Replantació de 230 rosers al roserar Joaquima Gallisà de Mas Iglesias

La regidoria de Via Pública, a través dels serveis de Jardineria, ha portat a terme una nova plantació de rosers al roserar Joaquima Gallisà de Rueda, al Parc de Mas Iglesias, en què s’han replantat 230 peus de rosers. D’aquests rosers un total de 112 són de cinc varietats fins ara absents al roserar.

Les noves varietats introduïdes en aquest espai singular de la ciutat són la Mabella, Mistica, Òmnium Cultural, Rosaolor i Jardinero Ortiz. Aquests treballs de reposició s’inclouen dins el contracte de manteniment ordinari de jardineria que porta a terme l’empresa adjudicatària.

Mentre han durat els treballs de renovació de les plantes s’ha mantingut tancat el recinte del roserar Joaquima Gallisà. El regidor de Via Púbica Hipòlit Monseny, explica que “a més de tasques de reposició, s’han realitzat activitats de manteniment de tot l’espai, que inclouen aportacions d’adobats, petites rectificacions en el reg i tractaments fitosanitaris”.

El roserar Joaquima Gallisà de Rueda és un dels pocs roserars públics existents a Catalunya. Disposa de 9.900 metres quadrats dins del parc de Mas Iglésias, el qual té una superfície total de zona verda de 46.187 metres quadrats. El nombre total d’unitats de peus de rosers existent és de 3.185.

Reus té una vinculació especial amb la rosa com a tret simbòlic i històric de la ciutat, ja que el seu escut té una rosa com a element principal. A més, la capital del Baix Camp és cada any la seu del Concurs Exposició Nacional de Roses, que organitza el Centre de Lectura de Reus i que enguany s’ha portat a terme del 6 al 8 de maig.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.