Salou posa en valor el patrimoni històric, recuperant i protegint les estructures de defensa de la costa

Salou posa en valor el patrimoni històric, recuperant i protegint les estructures de defensa de la costa

L’alcalde de Salou acompanyat del director del Memorial Democràtic de Catalunya,tècnics de la Xarxa d’Espais de Memòria del Memorial Democràtic i tècnics de l’Ajuntament i del GRIEGC, ha visitat els ‘búnquers’ i estructures de la Guerra Civil (nius de metralletes i trinxeres) situats al Cap Salou, per tal de recuperar-los i catalogar-los com a bé històric, cultural i turístic

Salou treballa per posar en valor el seu patrimoni històric. Així, avui dimarts, l’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha visitat la bateria d’artilleria de costa de Salou, d’època republicana, amb elements posteriors del règim franquista.

La visita d’avui ha comptat amb un recorregut per les dues seccions d’artilleria, dividides en nord i sud. Aquesta darrera es trobava ubicada al costat del vèrtex geodèsic i vigilava, principalment, el port i la platja de Salou.

L’alcalde ha explicat que “la nostra voluntat és treballar perquè els veïns i les veïnes del municipi coneguin millor aquesta part del nostre patrimoni històric que s’amaga al Cap Salou; concretament, els vestigis de la Guerra Civil, ja que tenim construccions molt importants i singulars, diferents de la resta de construccions que hi ha al litoral català”. Estem parlant del Búnquer de la Glorieta, del Búnquer de la Talaia, del Niu de metralletes del Po-Roig i del Niu de metralletes de la Punta del Cavall. S’està treballant per catalogar-los, amb actuacions de recuperació i protecció.

Aquestes edificacions del passat recent al Cap Salou, en plena natura, doten la zona d’un elevat interès històric-cultural i paisatgístic, “una qüestió que volem convertir en un nou producte turístic, creant diferents rutes i itineraris”, ha explicat l’alcalde.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.