Reus estrena un casal d’estiu per a infants amb Trastorns de l’Espectre Autista

casal_adaptat

Reus compta per primer cop aquest mes de juliol amb el Casal Adaptat Gaudi (TEA i altres trastorns de desenvolupament), organitzat per l’Associació Aspercamp, amb el suport de les regidories de Benestar Social i Ensenyament de l’Ajuntament de Reus. En concret, s’hi ofereixen 20 places cada setmana del 3 al 28 de juliol, de 9 a 13 h a l’Escola Rubió i Ors. En aquest casal, els infants amb Trastorns de l’Espectre Autista (TEA i altres trastorns de desenvolupament) realitzen activitats preesportives, d’expressió musical i corporal, psicomotricitat, relaxació i jocs d’aigua. Unes pràctiques molt adients per potenciar les habilitats socials i comunicatives. Durant tot el mes han assistit 13 infants cada setmana, 1 dels quals a proposta de serveis socials.

Les persones amb TEA i altres trastorns de desenvolupament (TDA-H, etc.) viuen en un món que se’ls representa caòtic, en canvi permanent i ple d’imprevistos. També tenen dificultats per interactuar amb les persones i tenen una major sensibilitat. La bona notícia és que el cervell és molt plàstic i amb estratègies d’intervenció terapèutica adients, la base de les quals és ensenyar a aquests infants a moure’s en aquest context on han nascut que els resulta complicat i ajudar-los a superar dificultats, es pot aconseguir una bona adaptació i facilitar l’accés i la comprensió de l’entorn.

Les regidories d’Ensenyament i Política Lingüística i de Benestar Social en col·laboració amb AMPA CEEP Alba també fomenten l’organització del Casal d’Estiu Adaptat, que enguany es fa del 3 al 28 de juliol, de 9 a 13 h, a l’Escola General Prim. En aquest casal, adreçat a infants escolaritzats en centres o unitats d’educació especial de Reus i infants de necessitats educatives especials residents a Reus i els seus germans, es realitzen diverses activitats com hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia i hidroteràpia. L’ocupació d’aquest mes de juliol ha estat pràcticament total amb 36 places, de les quals 3 són a proposta de serveis socials.

A més, 17 infants amb necessitats especials, que compten amb un monitor de suport, participen en la resta de casals organitzats per Ensenyament.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.