Reus, Capital de la Cultura Catalana acollirà «Món Gegant», el Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva

Del 12 al 15 d’octubre de 2017, Reus acollirà el Congrés Internacional de Gegants i Imatgeria Festiva “Món Gegant”. La trobada pretén ser un punt de debat i reflexió sobre el paper de la imatgeria, el seu context i el seu entorn com a forma d’expressió i celebració col·lectiva en l’àmbit local, nacional i internacional, tot explorant les confluències i les diferències de les diverses tradicions i representacions de les figures gegants d’ arreu per poder enriquir la delineació del panorama internacional de la imatgeria festiva amb els coneixements en la matèria d’experts i estudiosos de Catalunya, Espanya, Europa i de la resta del món.

A través d’aquest acte, es vol portar a Catalunya els trets més característics i representatius de la imatgeria, i de les tradicions que l’envolten, d’arreu del món amb la premissa de mostrar el món geganter més enllà de les nostres fronteres, gràcies a les ponències d’experts provinents de diversos països europeus, Japó i EEUU i a la participació de figures i colles provinents de països com Bèlgica, França, Itàlia, Àustria o Portugal. De l’altra banda, també servirà perquè es pugui donar més difusió del món geganter català a la resta d’Europa i aconseguir ser un referent a nivell internacional.

Exposicions, Mostra de balls i Passejada de gegants
El divendres 14, durant tot el matí i part de la tarda tindrà lloc una exposició de les peces d’imatgeria vinguda de diversos països d’Europa que estarà oberta per tots els públics. Aquesta serà una gran oportunitat per conèixer les diferents tradicions i costums que envolten el món dels gegants, gegantons, cap grossos i en definitiva la imatgeria festiva a nivell mundial.

A la tarda, una vegada finalitzades les sessions dels conferenciants participants, es podrà gaudir d’una mostra de balls de la imatgeria de la ciutat de Reus així com de les entitats geganteres procedents dels diversos països i a continuació tindrà lloc la multitudinària cercavila pels carrers principals de la ciutat.

Trobada Internacional de Gegants
En el marc d’aquest Congrés Internacional, el diumenge 15 s’organitzaran activitats geganteres i cercaviles amb tota la imatgeria forana i una mostra de gegants, gegantons i cap grossos de diferents localitats catalanes que siguin més representatius seguint criteris de territoris, rellevància i interès amb l’objectiu de compartir tradicions i costums diferents d’un mateix àmbit cultural com és el Món Geganter. També participaran altres figures dels Països Catalans i de la Península Ibérica.

dossier_congres_internacional_de_gegants_i_imatgeria_festiva

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.