Prorrogat el termini de presentació de propostes al IX Premi d’Investigació del Port de Tarragona

Prorrogat el termini de presentació de propostes al IX Premi d’Investigació del Port de Tarragona

Arran les circumstàncies actuals les propostes es podran presentar fins al 29 d’octubre de 2021, amb un premi dotat amb 6.000 euros i que se celebra cada dos anys

El passat mes de maig el Port de Tarragona, sota la seva marca cultural de Moll de Costa, va convocar el IX Premi d’Investigació. En un principi, el termini de presentació dels treballs finalitzava aquest pròxim 29 de gener.

Arran les circumstàncies actuals i les restriccions de mobilitat, l’organització del premi ha decidit prorrogar el termini de presentació uns mesos, concretament les propostes es podran presentar fins al 29 d’octubre de 2021.

Poden optar al IX Premi d’Investigació, les persones investigadores i estudioses, tant de manera individual com col·lectiva, que presentin projectes d’acord amb les bases del premi publicades a https://tuit.cat/icHrD.

Recordem que el premi està dotat amb 6.000 euros i és en format projecte de recerca al qual poden optar totes aquelles propostes de treball en el camp de les ciències humanes, prioritàriament en l’àmbit de la història, referides al Port de Tarragona o a la seva àrea d’influència.

El Port convoca aquest certamen cada dos anys, essent la primera vegada l’any 2014. L’objectiu d’aquest premi és fomentar la investigació i els estudis al voltant del Port de Tarragona i el seu entorn més immediat.

En els darrers anys, l’Arxiu del Port, responsable en l’organització del premi, ha posat a disposició de les persones investigadores algunes de les sèries documentals més cabdals dels fons que custodia. A l’espai web ‘Arxiu Digital’ de la pàgina oficial del Port (https://www.porttarragona.cat/ca/arxiu-digital) es poden trobar documents històrics com actes, certificats i lliuraments, memòries, llibres de comptes, etc. El Port aprofita l’ocasió per fer una crida i convidar a investigadors/es i estudiosos/es a submergir-se en la recerca i dissenyar propostes, que a la fi, poden arribar a formar part de documentació valuosa de la història del Port.

Darrera convocatòria

A la darrera convocatòria, l’any 2019, s’hi van presentar sis projectes, d’entre els quals va resultar guanyador el de Patricia Terrado Ortuño, Doctora en Arqueologia Clàssica i llicenciada en Història per la Universitat Rovira i Virgili, titulat Ciutat. Port i territori.

Cartografia històrica de Tarragona entre els segles XVII i XIX. Aquest projecte es publicarà aviat a l’espai Servei de Publicacions de la pàgina del Port (https://ja.cat/QVp3Y) on estan publicats tots els projectes guanyadors de les anteriors edicions.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.