Què és el thin content i per què hauries d’evitar-lo? 

Màrqueting digital 

El thin content o contingut pobre és un tipus de contingut web de poca qualitat que no té rellevància ni aporta valor als usuaris. No ofereix res nou, tampoc és diferent de la informació que ja apareix a la pàgina web ni és interessant per als usuaris. 

Has detectat algun d’aquest contingut a la teva web? Fem una repassada a les diferents formes de thin content per saber identificar-lo i evitar-lo. 

– Contingut duplicat o autogenerat: és aquell contingut que ja apareix en una altra pàgina de la web o que s’ha generat amb eines de reescriptura sense seguir una coherència general ni aportar cap valor de qualitat. Aquest contingut serà penalitzat pels motors de cerca i impactarà negativament al SEO de la teva pàgina web. 

– Pàgines Porta o Doorway pages: són les pàgines que tenen com a únic objectiu dirigir els usuaris a una altra pàgina, sense aportar cap valor ni la informació que buscava l’usuari. 

– Contingut plagiat: Google penalitza tot aquell contingut copiat d’altres fonts, sense haver-les citat ni aportant un valor extra a la informació inicial. 

– Contingut ple d’anuncis o de call to action (CTA): quan aquests distreuen, molesten i dificulten la lectura als usuaris, sense oferir-los informació rellevant, serà perjudicial per al posicionament de la teva web. 

Com has pogut veure, fer ús del thin content no només afectarà negativament el posicionament del teu lloc web, generant una pèrdua de visibilitat, tràfic i conversions, sinó que també augmentarà la teva taxa de rebot i reduirà el temps de permanència dels usuaris a la web. És a dir, serà una mala experiència d’usuari pels visitats a la pàgina. A més, que els usuaris detectin aquest tipus de contingut a la teva web farà que disminueixi la seva confiança en la teva empresa/marca i no la consideraran una font fiable ni professional. 

Ara que ja has identificat algunes de les formes en què pot aparèixer el thin content, és important saber evitar-lo, seguint una sèrie de bones pràctiques com: 

– Crear contingut original, únic i de valor 

– Crear contingut profund i complet, amb una estructura clara i ben estructurada que faciliti la seva lectura 

– Crear contingut actualitzat i adaptat al teu públic objectiu 

– Crear contingut optimitzat en SEO, seguint els criteris de qualitat dels cercadors.

Bemarketing 

Et farem arribar a tothom 

www.bemarketing.cat 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.