Reus participa a l’assemblea de l’Associació Xarxa FP que es fa a Dinamarca

Xarxa FP Reus Dinamarca

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, assisteix aquest dimecres a l’assemblea general anual de la Xarxa FP, que enguany es du a terme a Viborg (Dinamarca). La xarxa aplega 33 ciutats de 15 països d’Europa que treballen conjuntament amb altres agents econòmics i socials per fomentar la difusió, la innovació i la qualitat en els estudis de formació professional.

Durant aquest dimecres es presenta la memòria del 2019, la liquidació de comptes i el pla de treball per al 2020. També es debat sobre noves propostes i projectes comuns que es podrien impulsar des de la secretaria de la Xarxa FP. Durant el 2019 a la ciutat s’han acollit 9 estudiants europeus a través de la Xarxa FP que han fet pràctiques en diferents empreses, i s’han enviat a 6 alumnes d’FP a fer les pràctiques fora.

Cal dir que les úniques ciutats catalanes adherides a la xarxa que promou la mobilitat d’estudiants i professors d’FP són Barcelona i Reus. Enguany s’incorporen com a nous membres Graz (Àustria), Leuven (Bèlgica) i Vejle (Dinamarca).

La Xarxa FP
La capital del Baix Camp es va adherir a la XarxaFP European Vet Mobility Network, Cities for VET Mobility and Innovation el març de 2012. Des d’aleshores s’ha treballat per a la promoció de la mobilitat internacional dels estudiants d’FP i, també, la promoció de la mobilitat del personal i docents dels centres que imparteixen aquests estudis. La Xarxa FP va ser creada l’any 1999 per desenvolupar conjuntament estratègies per a la mobilitat d’alumnes i professorat de Formació Professional, i promoure l’intercanvi de bones pràctiques i la realització de projectes innovadors en el camp de l’educació i l’FP.

L’assemblea general reuneix tots els representants i gestors de mobilitat de cada ciutat de la xarxa en una reunió que se celebra cada any en una ciutat membre.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, ha expressat que “per nosaltres és important treballar pel manteniment i la millora de la qualitat de la Formació Professional, per la qual cosa, trobades com aquesta i, a més, d’abast europeu, ens ajuden a treballar en aquesta direcció, alhora que descobrim altres experiències innovadores que es desenvolupen en altres ciutats en el camp de la FP”.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.