Restauració, recuperació i revalorització amb “Alt Camp: Història i Patrimoni”

Restauració, recuperació i revalorització amb

El President del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Mateu Montserrat i Miquel, i l’alcalde de Rodonyà i conseller de turisme del Consel Comarcal, Enric Ferré Ginovart, han fet balanç avui, 9 de febrer, de les obres que s’estan realitzant en els vuit municipis de l’Alt Camp integrats en el projecte “Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d’una terra“. La proposta ha estat impulsada de forma conjunta per vuit municipis sota el paraigua ofert pel Consell Comarcal de l’Alt Camp, i es presenta amb la voluntat de recuperar edificis i/o espais del patrimoni històric, arquitectònic i cultural d’aquestes poblacions i, a la vegada, desenvolupar una oferta turística singular que permeti el posicionament turístic de l’Alt Camp.

Alt Camp: Història i Patrimoni

La selecció del projecte presentat permetrà una important inversió a la comarca que tindrà un impacte determinant sobre la recuperació i valorització del patrimoni cultural i històric, crearà ocupació directa i indirecta i suposarà un impuls considerable a l’oferta turística de l’Alt Camp.

La finalitat del projecte presentat pel Consell Comarcal de l’Alt Camp és la restauració, recuperació i revalorització del seu patrimoni històric i cultural per a l’ampliació de l’oferta turística, cultural i patrimonial de la comarca, fent-la més competitiva, atractiva i de qualitat. El projecte és una oportunitat per fer arribar el llegat històric de la comarca a la ciutadania i al visitant.

El conjunt d’actuacions presentades estableixen l’estratègia unificada i integradora de la comarca per tal de contribuir a reforçar l’oferta turística, cultural i patrimonial del territori. Amb aquesta operació es fa una aposta de futur per dinamitzar l’economia i generar, com a conseqüència, un creixement de l’ocupació laboral i per garantir l’equilibri territorial. Aquesta estratègia ha de permetre el posicionament de l’Alt Camp, en l’àmbit nacional i internacional, com a comarca amb un producte turístic i cultural atractiu i potent; consolidar l’oferta emmarcada sota el paraigua de La Ruta del Cister, i aprofitar les sinergies de les comarques veïnes, tant de l’interior com de la Costa Daurada, i del conjunt de Catalunya en pro d’un desenvolupament territorial i econòmic sostenible i valuós i de la recuperació del patrimoni arquitectònic i històric del país.

L’execució de les diferents actuacions distribuïdes arreu del territori aportarà valor i infraestructures comunes, sumarà recursos a l’oferta turística actual i marcarà objectius compartits per millorar l’oferta turística i cultural de la comarca de l’Alt Camp.

El projecte, amb un pressupost total 2.154.192,48 d’euros (IVA inclòs), ha obtingut cofinançament dels fons estructurals de la Unió Europea (FEDER) eix 6, tram local, que permeten finançar projectes que tinguin com a finalitat principal la promoció econòmica mitjançant el turisme i la valorització dels espais naturals i del patrimoni cultural, i del Pla Territorial de Foment del Turisme de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya. Les dues subvencions obtingudes són de 890.162,18 euros i 200.000 euros, respectivament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.