col·labora: Canal Reus TV. 18.30 h, inici de la cercavila pel centre de la ciutat. Recorregut: carrer Major, carrer de les Peixateries Velles, Absis, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, carrer de les Galanes i plaça del Mercadal.

 18.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, contacontes amb Rat Cebrian i Els petits canvis són… aquests!, dins els actes del 51è Aplec Baix Camp.

19.00 h, a l’ESGLÉSIA DE SANT JOAN, concert de l’Orquestra del Centre de Lectura d’obres de Vivaldi i contemporanis, amb solistes convidats, que interpretaran tres concerts del Barroc per a violí, flauta i violoncel respectivament.

19.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació teatral El Esperanza, a càrrec de la companyia TeatrodeCERCA, amb la interpretació d’Oriol Grau i Paco Romero. Preu: anticipada 12 €, vigília i dia de la representació 14 €, socis 8 €.

20.00 h, a la PRIORAL DE SANT PERE, concert d’orgue a càrrec de Josep Vicent Giner.

20.00 h, al RACÓ DE LA PALMA, concert Recordant Garcia Lorca, amb Josep M. Domènech Trio + Albert Carbonell. Tiquet de consumició mínima: 5 €.

 21.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, cantada d’havaneres amb el grup Les Veus de Reus. El Grup Cultural de Misericòrdies de Reus ens oferirà, a la mitja part i en rigorosíssima primícia, el Tronat (vermut Miró cremat).

Dilluns 18

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca dins la XXIII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

18.30 h, a la Sala Annexa de la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Club de poesia.

Dimarts 19     

De 10.00 a 20.00 h, a la PLAÇA DE L’ABAT OLIBA (Horts de Miró), cicle Lectura a les Places. Diferents activitats per a gent de totes les edats. Coordinat per les Biblioteques Municipals de Reus, és una continuació del projecte Contes a les Places promogut per les biblioteques municipals, Política Lingüística i el Consell d’Infants.

 De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca dins la XXIII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

18.30 h, a la Sala Annexa de la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Club de lectura literatura italiana: Anna, de Niccolò Ammaniti.

18.30 h, als JARDINS DE L’ESTACIÓ ENOLÒGICA (passeig de Sunyer 4-6), 50 = 50 = Treballant per la igualtat. Acte commemoratiu del primer aniversari del Consell de Dones del Baix Camp, amb la participació de l’escriptora Rosa Regàs, l’enòloga Eva Prim i el pediatre neonatòleg Adolfo Gómez. L’acte, conduït per Ruth Troyano, es clourà amb l’actuació del grup Afterdark. (En cas de pluja o mal temps es realitzarà a la Sala d’Actes del Consell Comarcal del Baix Camp, al carrer del Dr. Ferran 8, dins l’Estació Enològica).

19.30 h, a la sala Hortensi Güell del CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre La història m’absoldrà, de Fidel Castro, a càrrec de Xavier Ferré. Presentarà l’acte Joaquim Besora. La publicació és d’Edicions de 1979.

19.00 h, al SALÓ NOBLE DEL PALAU BOFARULL, I Nit de la Recerca Biomèdica, amb la conferència inaugural a càrrec del doctor Bonaventura Clotet.

20.30 h, al TEATRE BRAVIUM, inauguració de l’exposició de fotografies “Som així!”, de Meritxell Perpiñá Masip. Es podrà visitar fins al 31 de gener del 2018.

 Dimecres 20  

17.30 h, a la Sala Infantil de la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Contes a cau d’orella: La pastoreta i la Mare de Déu.

18.30 h, a la Sala Annexa de la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Club de lectura d’anglès: A mercy, de Toni Morrison.

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca dins la XXIII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

19.45 h, a la Galeria de Fills Il·lustres del PALAU MUNICIPAL, descoberta del quadre de Modest Gené Roig (1914-1983), fill il·lustre de Reus, obra de Ramon Vinyes Vinyes.

20.00 h, a l’AJUNTAMENT DE REUS, XXV Trobada de Misericòrdies de la nostra ciutat.

20.00 h, a la seu de CARRUTXA (travessera Nou de Sant Josep 10, baixos), marató de tronades de la festa major des dels anys vuitanta. Després de la catalogació i revisió d’enregistraments audiovisuals sobre la Festa Major de Reus, Carrutxa mostra com ha evolucionat la Tronada des dels anys vuitanta fins als nostres dies.

20.00 h, a la SALA LA VICARIA DEL CENTRE D’AMICS DE REUS, inauguració de l’exposició “Brian Epstein i The Beatles”, que romandrà oberta fins al dimarts 3 d’octubre.

