Reus reprèn els cursos de coneixement de la societat catalana destinats a les persones nouvingudes

Reus reprèn els cursos de coneixement de la societat catalana destinats a les persones nouvingudes

Una vintena de persones han participat en la primera sessió de 2018 del curs de coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic, destinat a les persones nouvingudes, organitzat per la regidoria de Benestar Social. El curs és voluntari i gratuït per als assistents.

L’any 2017, 68 persones de més de 16 anys, van participar en els 5 cursos que es van programar. Per nacionalitats, les més representatives van ser la marroquina (36 persones: 19 dones i 17 homes) i la senegalesa (14 homes). També es van fer 3 accions formatives de coneixements laborals, en les quals van participar 32 persones. Des de setembre de 2017, el mòdul de coneixements laborals el presta directament el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquesta formació s’emmarca en les actuacions del servei de primera acollida que l’Ajuntament de Reus ofereix, i és finançat per la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes. I també inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Les actuacions d’acollida donen a les persones que ho necessiten una primera oportunitat per a adquirir unes habilitats bàsiques per a poder ser més autònomes. El benefici per a la ciutat és el fet que les persones nouvingudes esdevenen més preparades i més lliures. Més capaces, per tant, de participar i contribuir a la millora de la societat que les acull. Els objectius concrets són promoure l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones immigrades i que adquireixin un coneixement general de la societat catalana i del seu marc jurídic.

Els continguts a acreditar es divideixen en tres mòduls (A, B i C): A, per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials; B, sobre coneixements laborals amb una durada mínima de 15 hores, i C, sobre coneixement de la societat catalana també amb un mínim de 15 hores.

El pròxim curs començarà el 9 d’abril. El termini per fer la inscripció a aquest nou curs està obert fins al mateix dia d’inici i es pot fer de manera presencial al centre cívic on s’impartirà o a través del telèfon 977 010 006.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.