Rehabilitació d’habitatges

La conselleria de Drets Socials, liderada per Violant Cervera, destinarà 1,2 milions d’euros per a la rehabilitació d’habitatges a Reus. Es tracta d’una convocatòria finançada amb fons Next Generation per actuacions destinades a la rehabilitació d’edificis d’habitatges amb criteris d’eficiència energètica. El departament invertirà 97 milions d’euros per millorar 100 barris de 38 municipis de tot Catalunya.
A banda d’aquestes accions, podran dur-se a terme obres per millorar l’accessibilitat, com la instal·lació d’ascensors, o la degradació física de l’edifici. També es podran realitzar actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i millora de les zones verdes i/o zones comunitàries. Així mateix, també se subvencionarà la creació d’oficines de rehabilitació en els mateixos barris
per tal de facilitar la gestió de les actuacions programades.
A banda de Reus, a la província de Tarragona en total hi haurà una dotació per valor de més de 16,9 milions d’euros en 7 municipis.
El percentatge subvencionable de la inversió va directament relacionat amb la millora en l’estalvi energètic. Així, quan la reducció del consum sigui igual o superior al 30%, s’atorgarà un 40% de subvenció (amb un màxim de 8.100 euros/habitatge); quan la reducció del consum sigui igual o superior al 45% s’atorgarà el 65% de subvenció (un màxim de 14.500 euros/habitatge); i quan la reducció del consum sigui igual o superior al 60% s’atorgarà un 80% de subvenció (un màxim de 21.400 euros/habitatge). Les famílies en situació vulnerable podran rebre subvencions de fins al 100%.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.