20.30 h, pel NUCLI ANTIC, el Carro dels Romanços. Bravium Teatre ens ofereix una passejada teatral pels carrers del centre basada en la rica producció reusenca de literatura de fil i canya del segle XIX. Enguany, amb motiu del cinquè aniversari de la participació del Carro dels Romanços a les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia, compta amb una renovada escenificació i romanços totalment nous. Sortida de la cercavila des de la seu de l’entitat, al carrer de la Presó, i actuacions a la plaça de David Constantí, plaça de les Basses i plaça de Sant Pere.

FESTES DE LA MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA

Dijous 21

ELS GUARDONS DE LA CIUTAT

Durant el matí, al CAMPANAR DE LA PRIORAL, al punt més alt del pinacle major, hissada de la bandera mariana com a inici de les festes de Misericòrdia.

12.00 h, al RAVAL DE MARTÍ FOLGUERA n. 19, descoberta de la placa a la casa natalícia del Dr. Alexandre Frias Roig (1878-1963), dins els actes de l’Any Dr. Alexandre Frias Roig.

17.30 h, a la sala d’actes de la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, La cotorra m’ha dit: La pastoreta i la Mare de Déu.

 De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca dins la XXIII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

18.30 h, des de la CASA RULL i pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes. Canonades i versots ompliran els carrers del nucli antic.

18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, animació infantil amb Arreplegats, espectacle on podrem trobar des de les danses tradicionals de tota la vida arranjades de manera fresca i molt dinàmica, fins a balls amb música rock, rumba, twist, xarleston, funky… de forma que no només els petits passen una bona estona sinó que els més grans no poden evitar moure el cos!!!

19.00 h, a la Sala d’Actes de la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, presentació de l’exposició d’Alejandro de la Sota.

19.30 h, a la sala d’actes Emili Argilaga del CENTRE DE LECTURA, presentació del llibre Guia de Camp dels Ocells de Catalunya i Guia de Rapinyaires de Catalunya, a càrrec de Fran Tabalon, Carles Álvarez Cros i Àlex Ollé.

20.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, lliurament dels Guardons de la Ciutat 2017. Un homenatge públic a la societat civil de casa nostra. Mencions honorífiques municipals a l’Escola Prat de la Riba, la Banda-Cobla Pare Manyanet, el Club Esportiu Santes Creus, la Fundació Mossèn Frederic Bara i Cortiella, el Drac, el Ball de Prims i l’Equip d’Hoquei Patins Reus Deportiu. Durant l’acte es repartirà la postal número 39 de la col·lecció de postals de la festa, dedicada a la Carrossa Triomfal de la Germandat de Sant Isidre i Santa Llúcia.

20.30 h, pel NUCLI ANTIC, el Carro dels Romanços. Bravium Teatre ens ofereix una passejada teatral pels carrers del centre de la ciutat basada en la rica producció reusenca de literatura de fil i canya del segle XIX. Sortida de la cercavila des de la seu de l’entitat, al carrer de la Presó, i actuacions a la plaça de David Constantí, plaça de les Basses i plaça de Sant Pere.

21.00 h, a CAL MASSÓ, cinema / el documental del mes: Angry Inuk (inuit enfadat) d’Alethea Arnaquq-Baril. Entrada lliure.

Divendres 22

De 18.00 a 21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller de llenya seca dins la XXIII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

De 18.00 a 20.00 h, al CARRER DE SANT ELIES 29, 1r, inauguració oficial del local social del Grup Cultural de Misericòrdies de Reus, seguida d’un petit refrigeri i d’una jornada de portes obertes.

18.30 h, des de la CASA RULL i pels CARRERS DEL NUCLI ANTIC, cercavila del Canó de les Festes. Canonades i versots ompliran els carrers del nucli antic.

18.30 h, des del REUS DEPORTIU, Passacarrers Esports&Arts. Les escoles i seccions del Centre de Lectura i les seccions esportives del Reus Deportiu donen el tret de sortida al nou curs amb una original cercavila plena de sorpreses que unirà les dues entitats amb música, dansa, teatre i esports.

Recorregut: carrer de Gaudí, carrer del General Moragues, plaça de la Llibertat, carrer de Llovera, plaça de Prim, carrer de Monterols i plaça del Mercadal. Tot seguit, a la mateixa plaça, lectura d’inici de curs i classe oberta de dansa a càrrec d’una professora del Centre de Lectura i de Body Combat dirigida per un professor del Reus Deportiu.

18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, espectacle de titelles amb la companyia Los Tirititeros de Binéfar amb Dragoncio, la llegenda de la princesa i el drac, amb una versió que agafa prestades algunes situacions d’altres contes populars. La música serà interpretada en directe amb diferents instruments tradicionals. Berenar de coca amb xocolata amb la presència del Drac de Reus ofert pel Ball de Diables amb motiu del 25è aniversari del Drac de Reus.

 18.30 h, a la sala d’actes del CENTRE DE LECTURA, presentació del conte Soc més que un rellotge, de M. Conxa Torres, amb il·lustracions d’Anna Pierna. En finalitzar la presentació es realitzarà una visita a la torre del campanar, on es troba el rellotge.

