La remodel·lació de Carles Buïgas ja llueix com a zona de vianants

El principal carrer de la zona turística de Salou inicia una prova pilot aquest estiu per ampliar voreres i restringir el trànsit

Avui s’ha fet una visita d’obres a la zona, la qual quedarà definitivament enllestida per Sant Joan   

La prova pilot per transformar mig quilòmetre de l’avinguda Carles Buïgas en zona de pas preferent per a vianants ja llueix gairebé finalitzada. Avui s’ha dut a terme una visita als treballs per part de l’alcalde, Pere Granados, junt amb el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut, juntament amb l’equip d’arquitectes que ha dissenyat el projecte: Inés de Rivera, Daniel Lorenzo i Núria Salvadó del grup de recerca de la URV i de la UPC Rum Lab i Habitar; a més dels arquitectes de l’Ajuntament de Salou, Lluís Serra i Josep Mª Ferran.

L’alcalde, ha assegurat que es tracta d’una intervenció “molt important per la nostra ciutat donat que pretenem recuperar espais que estaven dedicats als vehicles, prioritzant ara les persones” i ho fem -ha continuat- “perquè, entenem que amb aquesta actuació, hem aconseguit que la gent gaudeixi d’aquest espai públic, que hi hagi molt menys soroll i, sobretot, dinamitzar el comerç. Per tant, el que introduïm a la ciutat és un concepte nou i una filosofia nova que la volem anant incrementant paulatinament, en el sentit de recuperar espais públics dedicats a les persones i per a les persones”. A més, ha volgut treure ferro a algunes crítiques  dient que “sempre que hi ha un canvi, al començament, hi ha persones a qui els hi costa la seva adaptació. Però crec que aquesta actuació també ha servit per desviar tràfic que venia des de la Pineda cap a Salou, i recollia tot un seguit de vehicles que no es quedaven a Salou, sinó que anaven en direcció a Cambrils i això, ara, ja està desviat pels vials. Per tant, no només guanya el carrer Carles Buïgas, si no que també tot el passeig Jaume I i el passeig Miramar”.

Per la seva part, l’arquitecte Inés de Rivera, explicava “que hem estat treballant durant els darrers tres anys en aquest àmbit i ara executem una prova pilot per fer més confortable i millorar l’espai públic pels vianants”, apuntava. “Això també pot suposar una millora de la qualitat del comerç; i a la llarga, que pugui afectar a la millora general del barri”.  Pel que fa a la proposta en la que s’ha estat treballant – i que finalitzarà abans de Sant Joan- es planteja un carrer amb prioritat invertida; és a dir, que la prioritat la tenen els vianants per davant dels vehicles. De Rivera també comentava que per uniformar les dues plataformes (la de l’asfalt i la vorera) “hem volgut senyalitzar aquest carril amb els bidons grocs i un fil d’enllumenat i, per tant, hi haurà un espai peatonal molt il·luminat”, a més, explicava l’arquitecte que “els mateixos bidons faran de taules i bancs, com una part de  mobiliari urbà que ocuparà els espais més grans, a més d’instal·lar als carrers perpendiculars a Carles Buïgas, unes senyalitzacions, també amb els bidons, i unes banderoles que identificaran l’actuació”.

Els treballs que han suposat un cost de 95.000 euros delimiten l’espai de vianants amb cercles grocs.

La remodel·lació de Carles Buïgas ja llueix com a zona de vianants
Puntua aquest article!