El Centre de Normalització Lingüística ofereix set cursos intensius d’estiu a Reus i Cambrils

Seran al juliol i n’hi haurà de nivell bàsic, intermedi i un Taller d’ortografia. També estan obertes les preinscripcions per Internet per als cursos de tardor del Baix Camp i el Priorat

El Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura (CNL) comença el 23 de juny la inscripció als cursos intensius que oferirà aquest estiu a Reus, concretament als matins del mes de juliol.

Hi haurà cursos de nivell Bàsic 1, 2 i 3, Intermedi 3 i també un Taller d’ortografia, pensat per a persones que fan faltes i volen aprendre estratègies per evitar-les d’una marera diferent, amb tècniques innovadores. En total s’ofereixen a la ciutat de Reus 140 places. El detall d’horaris i calendari es pot consultar al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).

Les inscripcions i les proves de col·locació dels cursos es duran a terme els dies 23, 27 i 28 de juny de 9 a 13.30 h a la seu del CNL, al c. de l’Àliga de Reus 1 (Mas Vilanova).

A més, a Cambrils també s’organitza un curs de nivell Bàsic intensiu de 9.30 a 11.30 h al mes de juliol, amb inscripcions del 19 al 28 de juny a la seu del Servei Local de Català de Cambrils, a l’Ateneu Juvenil. Aquest mes s’hi ha impartit un intensiu de nivell S3, també.

Recordem que en el preu de matrícules hi ha reduccions per a aturats, jubilats, pensionistes i famílies nombroses o monoparentals.

Les persones interessades poden consultar nivells, horaris i preus al web del CNL.

Preinscripcions per als cursos de tardor

D’altra banda, ja és obert el període de preinscripció en línia dels cursos de tots els nivells, inclòs el superior (C2), que començaran al setembre i octubre a Reus, Cambrils, Falset i l’Hospitalet de l’Infant, una novetat que ajudarà el CNL a fer una programació més adequada a les necessitats de la població que es vol formar en llengua catalana. Tothom que ho vulgui pot deixar els seves dades en el formulari que trobarà al web del CNL (www.cpnl.cat/reus).

Més de 170 cursos de català oberts per vacances a tot Catalunya
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ofereix cursos de català en modalitats intensives o en formats específics durant el període de vacances d’estiu. L’oferta, àmplia i de proximitat, es vehicula a través dels 22 centres de normalització lingüística, gràcies als 146 punts d’atenció distribuïts per tot el territori.

Aprofitar l’estiu per fer cursos intensius pot ser una bona solució per a les persones interessades que no s’hi hagin pogut inscriure durant el període lectiu habitual, per raons d’horaris o per altres incompatibilitats. Els cursos que s’ofereixen són sobretot orals i tenen la finalitat de donar resposta a les persones que acaben d’arribar fa poc a Catalunya o que tenen pocs coneixements de la llengua.

Garantir l’accés a la comunicació

El compromís ininterromput del Consorci amb l’aprenentatge de la llengua catalana obre portes a persones nouvingudes que troben, en aquest període estival, l’oportunitat per iniciar el contacte amb l’idioma. En aquest sentit, un 82 % de l’oferta de cursos dels mesos d’estiu del Consorci correspon als nivells inicials i bàsics. Un 11,5 %, a cursos especialitzats i la resta, a nivells escrits més avançats.

Garantir al màxim possible l’accés de tota la ciutadania a la comprensió i expressió oral és el primer pas per fer que tothom pugui optar a les mateixes oportunitats socials, laborals i comunicatives.

L’ambient distès afavoreix l’aprenentatge

Els cursos d’estiu s’emmarquen en la línia habitual del Consorci de facilitar l’aprenentatge de la llengua per poder-la usar en tots els contextos, cosa que permet vincular els aprenents amb la cultura i els costums del seu lloc de residència.

L’ambient més relaxat dels mesos d’estiu facilita aquesta interacció, troba contextos més propicis per a la comunicació i fa més fàcil l’aprenentatge.

Una oferta distribuïda per tot el territori

El CPNL ofereix cursos majoritàriament presencials en una àmplia franja horària per arribar a tots els públics.

A partir de juny ja serà actiu el període d’inscripcions en els 22 centres de normalització lingüística.

El cercador de cursos del web del Consorci permet buscar-los per localitat, per comarca, per nivell i per modalitat.

Certificats oficials

Els cursos de català organitzats pel CPNL segueixen els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística. Els certificats de nivell que expedeix el Consorci són equivalents als certificats oficials de la DGPL i es corresponen amb els nivells del Marc europeu comú de referència (MECR).

Sobre el Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució dedicada a la formació i al foment de l’ús de la llengua catalana en tots els contextos de la societat catalana i a facilitar la cohesió social mitjançant l’ús de la llengua.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.