Redessa i la Fundació Autoocupació cercaran solucions de realitat virtual i augmentada per al turisme de negoci

Redessa i la Fundació Autoocupació cercaran solucions de realitat virtual i augmentada per al turisme de negoci

El projecte de Redessa i la Fundació Autoocupació es basarà en el posicionament de firaReus en el sector MICE i oferirà formació en noves tecnologies i en gestió empresarial

Redessa i la Fundació Autoocupació impulsen el programa “Enginy: formació en realitat virtual i augmentada per a fires i convencions”, emmarcat en el Programa Primer de Catalunya Emprèn i que es posarà en marxa a mitjans de desembre a les instal·lacions de Tecnoredessa a l’Edifici Tecnoparc. Aquest programa de formació en iniciatives emprenedores i tecnològiques aplicables al sector del turisme de negocis, tindrà la realitat virtual i augmentada com a eix central i combinarà la formació amb el treball en equip, per a cercar projectes innovadors que es puguin aplicar a l’organització de fires, convencions o congressos.  

La regidora d’Economia i Coneixement i Habitatge i consellera delegada de Redessa, Teresa Pallarès, ha explicat que “el programa compta amb la col·laboració del Clúster TIC  amb l’objectiu de reforçar les sinergies entre projectes i potenciar la transferència de coneixement”. El projecte neix amb la voluntat de convertir-se en referent d’iniciatives i  models de negoci innovadors, que desenvolupin oportunitats empresarials, aprofitant el posicionament de firaReus en el sector del turisme de negocis.

L’objectiu és que hi puguin participar entre 10 i 15 persones que durant dos mesos i mig rebran una formació de 100 hores en realitat virtual i augmentada aplicada al sector del turisme de negocis, en emprenedoria basada en la metodologia Lean Start-up i en competències transversals. El programa no requereix d’una idea de negoci prèvia per a formar-ne part.

La formació es farà a través d’una vintena de sessions en diferents àmbits. En la fase inicial, els participants coneixeran el sector MICE i es faran sessions de Design Thinking per estimular les idees de projecte que puguin sorgir al voltant de les oportunitats plantejades per firaReus.

Pel que fa a la formació més específica en noves tecnologies, es treballarà des de les tecnologies per a crear escenaris virtuals i els dispositius i les plataformes de realitat virtual i realitat augmentada existents. Per acabar, es formarà als participants en tècniques de presentació de projectes empresarials, d’anàlisi de viabilitat financera i d’estudi de mercat, entre d’altres.

Després de la formació, el programa Enginy donarà pas a 60 hores d’acompanyament especialitzat a cadascun dels projectes que s’hagin desenvolupat durant la formació, per tal de crear un prototip inicial de les idees, que pugui ser presentat a la sessió final del programa. Aquesta, consistirà en un marketplace on potencials clients, col·laboradors i proveïdors podran proposar als participants donar continuïtat als seus projectes.

El programa “Enginy: formació en realitat virtual i augmentada per a fires i convencions”, serà totalment gratuït i combinarà les sessions presencials amb les telemàtiques. Les persones interessades a participar-hi poden formalitzar la seva inscripció a través de la web de Redessa: www.redessa.cat/enginy

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.