Reus dedica una àmplia exposició als fons fotogràfics de l’Agrupació Fotogràfica de Reus dipositats al CIMIR

Reus dedica una àmplia exposició als fons fotogràfics de l'Agrupació Fotogràfica de Reus dipositats al CIMIR

Una selecció de 340 imatges d’uns 50 autors dels excepcionals fons de l’Agrupació Fotogràfica de Reus dipositats al Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus es pot veure al Museu de Reus (pl. de la Llibertat) des d’aquest dijous 16 de novembre fins al 4 de març de 2018, en el marc de l’exposició “Reus, retrat fotogràfic d’una centúria”. Aquest és un dels actes més destacats en el camp de la fotografia que s’organitzen dins la programació de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. La inauguració de la mostra és aquest dijous a les 19:00 h.

Amb la voluntat de recuperar el patrimoni fotogràfic de primer ordre que es preserva al CIMIR i projectar-lo més enllà de la ciutat, l’Ajuntament de Reus i l’Agrupació Fotogràfica de Reus han aprofitat l’esdeveniment de la Capital de la Cultura Catalana 2017 per treballar conjuntament en el muntatge d’una de les mostres més ambicioses que s’han realitzat mai a la ciutat en aquest àmbit. Tal i com recorda el president de l’AFR i comissari de l’exposició, Josep Maria Ribas Prous, aquesta exposició resumeix “l’aventura que es va emprendre per a la recuperació patrimonial de la imatge fotogràfica amb la voluntat, com va dir l’historiador Pere Anguera, de fer de la fotografia l’ambaixadora cultural de Reus”.

Imatges que abasten des de principis del segle XX fins a finals d’aquest segle i principis del XXI i que recorren una gran diversitat d’estils i temes, des del realisme fotogràfic i la recerca etnogràfica, naturalista i científica fins al corrent pictorialista i academicista, passant per la “Nova Visió”, la “Nova Objectivitat” i el constructivisme. També s’inclouen treballs que es poden emmarcar en la fotografia subjectiva, la fotografia social i humanista i la “Street photography”, entre d’altres estils.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.