Recull bibliogràfic per celebrar els 98 anys del naixement de Gabriel Ferrater

gabriel ferrater

Les Biblioteques Municipals de Reus han elaborat un recull bibliogràfic i un breu vídeo per homenatjar Gabriel Ferrater el dia que faria 98 anys

Tal dia com avui, el 20 de maig de 1922, naixia el poeta i traductor Gabriel Ferrater a Reus, fill de Ricard Ferrater i Amàlia Solé, i el gran de tres germans, Joan Ferraté i Amàlia. Per celebrar la data, la Biblioteca Central Xavier Amorós ha fet un recull bibliogràfic de les darreres adquisicions del poeta.

Moltes d’aquestes obres són traduccions que Gabriel Ferrater va fer com activitat professional principal durant la major part de la seva vida, i que va combinar amb la crítica d’art i literatura i també amb la tasca docent a la recentment creada Universitat Autònoma de Barcelona.

La Biblioteca Central Xavier Amorós ha fet una important tasca de recerca per adquirir obres descatalogades, primeres edicions i altra bibliografia difícil de localitzar a fi d’enriquir els fons ja existents, que per altra banda va millorar-se substancialment amb les aportacions de la biblioteca personal de Xavier Amorós.

Les Biblioteques Municipals de Reus també han elaborat un petit vídeo que s’emeterà avui per les xarxes socials amb la participació de l’escriptor Xavier Amorós i també de Josep Murgades, testimonis directes de Gabriel Ferrater en diferents àmbits de la seva vida, i el Regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.