Protocol d’actuació municipal en les festes de barri

Protocol d'actuació municipal en les festes de barri

 

Les regidories de Participació, Ciutadania i Transparència, de Seguretat i de Via Pública han presentat el protocol d’actuació municipal per garantir la qualitat i el desenvolupament segur de les festes de barri, que tot just comencen aquest cap de setmana amb la primera celebració al barri Montserrat.

Les festes de barri juguen any darrera any un paper important a la ciutat, fent que els barris esdevinguin llocs de convivència, trobada, diversió, col·laboració i, en definitiva, participació. Les celebracions festives fomenten la cohesió social i fan possible assolir que les persones que hi participen comparteixin l’espai públic i social per excel·lència, la ciutat.

En aquest sentit, la regidora de Participació, Ciutadania i Transparència, Montserrat Flores, explica que cal valorar el paper de les festes de barri en el sentit que comporten un treball comunitari tant previ com posterior als dies de la celebració: “Tot el que envolta la preparació és fruit d’un treball conjunt dels veïns i veïnes del barri, que creen unes relacions que contribueixen al foment de la participació i de la cohesió social del barri”.

La regidora ha afegit que les entitats veïnals tenen a la seva disposició el suport de l’Ajuntament per col·laborar en el desenvolupament d’unes festes satisfactòries i de qualitat, tant per les persones que les viuen intensament com per aquelles que se’n volen mantenir més al marge i no les volen viure directament.

Per la seva part, el regidor de Seguretat, Joaquim Enrech, ha detallat els procediments i mesures que s’adopten per part de la Guàrdia Urbana per a supervisar totes aquelles qüestions que tenen a veure amb la seguretat a les festes de barri. En aquest punt ha fet una relació dels requisits que es demanen a totes les entitats, persones o empreses que desitgen instal·lar fires o atraccions en el marc de les festes als barris.

Treball transversal

Al mateix temps, des de diferents departaments de l’Ajuntament es desenvolupa una tasca coordinada orientada garantir que aquestes festes es desenvolupin amb tota normalitat i amb la major qualitat possible. Des de 2017 es va engegar un treball conjunt amb les regidories de Via Pública (que inclou Brigades Municipals), Seguretat (Guàrdia Urbana) i Participació, Ciutadania i Transparència per assegurar un òptim desenvolupament.

Aquesta tasca transversal inclou una planificació de reunions amb els tècnics i tècniques municipals i les associacions de veïns implicades, tot posant un èmfasi especial en aquelles que tenen atraccions de fira. També s’elabora un projecte de funcionament d’aquestes atraccions i de les diverses activitats que és supervisat in situ pels tècnics o tècniques corresponents abans i en el moment de la seva realització amb els següents objectius:

  • Que les associacions disposin del material que sol·liciten i així tot es pugui desenvolupar amb normalitat.
  • Que l’ocupació de via pública afecti el menys possible a les persones que viuen i/o treballen en aquests espais
  • Que la seguretat sigui la prioritat fonamental
  • Que les zones de pas estiguin obertes
  • Que no es tapin les sortides d’emergència
  • Que en el cas de firaires i d’altres parades es tinguin tots els permisos necessaris al dia (assegurances, butlletins, contractes, manipuladors d’aliments…)
  • Que es respectin els horaris de tancament de música

Enllaç notícia Festes de Barri Reus 2018

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.