Reus clou la Ciutat del Bàsquet Català 2019 i traspassa la seu a Balaguer

Reus clou la Ciutat del Bàsquet Català 2019

L’alcalde de Reus i el regidor d’Esports, Carles Pellicer i Josep Crueba, han presidit aquest dissabte, 18 de gener al Teatre Bartrina l’acte de cloenda de Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català. L’esdeveniment ha suposat per a Reus una oportunitat per treballar l’esport des dels valors i des de les accions que fomenten la cohesió social i la promoció de la salut. En aquest sentit, en la programació desenvolupada destaquen tres eixos de treball a l’entorn de la formació, el bàsquet femení i les activitats populars a l’entorn d’aquest esport.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha afirmat que «l’esdeveniment ha suposat una nova fita que s’afegeix a la llarga relació d’esdeveniments esportius que la ciutat ha acollit com a amfitriona i de la mà dels grans esportistes i les entitats de prestigi nacional i internacional que en formen part. Un repte possible per la gran implicació i la visió de ciutat dels clubs i les entitats, sense els quals no hauria estat possible».

Josep Cuerba, regidor d’Esports, ha afegit que «Reus té un gran potencial esportiu distribuït en els diversos equips federats dels diferents clubs de la ciutat, clubs que son la nostra força i els autèntics protagonistes d’aquesta realitat; com també és una realitat l’esport escolar   les escoles de la ciutat, amb l’activitat extraescolar es sumen al potencial de la pràctica del bàsquet».

L’acte de cloenda també ha suposat el traspàs del títol a la ciutat de Balaguer. L’alcalde de Reus ha fet el lliurament simbòlic de la bandera de Reus 2019 al president de la Federació Catalana de Bàsquet, i aquest ha lliurat a la delegació de Balaguer el distintiu de Ciutst de Bàsqiet Català 2020.

Més de 50 actes
Reus 2019 Ciutat del Bàsquet Català ha comptabilitzat més de 50 actes. Activitats en àmbits com la competició, la promoció, la formació o les activitats culturals. Alguns exemples són:

  • Torneig Costa Daurada Cup Ciutat de Reus, per Setmana Santa, amb participació internacional, que ha esdevingut el torneig fet a tot l’estat amb més nombre d’equips participants.
  • Jornada de Bàsquet a l’antiga, recreant el bàsquet dels anys trenta a la Plaça del Mercadal, amb una acurada representació del col·lectiu Mandrilia
  • Primer Torneig de Bàsquet de cadira de rodes.
  • Cursos i jornades de formació per entrenadors i àrbitres.
  • Jornades de Medicina del Bàsquet amb participació i projecció internacional.
  • Actuació d’Art al carrer, amb el concurs de  pintura  horitzontal per a joves artistes, concretat amb la pintura del terreny de joc de 3 pistes de bàsquet a la via pública.

El bàsquet és un dels esports més arrelats a la ciutat, el segon en nombre de llicències federades o escolars al municipi i el primer esport entre la població femenina.

En aquest sentit, l’èxit de Reus Ciutat del Bàsquet Català 2019 ha estat en gran part possible gràcies a la implicació dels clubs i entitats, com el Reus Deportiu, el Ploms, el Pare Manyanet, La Salle, el Joan Rebull, el Puigcerver, el Club Bàsquet cadira de rodes Costa Daurada i el Consell Esportiu del Baix Camp.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.