Reus ofereix tallers de salut al carrer adreçats a la joventut

La Regidoria de Salut i Ciutadania de l’Ajuntament de Reus dins del projecte PLANET REUS prepara una nova estratègia per apropar la salut als joves i aquesta es farà a peu de carrer. Un carrer que convidarà als i les joves a participar en temes de la gestió de riscos i plaer en drogues i sexualitat i fer difusió de la oferta d’activitats per joves d’aquest estiu. 

Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania, explica que “aquesta pandèmia ens ha tingut reclosos/es i sobretot masses joves diuen que “els ha robat part de la seva vida”, “que “em sento trista” i “he perdut l’espai del carrer”. Per aquesta i, altres raons, tornem al carrer i ho fem fent salut!”.

PLANET REUS és un projecte comunitari i en aquesta intervenció es compta amb joves que s’han formats com a agents de salut durant tot el curs perquè siguin ells i elles acompanyats de professionals especialitzats els que treballin directament a l’entorn immediat on estan els i les joves per conèixer la seva realitat i relacionant-se entre iguals incidint en l’educació preventiva i la reducció de riscos i apropant les activitats culturals, educatives i d’oci al carrer.

Els dies: 9, 11, 15 18 i 22 de juny de 10:00 a 13:00 h, en diferents espais de la ciutat propers a centres educatius, amb la col·laboració d’agents de salut, es realitzaran tallers de sexualitat i preventius sobre drogues.

Els objectius d’aquesta tasca són:

  • Conèixer la realitat dels joves sobre el consum de drogues i sexe.
  • Fomentar la prevenció de riscos i la gestió del plaer.
  • Facilitar eines per potenciar un consum i una sexualitat responsable.

Amb la iniciativa es vol donar l’oportunitat a tos i totes les joves a dir la seva, a poder expressar el que saben, les seves experiències, les necessitats… Busca ser un espai de proximitat a l’altra persona des del grup d’iguals i el reforç positiu.

Es una iniciativa destinada a joves i protagonitzada per altres joves formats en la matèria. En aquesta interrelació es busca generar reflexió i promoure altres fórmules d’oci, promoció de la salut sexual, drets sexuals, equitat de gènere, consums sense riscos… i abordar les necessitats dels i les joves de Reus.

Amb les idees aportades i els seus suggeriments es podran posar en marxa noves activitats.

Tots i totes les joves que s’interessin podran formar part d’un grup d’agents de salut per fer posteriors accions al municipi. Des de la regidoria es considera que aquesta és una figura de rellevant importància per a potenciar la millora de la salut dels joves.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.