Reus, seu del World Padel Tour els anys 2022 i 2023

Reus serà epicentre mundial del pàdel els anys 2022 i 2023. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer; la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, i el director de seus de World Padel Tour, Luis Torres, han formalitzat aquest dimarts, 18 de maig, el tret de sortida per celebrar a la ciutat un dels esdeveniments esportius mundials de referència d’aquesta disciplina esportiva, el World Padel Tour (WPT). Ho han fet amb la signatura del preacord d’organització, en un acte al qual també hi han pres part el regidor d’Esports de Reus, Pep Cuerba, i una de les jugadores Top Ten de WPT, la reusenca Ari Sánchez. També hi han assistit representants de la Cambra de Comerç de Reus, PIMEC, el Consell Esportiu del Baix Camp i els clubs esportius Reus Deportiu, CN Reus Ploms i Club Tennis Reus Monterols. 

L’acord preveu, inicialment, que es disputi a Reus un dels Open de les edicions 2022 i 2023, l’Estrella Damm Reus-Costa Daurada Open, convertint així la ciutat en un dels escenaris d’aquest prestigiós circuit professional, la competició regular de major prestigi i rellevància que reuneix les millors jugadores i jugadors del rànquing d’aquest esport.

El World Padel Tour compta amb competicions distribuïdes per l’Estat espanyol i diferents seus internacionals al continent europeu i americà, una vessant internacional que també els anys 2022 i 2023 incorporarà l’Open de Dinamarca.

Pendent de la confirmació definitiva de les dates, Reus podria obrir el circuit a nivell estatal el març de 2022 i el Pavelló Olímpic seria la pista central de l’esdeveniment.

L’Estrella Damm Reus-Costa Daurada Open tindrà una durada de 8 dies amb la disputa de 150 partits oficials, amb quadres de competició d’eliminació directa, on 96 parelles masculines i 56 de femenines -304 esportistes en total- es disputaran el trofeu de guanyador i la màxima acumulació de punts per optar a ocupar els primers llocs del rànquing mundial.

L’aportació econòmica per part de l’organitzador local és de 135.000 euros per la primera edició i, 140.000 euros per la segona, import que serà sufragat per les administracions involucrades, en aquest cas l’Ajuntament de Reus i la Diputació de Tarragona a través del seu Patronat de Turisme, i els patrocinadors locals. La iniciativa compta amb el suport d’entitats esportives i organitzacions empresarials com ara PIMEC o la Cambra de Comerç de Reus.

Promoció turística, econòmica i esportiva

Aquesta iniciativa s’inscriu en l’interès de promoure el territori com a seu de grans esdeveniments i competicions esportives. I és que el World Padel Tour esdevé una acció  de gran interès en l’àmbit de la promoció turística, econòmica i esportiva de la Costa Daurada i de la ciutat de Reus, i permetrà contemplar en acció el millor pàdel del món, on destaca el joc de l’esportista reusenca Ariana Sánchez Fallada, una de les Top Ten mundial.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha valorat l’impacte que suposarà el torneig a la ciutat, que serà epicentre mundial del pàdel durant aquests dies: “un espai d’oportunitats per impulsar un esport amb milions de practicants i de seguidors arreu del món, per donar visibilitat als esportistes professionals de més alt nivell i per ratificar aquesta aposta per l’esport com a espai de dinamització econòmica i social que segur que tindrà impacte en la resta de sectors del territori”.

De la seva part, la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llaurado, ha destacat el suport de la institució tant a l’esport de base com a grans tornejos com aquest: “l’esport, com la cultura, està estretament vinculat a l’estat del benestar i al desenvolupament d’una societat saludable, activa i participativa. Alhora el Worl Padel Tour contribueix a dinamitzar el turisme, el comerç, els serveis i l’economia en general de la demarcació.”

En les properes setmanes es concretaran els detalls de l’organització i les activitats complementàries, que tindran com a objectiu dinamitzar l’activitat esportiva i incorporar també una promoció escolar.

Pàdel a Reus

La ciutat de Reus compta amb excel·lents instal·lacions esportives per a la pràctica del pàdel, especialment al Club Tennis Reus Monterols, al Reus Deportiu i al Club Natació Reus Ploms, com també a centres privats de gran rellevància.

També diversos municipis de la Costa Daurada disposen d’un important nombre de pistes en clubs, centres privats i alguns establiments turístics, ja que el pàdel és un dels esports més  practicats pel turistes nacionals i internacionals que visiten la zona.

El pàdel s’ha situat a nivell estatal com el segon esport col·lectiu més practicat només per sota del nombre de llicències del futbol. És a nivell mundial l’esport de més gran creixement dels últims cinc anys, amb més de 10.700 pistes i l’estimació de cinc milions de practicants a tot l’Estat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.