«Reus, delícies d’estiu», la campanya de Reus Promoció per fer allargar l’estada dels visitants a la ciutat

L’Agència Reus Promoció ha dissenyat una nova campanya d’estiu d’acord amb les previsions que indiquen un augment de turistes a la Costa Daurada i a la ciutat. L’Agència preveu una nova campanya de comunicació, l’ampliació de punts d’informació al visitant i la creació i millora del producte turístic, amb l’objectiu d’incrementar el temps d’estada a la ciutat i les possibilitats de retorn; aconseguint, així, una major quantitat de v isites i de despesa a la ciutat.

Per assolir aquest increment s’ha intensificat la presència del material promocional de Reus a les principals oficines de turisme i allotjaments turístics de la costa i interior, acompanyat d’una intensa campanya de comunicació i assistència a fires i promocions. Aquesta campanya pretén la captació del següent perfil turístic:

 • Turisme internacional: Els mercats als quals s’adreça la campanya són el francès i rus, molt fidelitzats a la zona i que, segons l’Observatori del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci, tenen un alt percentatge de repetició (sobretot en el cas del francès), de mobilitat i més valoren el turisme cultural i de compres.
 • Conca de l’Ebre: La Costa Daurada compta amb molt volum de turisme de segona residència de l’Aragó, País Basc i Navarra, que té un alt percentatge de fidelització i coneixement de la zona. Té facilitat per moure’s i interès cultural i gastronòmic.
 • Turisme de proximitat: El turisme català és important per consolidar Reus com a una ciutat d’escapada per al visitant de proximitat, que pot gaudir-ne plenament durant tot el cap de setmana.

Campanya de Comunicació
L’objectiu de la campanya és captar l’atenció dels potencials visitants per donar a conèixer la proposta de visita turística, tranquil·la i de qualitat, i transmetre que Reus és especial perquè «Reus ens ofereix un dia tranquil·la, lluny de les masses, sense estridències i amb una oferta mimada i pensada per fer sentir especial al visitant. Modernisme, cultura, compres, producte local… un conjunt de propostes acurades, sentides… exquisides. Reus, és senzillament deliciosa. Reus, deliciosa». Aquest concepte articula la campanya d’estiu per tal de adreçar-nos a aquests mercats. L’eslògan s&rsq uo;ha traduït en 3 idiomes:

 • «Reus, delícies d’estiu. Vine. Tasta-les»
 • «Reus, delícias de verano. Ven. Saboréalas»
 • «Reus, summer delights. Come. Taste it»

La campanya es veurà reforçada en accions comunicatives a premsa generalitzada, mitjans especialitzats del sector turístic i també als diferents books d’excursions dels principals touroperadors de la Costa Daurada.

Accions de captació i comercialització
Les accions de captació i comercialització dirigides a aquests tres segments reforcen la campanya turística. En els últims mesos s’han intensificat les relacions amb els touroperadors, agències receptives i principals allotjaments i oficines prescriptors de la Costa Daurada. Per arribar al turista vacacional, s’ha reforçat el contacte amb les agències receptives dels touroperadors i s’han intensificat la realització de fam trips que han permès als agents conèixer de primera mà Reus com a destí turístic. Els fam trips s’han fet entre abril i maig per conèixer l’Insti tut Pere Mata, la Ruta del Modernisme, el Gaudí Centre i el Vermut de Reus.

Per rebre aquests grups es va editar una nova guia de captació traduïda a diferents idiomes (català, castellà, anglès, francès, rus i alemany).
Tot i que el principal turista que visita Reus a l’estiu arriba de la Costa Daurada, s’ha creat una línia d’actuació pel turista d’interior allotjat en establiments rurals, sobretot al Baix Camp i Priorat, i també d’alguns municipis del Baix Penedès, l’Alt Camp i Conca de Barberà, amb el repartiment del nou plànol turístic i material promocional.

Per altra banda, en el marc de l’Aliança turística amb Cambrils, Salou, Vila-seca, La Pineda Platja i Port Aventura, durant el maig i el juny s’han dut a terme dues accions de carrer a Santander i Sant Sebastià, adreçades a públic final. Amb l’objectiu de fomentar el moviment dels turistes entre els municipis de l’aliança, també s’ha redissenyat una nova guia de rutes que es podrà trobar a totes les oficines de turisme d’aquests municipis.

