Reus estrena un casal d’estiu per a infants amb Trastorns de l’Espectre Autista

casal_adaptat

Reus compta per primer cop aquest mes de juliol amb el Casal Adaptat Gaudi (TEA i altres trastorns de desenvolupament), organitzat per l’Associació Aspercamp, amb el suport de les regidories de Benestar Social i Ensenyament de l’Ajuntament de Reus. En concret, s’hi ofereixen 20 places cada setmana del 3 al 28 de juliol, de 9 a 13 h a l’Escola Rubió i Ors. En aquest casal, els infants amb Trastorns de l’Espectre Autista (TEA i altres trastorns de desenvolupament) realitzen activitats preesportives, d’expressió musical i corporal, psicomotricitat, relaxació i jocs d’aigua. Unes pràctiques molt adients per potenciar les habilitats socials i comunicatives. Durant tot el mes han assistit 13 infants cada setmana, 1 dels quals a proposta de serveis socials.

Les persones amb TEA i altres trastorns de desenvolupament (TDA-H, etc.) viuen en un món que se’ls representa caòtic, en canvi permanent i ple d’imprevistos. També tenen dificultats per interactuar amb les persones i tenen una major sensibilitat. La bona notícia és que el cervell és molt plàstic i amb estratègies d’intervenció terapèutica adients, la base de les quals és ensenyar a aquests infants a moure’s en aquest context on han nascut que els resulta complicat i ajudar-los a superar dificultats, es pot aconseguir una bona adaptació i facilitar l’accés i la comprensió de l’entorn.

Les regidories d’Ensenyament i Política Lingüística i de Benestar Social en col·laboració amb AMPA CEEP Alba també fomenten l’organització del Casal d’Estiu Adaptat, que enguany es fa del 3 al 28 de juliol, de 9 a 13 h, a l’Escola General Prim. En aquest casal, adreçat a infants escolaritzats en centres o unitats d’educació especial de Reus i infants de necessitats educatives especials residents a Reus i els seus germans, es realitzen diverses activitats com hipoteràpia, tallers de creativitat, teràpia de gossos, musicoteràpia i hidroteràpia. L’ocupació d’aquest mes de juliol ha estat pràcticament total amb 36 places, de les quals 3 són a proposta de serveis socials.

A més, 17 infants amb necessitats especials, que compten amb un monitor de suport, participen en la resta de casals organitzats per Ensenyament.

Puntua aquest article!