19.30 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, inauguració de la remodelació de la Sala d’Actes de l’entitat i lliurament de plaques identificatives a les entitats membres de la Delegació Territorial de les Comarques de Tarragona, de la Federació d’Ateneus de Catalunya. Clourà l’acte el Cor Mestral.

20.00 h, a la PLAÇA DE GABRIEL FERRATER (barri Fortuny), concert dins el cicle Música als Barris, a càrrec de la Banda Simfònica de Reus.

20.30 h, al CAMPANAR DE LA PRIORAL, visites nocturnes al campanar. Per quart any consecutiu, els Campaners de Reus ens expliquen la seva tasca, tot gaudint de nit de l’espectacular mirador de la ciutat. Preu: 1 € per persona. Imprescindible reserva prèvia a partir del dia 15 de setembre a campanersdereus@gmail.com. Més informació a campanersdereus.blogspot.com.

 20.30 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, representació de No hi havia res a dir, de Xavier Amorós, a càrrec de Ramon Llop, de la companyia de teatre El Trole. Preu: 3 €.

 21.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, assaig especial dels Xiquets de Reus.

21.30 h, a CAL MASSÓ, concert a la terrassa amb 4Hiverns (pop/Bcn). Entrada: 5 € amb consumició mínima inclosa.

22.00 h, al TEATRE BARTRINA, concert Coldday. A very special tribute to Coldplay. Coldday va néixer el 2012 per retre un homentage a la banda britànica Coldplay. L’espectacle és un viatge per tota la trajectòria de Coldplay, des del seu primer disc Parachutes fins al més actual, A head full of dreams. Preu: 5 € anticipada, 8 € a taquilla.

Dissabte 23

EL SEGUICI PETIT I LA DIADA CASTELLERA

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tallers lliures de bonsais adreçats a afeccionats a càrrec del professor Josep M. Martínez.

12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, vermut cultural, visita teatralitzada, concert i vermut. Imprescindible reserva prèvia a www.codoleducacio.com. Amb la col·laboració de Vermuts Miró i el suport de la Fundació Pere Mata i l’Ajuntament de Reus.

12.00 h, al CARRER D’ALEUS, vermut rumberu, amb el magnífic Peret Reyes + artistes convidats i els divertits DJ Cris&Petes. Organitza: La Nit de Fer l’Índiu (CRAC i Colla Gegantera) i Bar Absenta. Col·labora: Vermuts Miró.

13.00 h, a CAL MASSÓ, concert vermut d’Albert Basora (Reus/pop), dins el cicle Accents’17. Membre del grup The Krav Maga, Albert Basora ens presenta, juntament amb David Rodríguez, Albert Ramos i el Kanyi, el seu nou projecte musical, on les guitarres i les melodies tenen un pes important. Entrada lliure.

16.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera de Misericòrdia, amb la participació dels Nens del Vendrell, els Castellers de Sabadell i els Xiquets de Reus, que ens oferiran els seus millors castells.

De 17.00 a 20.00 h, al CAMPANAR, visites guiades amb un toc d’humor, a càrrec de l’actriu Lourdes Domènech, que conclouran amb un berenar amb coca i cava. Entrada per grups en estricte ordre de tanda, condicionat per la limitada capacitat. Preu: 1 € per persona. Organitza: Grup Cultural de Misericòrdies de Reus.

18.00 h, des del CAMPANAR, Toc de la Festa Major Petita per anunciar la sortida del Seguici Petit, a càrrec dels Pioners i Caravel·les dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

 

18.30 h, des de la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, cercavila de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Actuació de lluïment a l’inici (plaça de la Llibertat) i al final (plaça de la Cultura de la Pau). Recorregut: plaça de la Llibertat, avinguda de Prat de la Riba, passeig de Sunyer, plaça del Nen de les Oques, passeig de Prim i plaça de la Cultura de la Pau.

19.00 h, des de l’AJUNTAMENT, inici de la cercavila del Seguici Petit de la ciutat. Amb la participació dels músics de l’Aula de Sons de Reus, el Ball de Diables infantil, el Drac petit, la Cucafera, el Basilisc petit, els Nanos petits, la Mulassa petita, els Vitxets, Moros i Indis petits, el Ball de Marcos Vicente, el Ball de Pastorets petit, el Ball de Cercolets petit, el Ball de Prims petit, el Ball de Valencians petit, el Ball de Bastonets de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic petit, el Ball de Gitanes petit, l’Escola de Bastons de l’Orfeó Reusenc, la Canalla dels Xiquets de Reus, l’Àliga petita i la Banda de Música del Pare Manyanet. El recorregut de la cercavila serà: plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim i carrer de Monterols, i acabarà novament a la plaça del Mercadal, on es farà la passada de lluïment.

 20.00 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, berenar popular, gentilesa de Borges.

