Els regatistes del CNCB, Guillermo Cañardo i Marc Miró, ‘finishers’ de la Mini Transat La Boulangère

Els regatistes del CNCB, Guillermo Cañardo i Marc Miró, ‘finishers’ de la Mini Transat La Boulangère

Cañardo, que participava a la regata per segona vegada, va aconseguir finalitzar la segona etapa de la regata transoceànica en solitari en 19 dies i Miró, que s’estrenava en l’aventura, la va culminar 24 hores després.

El passat 1 d’octubre s’iniciava a la ciutat francesa de La Rochelle una nova edició de la regata transoceànica, Mini Transat La Boulangère que ha portat a més de 85 regatistes a navegar en solitari més de 4.050 milles nàutiques en només dues etapes. Dos d’ells han estat el Guillermo Cañardo i el Marc Miró, regatistes del Club Nàutic Cambrils, que han aconseguit creuar la línea d’arribada i completar així una de les regates estrella de l’any.

El Guillermo Cañardo, que hi participava per segona vegada (ja ho va fer en l’edició de 2015) ha aconseguit finalitzar la segona etapa (Illes Canàries – Martinica) en un total de 19 dies, 1 hora, 22 minuts i 40 segons. Així doncs, dilluns a la tarda creuava la línea d’arribada complint el principal objectiu de l’aventura que era aconseguir ser ‘finisher’. A l’arribada Cañardo es mostrava exultant d’haver aconseguit per segona vegada finalitzar la regata. “Estic feliç que el meu petitó m’hagi portat sa i estalvi a través de l’Atlàntic, un petit gran vaixell que sempre em cuida tot i tots els meus errors”.

Una de les parts més dures de la regata, sense dubte, és el fet d’haver de navegar en solitari i abans d’iniciar l’aventura Cañardo ja apuntava que aquest era un dels aspectes més difícils de gestionar i dilluns un cop creuada l’arribada reflexionava sobre aquesta qüestió. “Estar en solitari per allí enmig,  19 dies a mercè de la naturalesa és d’aquelles coses difícils d’explicar,que s’han de viure i entendre en tota la seva amplitud”. Cañardo assegurava que en el seu cas el fet de navegar en solitari “m’ha anat molt bé, em reconforta y em dóna forces per a seguir amb nous projectes i aventures, que al final és el que dona sentit a la vida”, assegura.

Per la seva banda Marc Miró, que participava per primera vegada a La Mini Transat La Boulangère, arribava 24 hores després. Ahir dimarts a la nit, creuava la línea d’arribada amb un temps de 20 dies, 21 hores, 45 minuts i 20 segons. Miró es mostrava molt satisfet d’haver pogut creuar la línia d’arribada tot i la duresa de la prova i valorava l’experiència d’una manera molt positiva. “Al final he pogut fer realitat un dels meus somnis i tancar així un cercle que feia temps que estava obert”, explicava. Miró assegura estar molt feliç i amb moltes ganes d’explicar l’aventura.

Els regatistes del CNCB, Guillermo Cañardo i Marc Miró, ‘finishers’ de la Mini Transat La Boulangère

Des del Club Nàutic Cambrils es valora molt positivament els resultats aconseguits pels dos regatistes. Segons el president del CNCB, Ramon Vallverdú,  “és tot un orgull veure l’excel·lent paper que han fet el Marc i el Guillermo i estem molt contents que hagin arribat sans i estalvis. Ja tenim moltes ganes que tornin i comparteixin amb tots nosaltres la seva aventura”

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.