Edició i distribució de materials turístics
Com a novetat, des de l’Agència Reus Promoció s’ha editat un nou plànol turístic de la ciutat, amb l’objectiu de ser més clar i entenedor pel turista. Els principals canvis són:

 • Incorporació de la informació i horaris de visites amb imatges més grans i atractives.
 • Explicació detallada per arribar a l’Institut Pere Mata
 • Apartat específic on es detallen les tres principals rutes turístiques: Ruta del Modernisme, Ruta Gaudí & Reus i la Ruta del Vermut.
 • Informacions d’interès per fer més agradable la visita (pàrquings municipals, parades d’autobús, zones comercials, mercats, hotels, punts d’informació, policia local…)

Aquest nou plànol, juntament amb el tríptic promocional del Gaudí Centre es repartirà a les oficines de turisme de la Costa Daurada, allotjaments turístics i principals prescriptors.

Accions de la millora de la informació i l’atenció al client

 • Punts d’informació turística: l’oficina de turisme ubicada al Gaudí Centre, estarà oberta de dilluns a dissabte de 10 a 20h i els diumenges i festius de 10 a 14h. La seu de l’Agència Reus Promoció, al carrer Sant Joan, obre de dilluns a dijous en horari de 10 a 14h i de 16 a 19h, i els dissabtes de 10 a 14h. A l’estació d’autobusos, l’oficina d’informació que s’obre especialment a l’estiu romandrà oberta fins al 30 de setembre, de dilluns a dissabte de 9:30 i 13h i de 14:30 a 18h. Com a novetat, aquest any, s’obre un punt d’informació de la plaça Prim amb l’objectiu de reforçar l’atenció al visitant al de cap de setmana a nivell d’informació turística i d’activitats de la Capital de la Cultura Catalana. Els horaris d’aquest punt seran fins el 30 de setembre els divendres de 17 a 20h i els dissabtes de 11 a 13h i de 17 a 20h.
 • Gaudí Centre: del 1 de juny al 30 de setembre no tanca al migdia i amplia l’horari, obrint de dilluns a dissabte de 10 a 20h els diumenges i festius de 10 a 14h.
 • Servei d’informadors turístics al carrer: el servei estarà vigent fins al 30 de setembre, de 10 a 17h, els dies no festius. Per a realitzar aquest servei s’ha incorporat personal especialitzat en el tracte amb el client rus. La principal funció és ajudar al turista que visita la ciutat, amb traducció, informació i acompanyament.
 • Servei de City Cash (Tax Free): s’incorpora una persona de reforç durant els mesos de juny a setembre.

Millora de la visita del patrimoni cultural de la ciutat

 • Pavelló dels distingits de l’Institut Pere Mata: S’amplien els dies i les hores de visita. Fins al 30 de setembre, es podrà visitar de dilluns a dissabte d’11 a 13h i de 16:30 a 18:30h. I, com a novetat, aquest any obrirà els diumenges i festius de 12 a 14h. La visita es realitzarà amb audioguies
 • Església Prioral de Sant Pere: Obertura especial de juny a setembre en horari de dilluns a dissabte de 10:30 h a 13:00h i de 16:30h a 20:00h.
 • Casa Navàs: ampliació de possibilitats de visita. Del 15 de juny al 15 de setembre, es poden fer visites guiades els dimarts, dijous i dissabtes a les 10:30, 11:30 i 12:30h.
 • Ruta del Vermut: S’han desenvolupat diferent tipologia de visites al voltant del vermut que permetran al visitant conèixer un dels temes més típics de la nostra ciutat.
 • Creació i difusió de noves activitats d’empreses privades i especialitzades: des de l’Agència de Promoció de ciutat s’ha facilitat la creació de noves rutes turístiques organitzades per empreses de la ciutat. Aquesta col·laboració ha permès ampliar les possibilitats de visita a la ciutat ampliant. La promoció es farà a través de l’Agència Reus Promoció i els seus canals de comunicació habituals com les xarxes socials.

Capital de la Cultura Catalana
La capitalitat cultural de la ciutat és un element d’atractivitat per la campanya d’estiu. S’està treballant per tal de donar a conèixer als visitants els principals esdeveniments culturals de la ciutat tals com la Festa Major de Sant Pere, el Festival FAR i el Festival de Blues i Jazz, entre d’altres.

S’editaran materials de promoció en idiomes per facilitar la informació cultural als visitants durant la temporada d’estiu per reforçar l’experiència a la ciutat per part dels visitants.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.