La programació “Amb gustos d’estiu” proposa desenes d’activitats per gaudir de l’estiu a l’entorn dels centres cívics

La programació “Amb gustos d’estiu” proposa desenes d’activitats per gaudir de l’estiu a l’entorn dels centres cívics

La Regidoria de Participació, Ciutadania i Transparència ha presentat la programació “Imagina 2018, amb gustos d’estiu”, que inclou desenes d’activitats formatives, lúdiques, culturals i socials que tenen com a centre neuràlgic els diferents centres cívics de la ciutat. Es tracta d’activitats de formats molt diversos en què hi ha un fil conductor: la interrelació entre perso nes i entitats per gaudir de la ciutat des dels espais comuns (centres cívics, carrers, places i equipaments culturals). Aquest divendres 18 de maig (19:00 h) els jardins del Mas Juroca (Centre Cívic Migjorn) seran escenari de la presentació públics de la programació, amb una vetllada que inclourà música ambiental i un tast obert de cerveses.

Tal i com ha explicat la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, amb l’objectiu de dissenyar una oferta prou complerta per donar resposta a les necessitats de la ciutadania, “des dels centres cívics s’ha treballat colze a colze amb els usuaris i usuàries d’aquests espais i amb les entitats que s’hi ubiquen per confeccionar una programació d’activitats d’estiu que inclou un gran nombre de propostes amb formats molt diferents i de múltiples característiques”.

Sota el paraigües de “Amb gustos d’estiu”, els centres cívics ofereixen durant els mesos de juny i juliol una amplia programació d’activitats, una programació d’activitats obertes que ofereixen la possibilitat de gaudir i relacionar-se des de molts àmbits diferents: caminant, aprenent, coneixent, ballant, jugant, fent tertúlia…, donant sentit a un dels grans objectius dels centres cívics que és esdevenir equipaments de participació i de proximitat. Entre les propostes hi ha activitats com ara ioga al parc, ball a la plaça, dibuixar al museu, vesprades de ball folk i de monòlegs, jocs al carrer, visites a exposicions, caminades, xerrades…

Col·laboració amb les entitats

Destaca també la col·laboració i la complicitat amb les entitats de la ciutat, amb “nit d’entitats, les entitats estan de festa”, projecte que es va iniciar l’any passat i que aquest estiu es portarà a terme a tres centres cívics. És un moment de compartir taula però també d’establir relacions, complicitats, iniciar projectes conjunts i de col·laboració entre les entitats que s’ubiquen en els centres cívics i aquelles que d’una manera o altra estan vinculades per proximitat.

Tallers i cursos

Pels més tradicionals i que volen continuar participant del format curs i/o taller, també es trobaran amb grans novetats, ja que es fuig del curs cadira, taula, aula per passar a tenir també en molts casos formats diferents: fotografia de nit, costura i guitarra a la fresca, anglès pel carrer, balls a l’exterior… per aquestes activitats caldrà inscriure’s i formalitzar matrícula a través de http://centrescivics.reus.cat

Durant el mesos de juliol i agost tothom que ho vulgui també podrà gaudir dels centres cívics com a espai wi-fi, espai de trobada, de lectura, de cafè i, en general, de relació amb altres veïns.

Acte de presentació

Per donar a conèixer l’oferta d’activitats, aquest divendres 18 de maig als jardins del Mas Juroca està previst un acte obert a la ciutadania en què es podrà passar una bona estona gaudint d’un tast de cerveses obert i dinamitzat, en el qual es presentaran tres tipus de cervesa de la fàbrica Perot (Penelles/Lleida) mentre s’escolta música i es dóna a conèixer la programació que els centres cívics han preparat per l’estiu.

Horaris d’estiu als centres cívics

Els horaris del període estiuenc als centres cívics seran els següents:

  • Juny: Oberts tots els centres cívics de 8:00 a 22:00 h.
  • Juliol: Carme, Mas Abelló, Mestral i Migjorn oberts de 8:00 a 22:00 h. Ponent i Llevant, de l’1 al 20 oberts de 8:00 a 22:00 h. Del 23 al 31 oberts de 8:00 a 15:00 h.
  • Agost: Llevant, Migjorn, Ponent i Carme oberts de 8:00 a 15:00 h. Mas Abelló de l’1 al 13 obert de 20:00 a 22:00 h i del 16 al 31 tancat. Mestral, obert de 9:00 a 21:00 h.
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.