Tot a punt per serrar les cames a la Vella Quaresma

Tot a punt per serrar les cames a la Vella Quaresma

Els escolars de la ciutat reprenen aquest divendres l’activitat de serrar setmanalment una cama a la Vella Quaresma, un programa promogut per les regidories de Cultura i d’Ensenyament i Política Lingüística, pensat per tal de preservar i continuar les celebracions del calendari festiu tradicional. L’activitat està adreçada als xiquets i xiquetes de la ciutat i aquesta primera sessió estarà protagonitzada per membres de la Federació Reusenca de Colles de Carnaval (FRAC) que, amb motiu de la celebració de la recuperació de la festa del Carnaval ara fa 40 anys, serraran la primera cama a la Vella Quaresma.

En aquesta primera sessió hi participaran les escoles La Salle, Cèlia Artiga, Sant Pau, Ciutat de Reus, Mowgli i Maria Rosa Molas. Aquest any, més de 2.200 nens i nenes de trenta escoles i llars d’infants s’han sumat a la proposta festiva. A més, les àrees de Cultura i d’Ensenyament i Política Lingüística han repartit a les escoles una imatge de la Vella Quaresma per muntar, que enguany ha dissenyat per a l’ocasió la il·lustradora Txell Darné.

El “Carni”, com a protagonista
L’espectacle que es fa cada divendres de la Quaresma a les Peixateries Velles està protagonitzat per Xavi Picarols, que interpreta el personatge del “Carni”, el protagonista del Carnaval que no es resigna a la realitat que la festa s’ha acabat i que no tornarà fins l’any vinent.

La representació té lloc cada divendres a les 10:00h del matí i està acompanyat amb música, cançons i festa en directe cada setmana. La darrera de les sessions, en la qual es serrarà la última cama de la Vella Quaresma, es farà el dia 28 de març, coincidint amb el dimecres de la Setmana Santa, a les 12:00h del migdia. Cada setmana membres d’entitats locals, artistes, representants de la cultura popular, de la música o del teatre, aniran tallant les cames a la Vella Quaresma que, durant tot el període, està penjada a les Peixateries Velles.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.