Es donen a conèixer els finalistes al Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

Es donen a conèixer els finalistes al Premi de Periodisme Mañé i Flaquer

La gala de lliurament del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer es podrà seguir en directe per TAC12 i Ona La Torre aquest divendres, 20 de novembre

El jurat de la XXXIII edició del Premi de Periodisme Mañé i Flaquer ha fet públics avui els finalistes a les diferents categories d’aquesta convocatòria, els guanyadors de les quals es donaran a conèixer divendres, 20 de novembre, en una gala presentada per Queco Novell, que tindrà lloc al Pati del Castell de Torredembarra i serà retransmesa per TAC12 i Ona La Torre. Un total de 185 treballs optaven al premi, organitzat per l’Ajuntament de Torredembarra, la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Repsol, com a patrocinador, i el Port de Tarragona, com a col·laborador: 28 en la categoria Camp de Tarragona, 61 en la modalitat de Periodisme Turístic, 48 en la de Comunicació Local i 48 en la de Fotoperiodisme Camp de Tarragona. Després de la deliberació del jurat, els finalistes són:


Premi Camp de Tarragona

Dotat amb 8.000 euros.

 • “La clau que obre tots els panys”, de Miquel Bonet, publicat al CatalunyaDiari.Com i al TarragonaDigital.com el 28 d’octubre de 2019.
 • “Montroig, el patio de recreo de Joan Miró”, de Lourdes López, publicat el 9 de juliol de 2020 al web de la Revista Viajes National Geographic.
 • “El temple del quilòmetre zero”, de Sara Sans, publicat a la revista Fet a Tarragona de juliol-agost 2020.

Premi de Periodisme Turístic

Dotat amb 6.000 euros i el compromís de l’Ajuntament de Torredembarra d’encarregar al guanyador/a un treball periodístic remunerat sobre la vila per ser publicat en un mitjà de comunicació d’àmbit català.

 • “El dia que va caure el mur”, de Roger Escapa, emès al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, el 2 de novembre de 2019.
 • “Cómo cruzar los Cárpatos sin verdadera necesidad”, d’Ander Izaguirre, publicat al número de primavera 2020 de la Revista Altaïr.
 • “Cómo se cuenta una selva – Viaje a la Amazonia ecuatoriana”, de Santiago Tejedor, publicat a La Vanguardia el 13 d’agost de 2020.

Premi de Comunicació local

Dotat amb 3.000 euros.

 • El monogràfic “Un nou temps” sobre Viure amb el Coronavirus de la revista Fet a Tarragona, maig-juny, núm. 41.
 • “La tragèdia té nom de dona”, de Carina Filella, publicat el 28 de març de 2020, al setmanari La República.
 • “Quan les campanes van deixar de tocar a morts”, d’Arnau Martínez, publicat al núm. 92 de la revista NW, a l’abril de 2020.

Fotoperiodisme Camp de Tarragona

Dotat amb 3.000 euros.

 • “Explosió”, de David Oliete, realitzada el 14 de gener de 2020 i publicada el 15 de gener de 2020 a The New York Times, Le Monde, The Guardian, abc News, The Washington Post, entre d’altres (via Associated Press).
 • “Soledat”, d’Alba Rodríguez, realitzada el 22 de maig de 2020. Ha format part de l’exposició Tarragona confinada i ha estat emesa a TV3 i publicada en diversos diaris (Diari de Tarragona, La Vanguardia, entre finals de setembre i principi d’octubre de 2020).
 • “Pont”, de Núria Torres, presa i publicada el 23 d’octubre de 2019 a l’Agència Catalana
  de Notícies.

Els guanyadors de les diferents categories es donaran a conèixer aquest divendres, 20 de novembre (20.30h). Per motius de seguretat, l’acte de lliurament del premi es farà sense públic, però serà retransmès en directe per TAC12, la televisió pública del Camp de Tarragona, a través de la TDT i tac12.tv, i per Ona La Torre, emissora municipal de Torredembarra. La gala serà presentada per Queco Novell, amb direcció i guió de Marc Chornet.

En aquesta edició, formen part del jurat Coia Ballesté, presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Neus Bonet, editora i presentadora de l’informatiu de Catalunya Ràdio “Catalunya migdia cap de setmana”; Josep Maria Cruset, president del Port de Tarragona; Jordi Farré, director de la Càtedra Internacional URV/Repsol d’Excel·lència en Comunicació; Josep Maria Girona, exdirector de SER Catalunya, col·laborador del Diari de Tarragona i un dels socis fundadors de Canal Reus TV; Joan Maria Morros, degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Juan Navarro, director de Comunicació de Repsol; i Sergio Vila-Sanjuán, coordinador del suplement Cultura/s del diari La Vanguardia, Premi Nadal de 2013 i Premio Nacional de Periodismo Cultural 2020.

Tota la informació del premi es troba disponible al nou web www.premimanyeiflaquer.cat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.