La renovació de l’escola pública a Catalunya (1900-1939), del 16 de març al 30 d’abril

La renovació de l’escola pública a Catalunya (1900-1939), objecte d’una exposició al Museu de Reus

Del 16 de març al 30 d’abril es podrà visitar al Museu de Reus (plaça de la Llibertat) l’exposició «La renovació de l’escola pública, de l’Empordà a tot Catalunya (1900-1939)». Aquesta és una mostra itinerant produïda pels Arxius Històric de Girona i Comarcal del Baix Empordà, la Fundació Museu del Joguet de Figueres i la Societat d’Història de l’Educació dels Països de Llengua Catalana. L’exposició estarà complementada amb un segu it de materials de difusió d’aquest període del fons de l’Institut Municipal de Museus.

La mostra s’emmarca dins el cicle «Educar per transformar» que, amb motiu dels 75 anys de la mort del reusenc Joan Montseny i Carret “Federico Urales” (1864-1942), han organitzat l’Arxiu Municipal, la Biblioteca Central Xavier Amorós, l’Institut Municipal de Museus de Reus, Carrutxa i el Centre de Lectura, tot recordant la tasca educadora dels moviments socials al primer terç del segle XX fins a la creació del Consell de l’Escola Nova Unificada, el 1936.

Aquestes activitats —i la mostra sobre l’escola pública, en concret— coincideixen amb l’exposició «Alexandre Frias i Roig: el metge dels infants», també les sales de la plaça de la Llibertat del Museu, programada dins l’any que la ciutat dedica a aquest pediatra reusenc i inaugurada divendres passat. Es tracta de dues activitats complementàries ja que repassen les trajectòries de dos reusencs que, des de òptiques diferents, van treballar per millorar les condicions de vida dels infants i les classes populars, tot recordant els avenços que entre finals del segle XIX i 1936 es produeixen a Catalunya en l’àmbit educatiu i sanitari.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.