20.00 h, a la PLAÇA DEL CASTELL, representació del Ball de Sant Miquel, a càrrec del Ball de Diables de Reus. Aquest ball, documentat a la ciutat des del segle XVIII, escenifica la lluita del bé i el mal. Col·labora: Pirotècnia Igual.

20.15 h, a la PLAÇA DE LA FARINERA, actuació del ball parlat complet del Ball de Marcos Vicente.

 21.00 h, al CENTRE D’AMICS DE REUS, inici de les 12 hores nocturnes de futbol botons. Trofeu Ciutat de Reus.

22.30 h, a la PLAÇA EVARIST FÀBREGAS, 16a edició de Danses de Creació, amb l’espectacle Els colors de la jota a càrrec del grup La Clavellinera de Falset, dirigit per Lídia de Mena i amb música en directe.

Diumenge 24

LA VIGÍLIA, LES REVETLLES

11.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, taller infantil de cura i modelatge d’un bonsai. Cal inscripció prèvia, places limitades fins a 20 participants. Preu: 6 €.

12.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festivitat, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

13.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, cloenda de la XXII edició de l’Exposició de Bonsais Ciutat de Reus, amb lliurament de records als participants.

18.00 h, des de la PLAÇA DEL MERCADAL, cercavila del Ball de Valencians del Vendrell i el Ball de Valencians de Reus.

 19.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la vigília de la festa, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat. Alhora, des de diferents punts del CENTRE DE LA CIUTAT, sortida del Seguici Festiu de Reus i altres elements. Les figures, els balls i les danses del nostre seguici es passejaran pels carrers i places del centre de la ciutat.

20.30 h, des de la PL. DEL MERCADAL, sortida de la Cercavila del Masclet, amb diferents elements festius i amb acompanyaments musicals. El Col·lectiu El Masclet llançarà bótes a l’inici i al final del recorregut. La cercavila passarà per la plaça del Mercadal, carrer Major, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, carrer de Rosich, carrer d’en Vilar, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Llovera i plaça de la Llibertat. A més, podreu comprar Masclet a diferents establiments durant tots els dies de la festa.

21.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, tancament de la XXIII Exposició de Bonsais Ciutat de Reus.

22.00 h, a la PLAÇA DEL CASTELL, representació del Ball de Sant Miquel, a càrrec del Ball de Diables de Reus. Aquest ball, documentat a la ciutat des del segle XVIII, escenifica la lluita del bé i el mal.

22.30 h, des de la PL. DE LA PASTORETA i pel PASSEIG DE MISERICÒRDIA, Rosari de Torxes, encapçalat per la creu i els cirials, l’estendard del Grup Cultural de Misericòrdies i seguit del poble amb torxes. Com cada any, el rosari finalitzarà el recorregut a l’interior del santuari, on tindrà lloc la cantada dels goigs i la veneració de la Mare de Déu de Misericòrdia (la venda de torxes es farà a partir de les 21.30 h fins a l’inici del rosari a la porta del col·legi La Salle, amb la col·laboració d’aquest centre educatiu).

23.00 h, a LA PALMA, 24a edició del REGGUS, festival de reggae, ska i altres herbes, amb participació del reggae de casa nostra, una mostra de l’escena nacional i estatal, així com la presència d’algun artista internacional. El Reggus és el festival de reggae en actiu més veterà de l’Estat i un dels més antics d’Europa, amb el temps s’ha anat convertint en una referència de l’escena d’aquest gènere musical en l’àmbit nacional. Després d’uns quants canvis, el festival torna a La Palma i en format de revetlla per quedar-s’hi. Entrada gratuïta.

 

23.00 h, a la PLAÇA D’ANTON BORRELL, revetlla jove amb La Golden Beat, un grup que aconsegueix un ambient despreocupat i festiu allà on va. Les seves versions funk, soul i disco no deixen quiet a ningú, ja que repassen els grans clàssics d’Stevie Wonder, Donna Summer, Ray Charles, Aretha Franklin… fins a grans temes actuals de Daft Punk, Bruno Mars, Beyoncé, Kylie Minogue, entre d’altres. Tot plegat, en un directe enèrgic i divertit apte per a tots els públics. Per continuar, la banda de Constantí Cat Rock. Si t’agraden els cargols a la llauna, Txarango, el pa amb tomàquet, Els Pets, l’escalivada, Els Catarres, la crema catalana, Lax’n’busto, l’escudella, La Pegatina, la samfaina, Obrint Pas, els panellets, Miquel de Roig i el xató; amb Cat Rock tens garantida la millor nit de festa, enguany amb la gira del 10è aniversari del grup.

 23.30 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, revetlla amb l’Orquestra Cimarrón, música de ball, amb temes ballables de sempre com tangos, pasdobles, valsos… però també com a conjunt de música actual per a la gent jove, un grup de ball i de marxa, per a tots els públics.

