Reus guanya un nou parc urbà a la zona nord de la ciutat, amb espais per a usos diversos

foto_parc_mas_mainer

Reus guanyarà un nou parc urbà a la zona nord de la ciutat amb l’obertura al públic de la gran zona verda de 5.970m2 de Mas Mainer. Acabades les obres d’urbanització d’aquesta zona de la ciutat, l’Ajuntament de Reus executarà un paquet d’obres complementàries per dotar el nou parc d’una zona esportiva i dues pèrgoles.

Carles Pellicer, alcalde de Reus afirma que “el nou parc és el resultat del desenvolupament del pla parcial per part del promotor i de la voluntat del Govern de Reus d’atendre les demandes dels veïns d’una zona molt poblada però sense una gran zona verda a prop. Per aquest motiu hem ampliat el projecte amb més enjardinament, mobiliari urbà i elements esportius i de jocs”.

Una vegada completat, el nou parc de Mas Mainer tindrà un primer àmbit d’accés enjardinat, a tocar de l’avinguda de l’Onze de setembre; un segon àmbit que acollirà una zona de jocs infantils; i un tercer àmbit, a tocar del mur que limita amb la via del ferrocarril, on s’hi instal·larà la zona esportiva.

L’impuls del Pla de Millora Urbana 6.01 Mas Mainer de Reus, promogut per Unifamiliar Sant Jordi, S.A. ha dotat la zona nord de la ciutat amb una nova gran zona verda. El projecte ha conservat elements patrimonials originals: elements vegetals, dos eucaliptus de grans dimensions; i dos elements arquitectònics, una glorieta i un antic dipòsit d’aigua. La promotora també instal·larà diferents elements de jocs infantils. El parc consta de dos zones de paviment continu de formigó, una zona amb sauló, dos passos amb peces ceràmiques i diferents zones enjardinades amb gespa, plantes arbustives i arbrat, amb equipament de xarxa de reg. També consta d’enllumenat i mobiliari urbà, format per dos bancs longitudinals de formigó, i una font.

Pròximament, l’Ajuntament executarà les obres complementràries per dotar el parc de la zona esportiva, així com de més mobiliari urbà i arbrat. S’instal·laran dues cistelles d’Street bàsquet, i paviment per a pista esportiva. Igualment, es construiran les dues pèrgoles —una a la zona enjardinada d’accés i l’altra a la zona de jocs infantils— i s’instal·larà el mobiliari urbà, amb bancs i papereres; i, finalment, es plantaran 18 nous arbres, 10 dels quals eran til·lers i 8, lledoners. El pressupost d’aquesta fase és de 45.338,79 euros.

En un futur, l’Ajuntament preveu ampliar la zona de jocs infantils amb una gran estructura en forma de cúpula, amb xarxes, cordes, ponts, entre altres elements.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.