Reus Espais Vius

El projecte de revitalització comercial Reus Espais Vius, que promou la regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació de l’Ajuntament de Reus, tanca el termini de presentació de sol·licituds per acollir-se als ajuts per impulsar negocis de triple impacte als locals buits de l’entorn del raval Sant Pere, Robuster, Martí Folguera i Raval del Pallol amb 20 negocis oberts a la zona.

El termini, inicialment previst pel 30 de maig, es va ampliar per exhaurir l’import dels ajuts i perquè els projectes en assessorament, disposessin del temps suficient per a finalitzar la definició del projecte i les obres o intervencions als locals.

El projecte Reus Espais Vius incideix en tres eixos:

– Generar ocupació de qualitat a través de l’emprenedoria i l’autoocupació.

– Un model econòmic de triple impacte: social, a través de polítiques d’igualtat i de col·lectius prioritaris; ambiental, a través de materials reciclables o de l’eficiència energètica; i econòmica, a través de proveïdors de proximitat, l’economia circular i el comerç just.

– Dinamització comercial: convertir la zona d’actuació en un nou pol d’atracció, amb l’ocupació de locals buits, provocant també l’obertura d’altres negocis i la venda d’immobles.

La vintena de negocis creats en els darrers dos anys a través de Reus Espais Vius es distribueixen en els següents sectors:

  • Primera fase 13 oberts i 2 per obrir

75% d’ocupació dels locals adherits al projecte

  • Segona fase 3 oberts i 2 per obrir

31,25 % d’ocupació dels locals adherits al projecte

Aquests negocis es distribueixen en els següents sectors:

– 3 empreses del sector alimentació i restauració

– 3 empreses de benestar i salut

– 7 empreses vinculats a l’economia circular:

– 5 empreses del sector serveis

– 1 empresa sector artístic

– 1 empresa del sector comerç roba

Al llarg d’aquests mesos 192 persones s’han interessat pel projecte i 172 persones han estat assessorades per l’equip de la regidoria d’Empresa, Formació i Ocupació.

En total s’han generat al voltant de 30 llocs de treball, les persones emprenedores que han impulsat els projectes i els/les treballadors/es que han contractat.

En aquesta línia, el regidor d’Empresa, Formació i Ocupació, Òscar Subirats, ha apuntat que “Reus Espais Vius és un dels projectes d’innovació més interessants que ha fet l’Ajuntament de Reus en els darrers anys. Es tracta d’una iniciativa transversal, que ha aconseguit dinamitzar econòmicament aquesta zona del centre de la ciutat i a la vegada crear ocupació de qualitat. Tot plegat, sota un model empresarial no només basat en el benefici econòmic”.

Reus Espais Vius continua endavant

A partir d’ara, el projecte se centrarà en la consolidació per mantenir i ampliar l’eix comercial amb el suport de la comunitat emprenedora i al primer trimestre de 2024 es preveu l’obertura d’una nova línia d’ajuts per a la instal·lació de nous negocis de triple impacte a la zona nord de la ciutat.

Una zona que està vivint diversos canvis urbanístics que aniran acompanyats d’altres accions de dinamització com Reus Espais Vius. Aquesta nova fase d’Espais Vius comptarà amb una dotació econòmica de 100.000 euros.

Els ajuts s’atorguen a nous projectes de triple impacte econòmic, social i mediambiental i van acompanyats d’assessorament per tal de desenvolupar-los.

Com en la convocatòria anterior es finançarà fins al 50% de la inversió en el negoci de nova creació amb un topall de 20.000 euros.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.