Què és l’inbound marketing i com funciona?

Màrqueting digital  

Encara utilitzes tècniques tradicionals per captar el teu públic? Et presentem l’inbound marketing, o en català màrqueting d’atracció, una metodologia comercial per captar clients amb contingut valuós i totalment personalitzat. T’expliquem com funciona!

L’outbound marketing o màrqueting tradicional presenta informació directament al client, encara que aquest no sempre ho desitgi o l’hagi demanat explícitament. Actualment, aquesta tècnica ha deixat de ser efectiva. La gran majoria de persones ja ignoren aquest contingut ‘gratuït’ i molest i, per tant, el missatge no arriba on ens interessa. En canvi, l’inbound marketing no és intrusiu, sinó que genera connexions útils amb el client per proporcionar-los el millor servei i resoldre qüestions reals.

La idea és crear contingut de valor i rellevant per al teu públic objectiu, que els atregui cap a la marca i els faci interessar en els productes o serveis que ofereix l’empresa. Consisteix a acompanyar el client en totes les etapes que realitza junt amb la teva empresa, des que sent per primera vegada el nom de la marca fins a la meta final.

La tècnica d’inbound marketing es divideix en quatre etapes: atraure, convertir, tancar i fidelitzar. Si segueixes aquests passos, la teva estratègia de màrqueting d’atracció serà tot un èxit.

Atraure: aquí es busca generar trànsit sobre la teva empresa o marca. Es pot aconseguir mitjançant SEO, xarxes socials o email màrqueting. El propòsit d’aquesta etapa és atraure a tants clients potencials com sigui possible.

Convertir: un cop has obtingut la visita dels usuaris, necessites que aquestes visites es transformin en clients potencials. Per realitzar aquesta etapa s’ha d’oferir contingut exclusiu i de valor. L’objectiu d’aquesta fase és recopilar informació útil sobre els clients, que s’utilitzarà per crear interaccions personalitzades. 

Tancar: els clients potencials s’han de convertir en clients reals. Com? Mitjançant un enfocament personalitzat per tancar acords de venda i amb l’ajuda d’eines com els xatbots.

Fidelitzar: el propòsit d’aquesta etapa és establir relacions duradores satisfent el client. Es pot aconseguir de diverses formes, com per exemple, interactuant amb els clients a xarxes socials o oferint-li descomptes. En conclusió, el màrqueting d’atracció s’ha convertit en una eina essencial per construir una presència en línia sòlida i estable sobre la teva empresa. A què estàs esperant per aplicar-ho a la teva empresa? Som-hi!

Bemarketing

Et farem arribar a tothom

www.bemarketing.cat

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.