Reconeixement de qualitat i servei de salvament i socorrisme a les platges de Salou

Salou revalida, un any més, els reconeixements que posen de relleu l’excel·lent qualitat dels serveis i de l’estat de les platges i cales del municipi. En concret, es mantenen les Banderes Blaves a Llevant i a Capellans; la ‘Q de Qualitat Turística’, a Llevant i a Ponent; i la ISO 14.001:2015 a totes les platges de la capital del turisme de la Costa Daurada.

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha hissat, aquest matí de dimarts, les banderes corresponents a la platja de Llevant. També hi ha estat present la regidora de Platges: Qualitat i pla d’usos, Julia Gómez; el regidor de Platges: Concessions i autoritzacions, Jesús Barragán; el regidor de Platges: Manteniment, reparacions i adequacions, Pedro Madrona; i el regidor de Seguretat Ciutadana, David González. L’assessor i coordinador dels serveis turístics municipals, Marc Espasa, també ha donat suport a l’acte,  així com tècnics i treballadors de l’Ajuntament de Salou, i representants de la Policia Local de Salou.

L’alcalde ha valorat molt positivament aquesta revalidació i ha afirmat que “som un dels municipis turístics de Catalunya que compta amb aquesta diversitat de reconeixements, i un d’ells en totes les platges i cales”. L’alcalde ha afegit que les platges són zones segures, tant pel que fa a les aigües com a la sorra.

Per la seva banda, la regidora de Platges: Qualitat i pla d’usos, Julia Gómez, ha assenyalat que “revalidar aquests reconeixements és resultat del gran esforç i treball que realitzem, des de l’Ajuntament, i des del Patronat Municipal de Turisme, per garantir uns serveis de qualitat i un estat òptim de les aigües a les nostres platges”.

Un cop finalitzada la hissada de banderes a la platja de Llevant, les autoritats s’han traslladat a la platja Capellans per tal d’hissar-hi, també, la Bandera Blava i la ISO 14.001:2015.

SERVEI DE SALVAMENT I SOCORRISME

D’altra banda l’Ajuntament de Salou ha donat a conèixer, aquest matí, a la plaça de les Comunitats Autònomes, la plantilla del servei de salvament i socorrisme que vetllarà per la seguretat a les platges del municipi, durant tot aquest estiu. Cal destacar que l’empresa Servitur és l’encarregada de la missió del salvament a la capital de la Costa Daurada.

L’alcalde Pere Granados ha presidit l’acte de presentació, aquest matí, junt amb el regidor de Seguretat Ciutadana, David González; la regidora de Platges: qualitat i pla d’usos, Julia Gómez; l’inspector cap de la Policia Local, José Luis Gargallo; i la tècnica de Protecció Civil, Raquel Fernández.

En total, el servei compta amb una plantilla de fins a 22 persones, durant l’estiu, distribuïda per totes les platges de Salou.

La temporada va començar 26 de març, només a la Platja de Llevant, amb 4 professionals, i fins a data 1 de juny, que es van obrir la resta de platges, a excepció de Cala Crancs, la qual només s’obre els mesos de juliol i agost. A partir de juny es va incorporar ja la resta de la plantilla.

El 30 de setembre es tancaran totes les platges, excepte la Platja de Llevant, que continuarà donant servei fins al 15 d’octubre.

L’horari del servei de salvament i socorrisme és des de les 10 h del matí, i fins a les 19 h, en temporada alta; i, a partir del setembre, de 10 h i fins a les 18 h. L’horari d’obertura de Cala Crancs és de 11 h a 19 h. Així mateix, pel que fa a la Cala Llenguadets, Cala Font, Cala Vinya i Cala Penya Tallada, s’hi fan rondes de vigilància.

El servei de salvament i socorrisme compta, també, enguany, amb un dron aquàtic de rescat per als casos de socorrisme a les platges, una eina que forma part de la infraestructura de l’empresa Servitur.

Aquest dron va entrar en funcionament el passat dia 1 de juny, a la platja de Llevant. I, des de l’1 de juliol, ja es fa servir, també, a Cala Crancs, ateses les necessitats per la seva orografia i condicions de salvament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.