Reus consolida el model de campanya de Nadal amb el comerç i els espectacles de carrer com a grans reclams

Reus consolida el model de campanya de Nadal amb el comerç i els espectacles de carrer com a grans reclams

Reus engega aquest divendres 24 de novembre, i fins el 7 de gener, una nova campanya de Nadal, amb el lema «Reus és Nadal. Temps d’espectacle!». La campanya presenta enguany un programa ple d’activitats, espectacles d’animació al carrer i atraccions a l’aire lliure, amb l’objectiu de crear una ambientació nadalenca, i contribuir a consolidar el posicionament de Reus com a centre comercial i cultural de referència, amb un impacte més enllà de les festes de Nadal. La campanya està ideada per l’Ajuntament i impulsada amb la col·laboració de les entitats comercials i el patrocini de dues empreses de la ciutat.

La ciutat es tematitza i presenta diferents espais on s’hi desenvolupen activitats especials. Destaquen els espectacles de format més gran, que converteixen el centre de la ciutat en un gran escenari a l’aire lliure, seguint la tradició cultural i de festivals de la ciutat. La campanya vincula cultura, comerç i tradicions amb la Capitalitat de la Cultura Catalana.

Es farà una important difusió i una de les eines destacades de promoció serà l’agenda dels actes. La programació també es compartirà a través de les xarxes socials, a l’agenda de reus.cat i a l’App Reus City. D’altra banda, i com a novetat, s’editaran 5.000 calendaris d’advent que permetran descobrir dia a dia les principals activitats de la campanya de Nadal.

Els diferents àmbits temàtics
Es recrearan 9 àmbits temàtics. 6 tenen un emplaçament concret: «La màgia del gel», «Temps d’espectacle», «Mercat de Nadal i arbre de Nadal», «Nadal artesà», «Nadal al Gaudí Centre» i «Hola 2018»; i 3 agrupen espectacles i activitats disgregades: «Passejant pel Nadal», «Reis Reus» i «El Nadal més tradicional».

Novetats
«Temps d’espectacle», a les places Mercadal i Prim. 
S’han programat 6 espectacles de gran qualitat que combinaran arts escèniques com el teatre, la dansa, el circ i la música; i que tindran un fil conductor al voltant del concepte «temps». Les places Mercadal i Prim es convertiran en escenari a l’aire lliure:

 • Divendres 24 de novembre a les 18.30 h. Espectacle inaugural al Mercadal. «Atrapatemps». De producció pròpia, presentat per la pallassa Pepa Plana, el Nan Valentí i la Tanja Haupt, amb participació de les companyies Circo Los, Los Chapertons i la Companyia La Tal. Els protagonistes configuraran el temps, el ritme i la precisió per començar el Nadal acompanyats de personatges únics i tradicions d’arreu. Acabat l’espectacle es farà l’encesa dels llums de Nadal, i es podrà escoltar el magnífic carilló de la Companyia La Tal.
 • Dissabte 2 de desembre a les 19.30. Espectacle «Miraballs», a la plaça Prim. A càrrec de la Companyia Madojé. Balls rítmics de diferents racons del món conflueixen en aquest dinàmic espectacle.
 • Dissabte 9 de desembre a les 19.30. Espectacle «Far», a la plaça Mercadal. A càrrec de la companyia Estampades. La torre es desperta, s’alça a terra ferma, i marcant el pas del temps ens retorna en l’aquí i l’ara.
 • Dissabte 16 de desembre a les 19.30. Espectacle «Boom», a la plaça Prim. A càrrec de la companyia Los Chapertons. Tres personatges ens transporten a un món imaginari on les rodes prenen vida jugant amb un material en constant transformació.
 • Dissabte 23 de desembre a les 19.30. Espectacle «Inconfundibles», a la plaça Prim. Amb la companyia La Banda del otro. Una banda de lladregots planeja un cop i es fan passar per músics, tot i que per poc que els agradi, del que tenen fusta és de malabaristes.
 • Dissabte 30 de desembre a les 19.30. Espectacle «The incredible box», a la plaça Prim. A càrrec de la companyia La Tal. Petites històries explicades per diversos personatges des d’una capsa de sorpreses, amb un resultat extravagant i sorprenent.

