Reobren els museus i centres d’interpretació de la Ruta del Paisatge dels Genis

Reobren els museus i centres d’interpretació de la Ruta del Paisatge dels Genis

El centres de la Ruta del Paisatge dels Genis es dediquen a lluir les figures i obres dels genis Gaudí, Casals, Miró i Picasso

Els museus i centres d’interpretació de la Ruta del Paisatge dels Genis dedicats a les figures dels artistes universals Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals i Pablo Picasso, situats a Reus, Mont-roig del Camp, el Vendrell i Horta de Sant Joan, reobren les seves portes per tornar a rebre visitants aquest estiu.

Un cop superades les diverses fases per la pandèmia causada per la Covid-19, amb l’obertura del Mas Miró a Mont-roig del Camp el 25 de juny, tots els centres estan oberts per acollir de nou els visitants que vulguin redescobrir l’obra, la vida i les anècdotes d’aquests artistes, i especialment les vinculades a les seves estades a Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

El Mas Miró ha tornat a obrir les portes a finals de juny, que és quan Joan Miró tornava a la seva masia de Mont-roig per passar-hi l’estiu. De manera provisional, aquesta temporada d’estiu l’horari serà de dijous a diumenge de 10 a 14 hores i de 17.30 a 20 hores, i els diumenges de 10 a 14 hores. A més, es tornen a programar les visites guiades i teatralitzades per a grups reduïts, del mateix nucli de convivència i amb reserva prèvia. Després d’uns mesos d’obres, Mas Miró estrena nous espais fins ara tancats al públic, com la cuina, i nous suports com un audiovisual de benvinguda i una proposta familiar digital.

A Reus, es pot visitar el Gaudí Centre, situat a la plaça Mercadal, de dilluns a dissabte de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores, i els diumenges i festius de 10 a 14 hores. Com a mesura de seguretat, el servei de guiatge s’ofereix a través de codis QR. A la ciutat es troben oberts també la Casa del Vermut i del Vi de l’Estació Enològica i l’església Prioral de Sant Pere, i es poden realitzar algunes de les visites de la Ruta del Modernisme com la “Reus 1900”, així com diverses activitats de la Ruta del Vermut.

Al Vendrell, es troben oberts al públic la Casa Nadiua de Pau Casals i el Museu Pau Casals. La Casa Nadiua, on va néixer el Mestre Casals, tancarà els diumenges els mesos de juliol i agost. D’altra banda, el Museu Pau Casals, situat a la Platja de Sant Salvador, ofereix entrada gratuïta fins al 30 de juny i fins aquest dia tindrà un horari de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores. Els dies d’obertura del Museu Pau Casals continuaran sent de dimarts a diumenge. De cara als propers mesos, l’equip del museu està treballant en la programació d’estiu que se centrarà en aprofitar el potencial de l’entorn del museu, situat davant del mar. A més a més, l’equipament disposa d’un jardí a l’aire lliure que permetrà començar a desenvolupar-hi les activitats d’estiu complint amb les mesures de seguretat pertinents, així com del restaurant del museu.

Pel que fa a les Terres de l’Ebre, el Centre Picasso d’Horta ha obert les seves portes per rebre visitants els dissabtes de les 10.30 a les 13.30 hores i de les 16 a les 19 hores i els diumenges de les 10.30 a les 13.30 hores.

En tots els museus és obligatori l’ús de la mascareta i de gels hidroalcohòlics i el manteniment de les distàncies de seguretat i els responsables facilitaran indicacions d’aforament i fluxos per a la visita.

El Paisatge dels Genis

La Ruta del Paisatge dels Genis compta amb cinc centres culturals, el Gaudí Centre a Reus, el Mas Miró a Mont-roig, la Casa Nadiua i el Museu Pau Casals al Vendrell, i el Centre Picasso a Horta de Sant Joan, que posen en valor i expliquen la vinculació d’aquests genis universals amb els paisatges de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre que van marcar la seva vida i la seva obra, i en van ser font d’inspiració. L’Oficina Tècnica del Paisatge dels Genis està gestionada pel Departament d’Innovació Turística del centre tecnològic Eurecat, des de la seva seu a l’edifici del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci a Vila-seca.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.