RELACIÓ GUANYADORS GANXET PINTXO PRIMAVERA 2017

PREMI DAMM

Sora Sushi & Cocktail Lounge

per La muralla del Pallol

PREMI POPULAR

Tapes i Tapes

per Tàrtar de mar del Galió

Vermut Rofes

per Pop Patxero

L’Estel

per Timbal de Tonyina de la Creu Vermella

PREMI PROFESSIONAL

DO Vinoteca i Cuina

per La clotxeta dels japonesos

Bakauma

per L’arabaki de l’Hospital

Random

per Temptació de sake del cañís

PREMI GANXET LLENGUA

Restaurant 158

PREMI #PINTXODIGITAL

Restaurant Mediterrani

 

El premi Ganxet Llengua, per a la Fleca Restaurant 158

La Fleca Restaurant 158 ha obtingut en aquesta edició de la Ganxet Pintxo la distinció impulsada pel Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura però atorgada per votació popular: el Premi Ganxet Llengua. Amb les seves votacions, els clients de la Ganxet Pintxo han valorat que en aquest establiment reusenc s’hi utilitza el català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client.

El premi Ganxet Llengua ha reconegut ja anteriorment altres establiments participants en la Ganxet Pintxo: Arrels, Bon-Mar, L’Absis, Campus, Casa Coder, Confiteria Poy, 3denou, As de Copes, Taverna Despertaferro, Taverna La Tronada i Restaurant L’Estel.

De fet, des de fa anys la Fleca Restaurant 158 és establiment col·laborador en el Voluntariat per la llengua, xarxa que agrupa més 40 establiments del sector que garanteixen que les persones que hi vagin trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. Per tant, són establiments amb un compromís de fer del català la llengua de convivència de Catalunya.

I enguany, novament, la Ganxet Pintxo ha contribuït a difondre terminologia del sector de la gastronomia a través de “L’enigma del Ganxet Mot”. Amb aquesta iniciativa, s’han plantejat a les xarxes socials del certamen diversos enigmes lingüístics al voltant d’algun dels ingredients de les tapes d’aquesta edició. Enter els encertants se sortejaven dos volums de Les aventures del Peret Ganxet i un davantal de la Ganxet Pintxo.

El Centre de Normalització Lingüística col·labora amb la Ganxet Pintxo des dels inicis del certamen per garantir-ne la qualitat lingüística.

 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.