«Nadal al Gaudí Centre»
Reus Promoció organitza com a novetat un servei de ludoteca al Gaudí Centre, amb tallers i manualitats relacionades amb el Nadal, Gaudí i el Modernisme. Serà els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3 i 4 de gener, matí i tarda. Activitat d’1,5 hores, pensada per a infants d’entre 4 i 10 anys, mentre els pares poden anar a comprar.
D’altra banda, el 10 de desembre s’organitza una nova edició de l’activitat «Observem, escoltem i toquem en família», una visita familiar al Gaudí Centre on es descobriran els personatges i trets més essencials de la vida de Gaudí a través d’un joc d’empatia i un taller artístic.

«Passejant pel Nadal», places, carrers i passejos de la ciutat
Per arribar al major nombre de carrers comercials s’han plantejat dos tipus d’actuacions itinerants per la ciutat:

 • «Perduts pel Nadal». Un grup d’actors farà diverses accions de dinamització comercial els dies 6, 8, 9, 15, 16 i 22 de desembre i el 3 i 7 de gener. A càrrec de la companyia Buenafuente’s Actors.
 • Diverses cercaviles itinerants aniran a càrrec de la companyia «Actua Produccions»: Divendres 1 de desembre a les 18.30 h, «Olla de grills»; dimarts 5 de desembre 18.30, «Un Nadal a mida»; dijous 7 de desembre i divendres 15 de desembre 18.30h, «Homes de pedra»; i dijous 4 de gener 18.30h, «El petit Lilo».

Els elements tradicionals de la campanya de Nadal
«La màgia del gel», a la plaça de la Llibertat. 
Zona lúdica i d’atraccions de la campanya de Nadal.

 • Pista de gel. Del 24 de novembre al 7 de gener. Horari: del 24 de novembre al 20 de desembre de 17 a 21h i festius d’11 a 14:30h i de 16:30h a 21h. Del 21 de desembre al 7 de gener, tots els dies d’11 a 14:30 h i de 16 a 21h. Els dies 24 i 31 de desembre la pista tancarà a les 20 h i el 5 de gener a les 19h.
 • Atraccions infantils de fira. Per als més petits. De l’1 de desembre al 7 de gener. De l’1 al 20 de desembre de 17 a 21h. Del 21 de desembre al 7 de gener i tots els dissabtes, diumenges i festius i d’11 a 14h i de 17 a 22h.

«Mercat de Nadal i l’arbre de Nadal», a la plaça del Mercadal. 
Els principals reclams d’aquest àmbit són els següents:

 • Arbre de Nadal il·luminat. Tornarà a estar ubicat a la plaça del Mercadal i tindrà una alçada de 11,20m d’alçada i 678 watts de potència.
 • Mercat de Nadal. Al Mercadal del 30 de novembre al 23 de desembre, amb totes les parades de productes en casetes de fusta, a l’estil dels mercats de Nadal europeus.

«Hola 2018!»
Campanades de Cap d’Any. El dia 31 de desembre, a partir de les 23:45 h i fins les 2 h, celebració de l’entrada de l’any nou amb el DJ Adrià Ortega, dels 40 Principals. Festa amb confeti, cotilló i objectes «fluor» per als assistents.

«El Nadal artesà», a la plaça d’Evarist Fàbregas
Objectes de regal i artesania al Mercat d’artesania. De l’1 de desembre al 5 de gener, de 10 a 14h i de 16:30h a 21h.

«Reis Reus»
Amb l’arribada dels patges reials pels carrers de la ciutat i rebuda a la casa Rull —els dies 29, a les 17.30h, i 30 de desembre, d’11 a 13h i de 18 a 20.30h—, la recollida de cartes per als Reis de l’Orient. Al jardí de la casa Rull, els patges reials recolliran les cartes el 2, 3 i 4 de gener de 17 a 20h i el 4 de gener d’11 a 13h i de 17 a 20h; i la cavalcada de SSMM els Reis Mags de l’Orient. A partir de les 19h, sortida i cercavila pel centre.