23.30 h, al PASSEIG DE MATA,revetlla Gresca! Open Air Especial Misericòrdia’17. Vine i gaudeix de la millor música i ambient a l’aire lliure. Organitza: La Fábrica i Bella Itàlia.

Dilluns 25

MARE DE DÉU DE MISERICÒRDIA

7.00, 8.00 i 9.00 h, al SANTUARI DE MISERICÒRDIA, missa. Durant tot el dia, el cambril de la Mare de Déu de Misericòrdia estarà obert per venerar la imatge (llevat de les hores de culte i fins al moment de la cantada de goigs de la Mare de Déu).

8.00 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, matinades de Misericòrdia, amb la participació dels grups de grallers de la ciutat, matinades tronades a càrrec del grup de tabalers del Ball de Diables i el grup de tabalers de la Víbria, i matinades galejades amb el Ball de Pere Joan Barceló. Matinades a càrrec de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

8.00 h, en DIFERENTS ESTABLIMENTS de la ciutat, esmorzars de forquilla.

 De 8.00 a 15.00 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA 28, baixos 1, vermut solidari en benefici de Down Tarragona (Associació Síndrome de Down).

10.00 h, des del CAMPANAR, Toc de Festa per anunciar la festivitat de Misericòrdia, a càrrec dels membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, campaners de la ciutat.

10.30 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada al santuari de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia.

11.00 h, des de la PLAÇA DE LA PASTORETA, baixada del Seguici Festiu de la ciutat fins al santuari, amb la participació del Ball de Pere Joan Barceló, la Víbria, el Drac, el Basilisc, el Lleó, els Nanos, la Mulassa i els Gegants, el Carrasclet, el Ball de Pastorets, el Ball de Galeres, el Ball de Cavallets, el Ball de Cercolets, el Ball de Prims, el Ball de Valencians, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Llúcia, el Ball de Mossèn Joan de Vic, el Ball de Gitanes, el Cos de Bastoners de l’Orfeó Reusenc, els Xiquets, l’Àliga i la Banda Simfònica de Reus. En arribar al santuari, ballada conjunta de tots els grups del Seguici Festiu.

 11.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, solemne missa concelebrada presidida per l’arquebisbe Jaume Pujol Balcells. L’apartat musical anirà a càrrec de l’Orfeó Reusenc amb la participació dels assistents.

Just en acabar, repic de campanes i el llançament de 21 salves de morterets en honor a la Mare de Déu.

A continuació, al SANTUARI, actuació de la Banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia. Tot seguit, ofrena floral i musical al cambril de la Mare de Déu.

14.00 h, a la PLAÇA DEL SANTUARI, dinar de festa major dels grups festius de la ciutat. A continuació, tots els grups festius que ho desitgin poden fer la seva ofrena i visitar el cambril de la Mare de Déu.

De 17.00 a 19.00 h, davant del SANTUARI, ballades dels Gegants, els Nanos, les danses i el bestiari.

17.30 h, a l’interior del SANTUARI, rosari i, a continuació, celebració de la missa.

19.00 h, davant del SANTUARI, actuació castellera amb els Xiquets de Reus.

 19.30 h, al PASSEIG DE MISERICÒRDIA, La Baixada, tradicional baixada del Ball de Diables de Reus al santuari, amb la participació del Ball de Diables i els diables particulars.

Els diables particulars que vulguin fer la baixada s’han de posar en contacte amb el Ball de Diables al correu electrònic info@diablesdereus.cat. Cal ser major de 18 anys i acreditar o fer el curs CRE (Consumidor Reconegut com a Expert). Preu: 60 €.

A continuació, a l’interior del SANTUARI, l’Àliga de Reus oferirà a la Mare de Déu de Misericòrdia el seu ball solemne curt amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

Seguidament, cantada general dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia a càrrec de l’Orfeó Reusenc i els fidels assistents amb l’acompanyament musical de la Cobla Reus Jove.

En acabar, a la PLAÇA DEL SANTUARI, encesa de la Víbria i el Drac, seguida de la carretillada de Misericòrdia a càrrec del Ball de Diables.

 

En acabar, encesa de la façana del santuari i mostra piromusical, a càrrec de la Pirotècnia Igual.

 Dimarts 26     

18.30 h, a la Sala Annexa de la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Club de lectura B: Manual per a dones de fer feines, de Lucía Berlin.

Dimecres 27

17.30 h, a la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Cloenda del Joc de lectura de l’estiu. El conte del rellotge de Conxa Torres.

18.30 h, a la Sala Annexa de la BIBLIOTECA XAVIER AMORÓS, Club de lectura A: Lliçó d’alemany, de Siegfried Lenzç.

19.00 h, a l’ARXIU MUNICIPAL DE REUS, presentació del llibre d’Ezequiel Gort Reus, del passat al present. La formació d’una ciutat.

 19.30 h, al PALAU BOFARULL, presentació del llibre Dibuixant Reus, obra de Teresa Llorach amb textos d’Eduard López, a càrrec de Joan Rom.

