Obert el termini per presentar projectes a l’11è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català

cartell_11e_premi_catala

La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i pel Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura han obert el termini per presentar projectes a l’11è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català. Per optar-hi cal presentar un projecte amb l’objectiu de fomentar l’ús del català com a llengua de comunicació i de treball, ja sigui adreçat a tota la població o a un col·lectiu determinat (joves, associacions, comerç, empresa, nova immigració, etc.). El premi està dotat amb 2.000 euros.

Els projectes poden ser tant idees inèdites com projectes ja duts a terme, sempre que se’n justifiqui l’aplicabilitat a la realitat de Reus. El termini de presentació acaba el 6 d’octubre. Tota la informació a http://www.reus.cat/premicatala

En aquesta ocasió, el jurat està format, entre altres, per diversos professionals de l’àmbit de la llengua i de la comunicació, com Albert Branchadell, professor del Departament de Filologia Catalana de la Universitat Autònoma de Barcelona i membre de la Societat Catalana de Sociolingüística; Montserrat Nadal, cap del Servei de Foment de l’Ús del Català de la Direcció General de Política Lingüística; Anna Gispert, presidenta de l’APELLC i representant del Ple pel català al Camp de Tarragona, i Sergi Vallhonrat, director de Canal Reus TV.

L’Ajuntament de Reus i el Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus Miquel Ventura es reserven el dret de portar a terme aquests projectes o bé d’adaptar-los o modificar-los si es considera convenient. D’anteriors edicions del Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català n’han sortit, per exemple, projectes com “MC, rapeja en català”, que proposava un concurs de lletres de rap en català; Desdezero, que va crear i desenvolupar un muntatge teatral amb aprenents de català, i Contes a les places, que va portar a diferents places de Reus un contacontes en català i diversos contes de les biblioteques municipals.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.