«El Nadal més tradicional»
La programació recull els principals esdeveniments nadalencs tradicionals de la ciutat, la majoria organitzats per entitats de la ciutat: Retaules Vivents de Nadal, cantades de nadales, exposició de pessebres, cagatió, ball dels 12 mesos, ball del Naixement de Jesús, l’Espetec, l’Home dels nassos, el Parc de Nadal i les representacions de Els Pastorets, entre d’altres.

Els Retaules de Nadal, al voltant de l’església prioral de Sant Pere i la plaça de les Peixateries Velles, seran els dies 23, 24, 26 i 30 de desembre a les 20h. Tradicional representació de diverses escenes del naixement i infantesa de Jesús.

L’enllumenat dels carrers i places
És un dels aspectes més ben valorats de la passada campanya de Nadal, segons les enquestes realitzades. S’encendran del 24 de novembre al 6 de gener. Horari d’encesa: de 17:30 a 24:00h i els dies festius més assenyalats s’apagaran més tard. D’acord amb els representants de carrer, tots els motius decoratius instal·lats són de tecnologia led i de llum blanca.

L’Ajuntament s’encarrega de la decoració de les places Llibertat, Prim i Mercadal, i dels motius decoratius en diferents barris. El pressupost de la il·luminació d’aquests espais és de 80.000 euros. La il·luminació de 20 carrers del centre ciutat és a càrrec dels comerciants, amb una subvenció municipal del 30%. La despesa elèctrica va a càrrec de l’Ajuntament.

Una de les novetats destacades serà la campana que s’instal·larà a l’entrada de la plaça de la Llibertat pel carrer de Llovera. Un element de 8x8m i una potència de 1.600 watts.

Activitats organitzades per les entitats comercials
Com en els darrers anys, les entitats comercials de Reus es sumen a la campanya de Nadal i organitzen diferents activitats:

 • Mercats de Reus. Els mercats adaptaran els seus horaris per facilitar la compra la vigília d’alguns festius. Un any més, portaran a terme la campanya «Vine, rasca i guanya», amb la que regalaran 16.500 euros en xecs de compra, 200 pernils, 100 lots de Nadal, 5.000 bosses de compra reutilitzables, 3 televisors i 5 lots d’estris de cuina. Durant tota la campanya, els mercats i els marxants realitzaran activitats d’animació, amb tallers infantils i pintacares, cercaviles musicals, màgia i espectacles teatrals. El Mercat Central també organitza el pessebre de «clicks» del 30 de novembre al 5 de gener. Un mostrador de 9 metres es transforma en un paisatge de Nadal de la mà de la Casa dels clicks.
 • Passeig Comercial El Pallol. Durant tot el mes de desembre i gener a la plaça d’Evarist Fàbregas. Pessebre gegant, animació d’autòmats, tió solidari, maquillatges infantils, pòsters de la Tronada, música, parc d’atraccions…
 • El Tomb de Reus. Passeig en tartana tirada per cavalls, amb parada a la plaça de la Llibertat i al raval de Robuster. Durant els dies de la campanya, en horari de 17 a 21h. Invitacions per compres realitzades als establiments de El Tomb.
 • Aparcaments municipals. La difusió de la campanya de Nadal aprofitarà per recordar que les tarifes d’aparcament de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis permet aparcar el vehicle als aparcaments municipals a un preu màxim de 4 euros al dia.

Patrocinadors i col·laboradors
La campanya de Nadal de Reus compta amb el suport de la iniciativa privada, gràcies al patrocini de les empreses Teixidó i Òptiques i Vermuts Miró i la col·laboració de PortAventura, que amb la seva aportació contribueixen a la realització d’una campanya que segurament per la seva llarga durada, 44 dies, és una de les campanyes de promoció de ciutat més importants que es realitzen al llarg de l’any.

«Reus és Nadal» compta amb la col·laboració de totes les entitats comercials de la ciutat – Cambra de Comerç de Reus, Unió de Botiguers, El Tomb de Reus, Mercats de Reus, Eix Comercial Prim Sunyer, Passeig comercial El Pallol i Centre Comercial La Fira.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.