Recollida de brossa a les platges de Cambrils

Recollida de brossa a les platges de Cambrils

L’ONG cambrilenca El Camí de la Solidaritat organitza una recollida de brossa a la platja de Cambrils, aquest diumenge, amb la col·laboració de Good Karma Projects

L’ONG cambrilenca El Camí de la Solidaritat organitza, aquest diumenge dia 20 a les 9:45h, una recollida de brossa en diversos punts de diferents platges de Cambrils amb l’ajuda de Good Karma Projects, una altra ONG del Camp de Tarragona. Es busquen 30 voluntaris per participar en la recollida, que treballaran en grups de deu persones per respectar estrictament les mesures sanitàries implantades per les autoritats i per garantir la seguretat de tots els participants; és per això que des de l’organització de l’esdeveniment incideixen en la importància de dur mascareta, fer servir gel hidroalcohòlic i respectar la distància de seguretat entre els membres d’un mateix equip.

Tots aquells que vulguin prendre part en aquesta recollida, que començarà a les 9:45 hores -te una duració prevista de 3h, aproximadament-, han d’omplir un formulari, que es troba fent click en aquest enllaç. L’emergència socio-sanitària actual obliga a què només puguin perdre part en la recollida les primeres 30 persones que s’inscriguin, doncs és l’única manera de garantir que es respectaran les mesures sanitàries. Els inscrits, un cop es confirmi la seva participació, rebran tots els detalls per correu electrònic (punt de trobada, quina zona netejaran, horari, etc.). Al web de Good Karma Projects, hi ha la possibilitat de comprar productes com ara samarretes, cantimplores d’aigua, gorres i bosses de cotó orgànic per tal de finançar les campanyes i accions de l’ONG.

Una jornada possible gràcies a moltes mans

Per tal de dur a terme aquesta gesta, que s’emmarca dins de les jornades Let’s Clean Europe, Karma Projects aportarà el material necessari per recollir la brossa, com ara bosses de brossa i guants, així com els seus coneixements, doncs en ocasions anteriors han organitzat altres esdeveniments d’aquest tipus. D’altra banda, Ingesol, abans de començar, explicarà als participants com s’ha de dur a terme la recollida de residus i com s’han de traslladar i dipositar; en finalitzar la recollida, indicaran com s’ha de procedir per tal de reciclar-los.

Un dels altres col·laboradors és el restaurant elRetiro de Cambrils, que proporcionarà begudes i snacks als voluntaris en acabar la recollida. El restaurant cambrilenc, que té més de 30 anys de trajectòria, inicia un canvi generacional amb una aposta ferma per la proximitat, la sostenibilitat i la responsabilitat social. A banda de recolzar la recollida de brossa d’El Camí de la Solidaritat i Good Karma Projects, elRetiro ha substituït tots els seus envasos de plàstic pel cartró i el vidre; a més, més del 60% de l’energia que utilitzen al restaurant prové de fonts renovables. Arran de la col·laboració d’elRetiro amb El Camí, el restaurant s’ha compromès a reduir el seu consum de plàstic en un 80% en els propers sis mesos.

Per a Roger Solà, CEO i co-fundador d’El Camí de la Solidaritat, és molt important que la ciutadania prengui consciència i participi en accions socials d’índole local. “Estem molt orgullosos de la sinèrgia que s’ha creat entre El Camí i Good Karma Projects. Tot i que aquest any El Camí té la mirada posada al Nepal, ens enorgulleix molt poder posar el nostre granet de sorra en una causa local al nostre estimat municipi, i més si és per millorar l’entorn natural privilegiat en què vivim”. L’ONG cambrilenca, a banda de prendre part en accions locals puntuals, té un gran objectiu enguany: aconseguir 50.000 euros per construir 500 xemeneies a les llars de Bhimphedi, una àrea rural del Nepal, per aconseguir que siguin espais sense fum on viure-hi de forma segura, ja que la pandèmia de la COVID-19 ha agreujat -encara més- la situació d’aquestes famílies. Es poden fer donacions en aquest web.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.