Dijous 28

17.30 h, a la sala Hortensi Güell del CENTRE DE LECTURA, xerrada “Edat, autonomia i dependència”, a càrrec de Marta Rión Salla, Aurora Plana Hernández i Chelo Bosch Braña, psicòlogues sanitàries i grup de pèrdues i processos de dol del Col·legi Oficial de Psicòlegs de Tarragona.

17.30 h, a la sala d’actes de la BIBLIOTECA PERE ANGUERA, La cotorra m’ha dit: El conte del rellotge de Conxa Torres.

20.30 h, a l’INSTITUT PERE MATA, Vermusic amb 22 Strings Quartet. Entrada gratuïta amb reserva prèvia imprescindible a capitalcultura2017@reus.cat.

Divendres 29

18.00 h, a la SALA SANTA LLÚCIA, concert amb motiu del Dia Internacional de les Persones Grans: Records de viatge, amb Eugeni Muriel (guitarres) i Paqui Pérez (veu). El concert ens convida a fer un viatge per diversos països per captar l’essència de cadascun d’ells a partir de la música. Un recorregut per l’havanera, la rumba o el fado; un viatge en què la música juga un paper fonamental per endinsar-nos a diferents cultures. Entrada gratuïta, cal recollir-la a la Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència (c. de Sant Joan, Antic Hospital).

19.00 h, al JARDÍ DE LA CASA RULL, celebració del 15è aniversari de La Guia. L’acte, conduït pel comunicador Josep Baiges, presentarà el nou disseny de La Guia (amb pastís d’aniversari i aperitiu del Forn Sistaré, vermut de vermuts Miró i cava), i comptarà amb l’actuació musical de Fito Luri.

19.00 h, al CARRER AMPLE 44, inauguració oficial dels nous estudis de Ràdio Reus-Cadena SER. Amb una programació especial al llarg de tot el dia.

19.30 h, a la PLAÇA D’ANTONI SABATER I ESTEVE (PLAÇA DE LES AIGÜES), Foc i aigua: bateigs de foc i tast de portadors de bèsties, vora la font. Acompanyats dels músics del Drac, la Cobla Antiga del Camp, els tabalers i la Batukada Trokatrons del Ball de Diables de Reus.

21.00 h, a la PLAÇA D’ANTONI SABATER I ESTEVE (PLAÇA DE LES AIGÜES), A la brasa!, sopar popular del Ball de Diables seguit d’un cremat acompanyat de música tradicional en directe. L’escenari és obert a tots els músics que s’hi vulguin afegir. Preu sopar: 5 €, petits fins a 10 anys, 3 €. Cremat: 1 €.

 22.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, M80 Misericòrdia’17. Concert extraordinari amb M80 seguit d’una sessió de DJ M80 Radio Sessions. Organitza: Ràdio Reus Cadena SER i Reus CCC2017.

 Dissabte 30

11.30 h, des de CAL MASSÓ, vermut cultural. Ruta Reus Bressol del Vermut.. Imprescindible reserva prèvia a www.codoleducacio.com. Amb la col·laboració de Vermuts Miró i el suport de l’Ajuntament de Reus, Cal Massó, Cal Rofes i Museu del Vermut.

 12.00 h, a l’INSTITUT PERE MATA, vermut cultural, visita teatralitzada, concert i vermut. Imprescindible reserva prèvia a www.codoleducacio.com. Amb la col·laboració de Vermuts Miró i el suport de la Fundació Pere Mata i l’Ajuntament de Reus.

13.00 h, a CAL MASSÓ, concert vermut d’Albert Jordà (Tarragona/pop), dins el cicle Accents’17. Després de 20 anys de les seves primeres cançons, Albert Jordà presenta algunes de les composicions més destacades amb una relectura més intimista. Entrada lliure.

17.30 h, des del LOCAL DEL BALL DE DIABLES (carrer de Sant Miquel, 69) anada en cercavila del Drac i del Drac petit fins a la Boca de la Mina, on tindrà lloc un berenar i un assaig.

17.00 h, al PASSEIG SUNYER, baixada d’andròmines amb la participació de diferents persones i entitats de la ciutat. El recorregut tindrà el seu inici al capdamunt del passeig de Sunyer, per continuar pel carrer de Sant Celestí, carrer de Pròsper de Bofarull, carrer de Prat de la Riba i finalitzarà a l’avinguda del President Companys a l’alçada del Mercat Central. 20.00 h, concurs d’escalabirres. Concurs d¡apilar caixes de cervesa. 22.00 h, entrega de premis i posteriorment sopar popular, venda de tiquets a 5 € al bar restaurant 3 de 9 (local dels Xiquets de Reus). Ofert pels Xiquets de Reus i la Colla Gegantera del Carrasclet.

