Prop de 150 regatistes participaran en la Regata Carla – Cambrils a Bon Port d’aquest cap de setmana al CNCB

Regata Carla

L’esdeveniment esportiu i solidari inclou també actuacions musicals, esportives i una festa Holy amb la finalitat de recaptar fons per la investigació de la Síndrome de RETT.

Prop de 150 regatistes participaran aquest cap de setmana a la IV edició de la Regata – XIII Cambrils a Bon Port, un projecte esportiu i solidari amb la finalitat de recaptar fons de cara la investigació i cura de la Síndrome de RETT. Aquesta és una malaltia genètica que afecta el desenvolupament neurològic, sobretot de les nenes. La malaltia apareix entre els sis i els divuit mesos per la mutació del gen MECP2. Un gen epigenètic que controla l’activitat de molts altres gens. Aquesta mutació provoca un trastorn neurològic complex que produeix una degeneració psicomotora, pèrdua del llenguatge, problemes respiratoris,
escoliosi, etc. Es tracta d’una síndrome sense cura, encara que durant les darreres dècades hi ha hagut avenços científics que deixen entreveure la possibilitat de revertir la malaltia.

La Regata Carla té com a principal objectiu donar a conèixer la malaltia, recaptar fons per curar la Síndrome de RETT, sensibilitzar la societat sobre les dificultats que aquesta malaltia comporta, obtenir el màxim de recursos econòmics per a la recerca sobre la RETT i promoure els valors de la solidaritat i del compromís entre els regatistes i assistents a la trobada esportiva. Els fons recaptats durant la jornada es destinaran a IDIBELL, l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge que compta amb un projecte de recerca específic. Les tres primeres edicions de la Regata van tenir lloc a Sant Feliu de Guíxols i van comptar amb gairebé 500 assistents d’arreu de Catalunya.

La regata començarà el dissabte 21 de setembre amb el registre en les respectives classes i la reunió de patrons prèvia. Les proves començaran a les 12h.

Un cop acabada la jornada esportiva es donarà inici als concerts a la zona de l’Escola de Vela i els sortejos dels regals als assistents. Un sopar solidari a càrrec dels cuiners Paco&Pedro i un set de música electrònica tancaran la vetllada. Durant tot el dia, també hi haurà activitats esportives a la zona de l’Escola de Vela amb la finalitat de dinamitzar la jornada. A més, un mercat solidari organitzat conjuntament amb la Unió de Botiguers al Passeig Miramar servirà per apropar el projecte al municipi.

El diumenge 22 de setembre seguiran les proves esportives i a les 17h hi ha prevista la festa de clausura amb l’entrega de trofeus. La Regata Carla – XIII Trofeu Cambrils a Bon Port (Nivell 2) es tracta d’una competició de Làser 4.7, Làser Radial, Làser Standard, 420, 29er i Optimist.

El president del Club Nàutic Cambrils, Ramon Vallverdú, assegura que “és tot un repte pel Club ser seu de la regata els propers tres anys i estem molt contents de la implicació de diferents empreses del territori que, sigui amb participació econòmica o producte, han volgut mostrar el seu suport a la regata i a la investigació de la Síndrome de RETT”. A més, Vallverdú ha tornat a ressaltar que “Club i regata Carla promouen valors comuns molt importants com són el compromís i la solidaritat. D’aquí el repte de tenir-la, cuidar-la i fer-la créixer en els anys que la tindrem a Cambrils”, ha finalitzat.

Les polseres i les samarretes solidàries de la regata Carla, disponibles al CNCB

Amb la finalitat de començar a difondre el missatge de la regata Carla, el Club Nàutic Cambrils ha posat a la venda les polseres i samarretes solidàries on els beneficis obtinguts van directament destinats a la investigació d’aquesta malaltia.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.