En marxa la vuitena formació de l’Escola TIC

Tretze alumnes han iniciat el vuitè curs de l’Escola TIC del Clúster TIC Catalunya Sud. La formació arrencava el 10 de maig i s’allargarà fins al 28 de juliol. Totes les classes es fan en format presencial a les instal·lacions del Clúster TIC Catalunya Sud. En total, 230 hores lectives que inclouen la realització d’un projecte final per equips que consistirà en el desenvolupament d’una aplicació web completa amb les tecnologies treballades durant el curs. El programa inclou també competències transversals en les quals l’alumnat treballarà la gestió del canvi, resolució de conflictes, el treball en equip i el lideratge personal amb el foment de la responsabilitat i l’actitud proactiva davant dels objectius. D’alta banda, també es posa especial èmfasi en la gestió i ús de diferents eines que permetin millorar la comunicació, la coordinació i l’organització de tasques.

Entre els perfils de l’alumnat trobem joves menors de trenta anys, amb estudis de Cicles Superiors relacionats amb la programació de DAM, DAW o ASIX i, en menor mesura, alumnes d’Enginyeria Informàtica que s’han volgut especialitzar en llenguatges en concret de programació. Des de fa aproximadament un any es treballa per incloure a les formacions perfils d’altres modalitats com química, física, matemàtiques o ADE. D’aquesta manera es dóna la possibilitat als alumnes de complementar la seva formació i trobar oportunitats laborals dins del sector TIC.

Es tracta de la vuitena formació de l’Escola TIC del Clúster, de la mà de la Fundació Esplai i amb una metodologia de treball àgil i pràctica. El curs està finançat pel Fons Social Europeu, gestionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i desenvolupat per la Fundación Esplai i el Clúster TIC Catalunya Sud. La incorporació de pràcticament el 100% de l’alumnat de la darrera formació de l’Escola a dues empreses membres del Clúster TIC Catalunya Sud reforça la proposta de model formatiu de l’Escola, basat en les necessitats actuals del mercat i la seva demanda de professionals en matèries específiques.

Des de la seva creació l’any 2019, l’Escola TIC ha format a més de 150 alumnes i la seva taxa d’inserció laboral supera el 70% de mitjana. L’objectiu de l’Escola és formar a joves menors de 30 anys en l’àmbit tecnològic d’acord amb les necessitats reals de les empreses. La proposta formativa és totalment gratuïta i està dirigida a persones desocupades que vulguin endinsar-se en el
món tecnològic adquirint nous coneixements. Fins al moment s’hi ha invertit un pressupost superior als 200.000 euros, entre finançament públic i privat.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.