18.00 h, a la PLAÇA DE LA LLIBERTAT, marató musical Concert de la Kapital, amb les actuacions de Fito Luri, Segonamà, Terra Ferma, Maika Barbero, Wences i Macaco. Macaco, grup creat el 1997 i liderat per Daniel “Macaco” Carbonell Heras, presenta a Reus la seva gira, anomenada Soy Semilla tour, que es va iniciar a mitjan 2015 amb el llançament del seu setè disc d’estudi Historias Tattooadas, i que l’ha portat a fer més de 70 actuacions durant el 2015 i 2016 a multitud de ciutats d’arreu del món com Panamà, Mèxic, EUA, Argentina, Xile, Colòmbia, etc.

18.30 h, pels CARRERS DE LA CIUTAT, Trobada de Balls de Pastorets amb motiu del 10è aniversari del Ball de Pastorets de Reus, amb la participació dels balls de pastorets de Tarragona, l’Arboç, la Múnia, el Vendrell, Salou i Reus. Recorregut: plaça de Prim, raval de Santa Anna, carrer de Santa Anna, plaça de la Farinera, plaça d’Evarist Fàbregas, carrer de l’Hospital, plaça de les Peixateries Velles, plaça de Sant Pere, carrer Major i plaça del Mercadal.

18.30 h, a la PLAÇA D’EVARIST FÀBREGAS, Dansa Alhazar. Espectacle de dansa de ventre tribal fusió contemporani, a càrrec dels professors, la Companyia i els alumnes de l’Escola de Dansa Alhazar de Reus.

19.00 h, al SALÓ DE PLENS DE L’AJUNTAMENT, Lo matrimoni civil, representació teatral que evoca la primera boda civil de l’Estat, a càrrec del Grup Teatral MAIESTARD. L’espectacle conclourà amb un ball a la plaça del Mercadal. Amb la col·laboració de l’Esbart Reus Dansa i l’Acadèmia de Perruqueria i Estètica Llongueras de Reus. Capacitat de l’espai limitada. És imprescindible accedir amb invitació; podeu passar-les a recollir per l’IMRC el 27 de setembre de 10 a 13 h.

21.30 h, al CENTRE D’ART CAL MASSÓ, concert d’Espaldamaceta (Electric Trio) (Tarragona / pop d’autor), dins el cicle Accents’17. Presentació en directe del seu disc Els pares som públic d’un gran espectacle. Preu: 8 i 10 €.

 Diumenge 1 d’octubre          

12.00 h, al TEATRE BRAVIUM, espectacle CreaCiència, experiments espectaculars, a càrrec de Dani Jiménez i l’equip de CreaCiència. Vine a veure si tens prou química amb nosaltres! Preu: 7 € no socis, 5 € socis.

18.00 h, al TEATRE BARTRINA, Psicosis de les 4.48, de Sarah Kane, amb Anna Alarcón, Premi BBVA 2016 a la millor actriu de teatre. Preu únic: 12 € (capacitat limitada).

Dissabte 7 d’octubre

17.30 h, a la PLAÇA DEL MERCADAL, Diada Castellera del Mercadal, tretzena edició. A més dels amfitrions i promotors de la diada, els Xiquets de Reus, comptarà amb les construccions dels Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Capgrossos de Mataró.

18.00 h, a la PL. D’EVARIST FÀBREGAS, XI Festival Infantil-juvenil de Dansa Catalana. Actuació de l’Esbart Santa Llúcia, acompanyat de diferents esbarts de les nostres contrades. En cas de pluja, l’espectacle es traslladarà a la sala Santa Llúcia.

 EXPOSICIONS

Museu de Reus, espai plaça de la Llibertat

Ara toca festa!“

De dimarts a dissabte, 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 h

Del 8 al 19 de setembre

Vestíbul del Centre de Lectura

7 vermells”,

Exposició fotogràfica de Vermell Grup Fotogràfic

De dilluns a dissabte, de 17 a 21 h

 

Del 16 al 24 de setembre

Jardí de la Casa Rull

XXIII Exposició de Bonsai Ciutat de Reus

Associació Cultural Bonsai Baix Camp Reus

 

 

ALTRES ACTIVITATS 

Assajos dels Xiquets de Reus

Tots els dimarts a les 21.00 h i els divendres a les 21.30 h. El divendres 22 a les 21.00 h, a la plaça del Mercadal, assaig especial. Vine a fer pinya als assajos, necessitem tota l’ajuda possible. Més informació a www.xiquetsdereus.cat.

 

Vermut cultural / visita teatralitzada, concert i vermut a l’Institut Pere Mata

23 i 30 de setembre, a les 12.00 h

Una visita a una època i a un espai emblemàtic del modernisme, l’Institut Pere Mata, de Domènech i Montaner. Un lloc que explica com cap altre l’esperit emprenedor de Reus, segona ciutat de Catalunya i bressol del vermut. Una deliciosa experiència que, després de la teatralització i el petit concert al saló, ens portarà als jardins del pavelló a degustar un bon Vermut Miró… dolç i amargant a l’ensems… com la història que hi haureu viscut. Més informació i reserves a www.codoleducacio.com.

 

Ruta Reus Bressol del Vermut

30 de setembre, a les 11.30 h

Ruta pels diferents espais de la ciutat relacionats amb la producció de la beguda reusenca per excel·lència: el vermut. Un producte que va situar la ciutat a primera línia mundial: Reus, París i Londres. La visita inclou la degustació de diferents vermuts produïts a Reus, així com descobrir alguns dels secrets i de les històries que amaga aquest emblemàtic producte. Més informació i reserves: www.codoleducacio.com.

 

Visites al campanar de la prioral de Sant Pere

Fins al 30 de setembre: de dilluns a dissabte de 12 a 14 i de 17 a 19 h, diumenges i festius d’11 a 13 h.

Una experiència única que permet gaudir des del punt més alt de la ciutat d’unes magnífiques vistes de la ciutat i del seu voltant, des de la costa fins a les muntanyes. Preu: 2 € adults; 1 € sèniors i nens de 9 a 15 anys, gratuït per a infants de 0 a 8 anys. Visita disponible en la polsera cinc espais VIS!T REUS (12 € adults, 8 € sèniors i nens de 9 a 15 anys, gratuït per a nens de 0 a 8 anys). Més informació www.reuspromocio.cat

 

Visites al Gaudí Centre

Fins al 30 de setembre: de dilluns a dissabte de 10 a 20 h, diumenges i festius de 10 a 14 h.

Visita el centre d’interpretació dedicat a l’arquitecte Gaudí i descobreix la nova exposició dedicada al modernisme de Reus i l’obra de l’arquitecte Domènech i Montaner. Preu: 9 € adults; 5 € sèniors i nens de 9 a 15 anys, gratuït per a infants de 0 a 8 anys. Visita amb audioguia. Visita disponible en la polsera cinc espais VIS!T REUS (12 € adults, 8 € sèniors i nens de 9 a 15 anys, gratuït per a nens de 0 a 8 anys). Més informació a www.gaudicentre.cat

 

Visites a la Casa Navàs

12 i 14 de setembre i cada dissabte a partir del 16 de setembre. 10.30, 11.30 i 12.30 h.

Obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. És, per la seva singularitat, un dels millors exemples del modernisme en l’àmbit europeu. Es conserva pràcticament intacta. Preu: 10 € adults, 8 € sèniors i nens. Imprescindible reserva prèvia al telèfon 977 010 670 o a infoturisme@reus.cat

 

Visites al Pavelló dels Distingits de l’Institut Pere Mata

Fins al 30 de setembre: de dilluns a dissabte d’11 a 13 i de 16.30 a 19 h, diumenges i festius de 12 a 14 h.

Descobreix una de les obres més importants del modernisme europeu, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Preu: 5 € adults; 4 € sèniors i nens de 9 a 15 anys, gratuït per a infants de 0 a 8 anys. Visita amb audioguia. Visita disponible en la polsera cinc espais VIS!T REUS (12 € adults, 8 € sèniors i nens de 9 a 15 anys, gratuït per a nens de 0 a 8 anys). Més informació a www.reuspromocio.cat

 

VIS!T REUS

Fins al 30 de setembre

Posa’t la polsera i descobreix cinc indrets emblemàtics de Reus! Vis!t Reus és una oportunitat única per descobrir, explorar i conèixer de primera mà una part fonamental del patrimoni de ciutat. La polsera permet accedir lliurement i en l’ordre que tu vulguis a cinc dels espais més importants i simbòlics de Reus de la forma més fàcil i còmoda. Preu: (12 € adults, 8 € sèniors i nens de 9 a 15 anys, gratuït per a nens de 0 a 8 anys).

 

 

 

SERVEI D’AUTOBÚS FINS AL SANTUARI

El dia 25 de setembre, servei d’autobús urbà de la línia 20, amb una freqüència d’una hora. Parada de destinació: Vilafortuny 1. Parada de recollida: Vilafortuny 2. Totes dues situades a l’avinguda dels Països Catalans.

 

EL MASCLET,

LA BEGUDA DE LES FESTES

La beguda de la Festa Major de Reus és el Masclet: un combinat a parts iguals de Plim (Fantasia de Fruites) i vermut Miró, tot i que sempre està obert al toc personal de cadascú. Es pot comprar directament a diferents establiments durant tots els dies de la festa; a més, es pot tastar al concurs-degustació del Masclet i durant la cercavila.

 

Esmorzars de forquilla

El dia 25 de setembre a partir de les 8.00 h. Després de la revetlla i per encarar el dia de Misericòrdia amb força, podeu anar a esmorzar als següents establiments: Bar Americà, Bar Bon Mar, Mesón del Roser, Restaurant 158, Bar Cafeteria i Els Pagesos.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.