Reus tindrà enguany un Nadal amb Geni

El proper divendres 26 de novembre i fins al 9 de gener, Reus posa en marxa una nova campanya de Nadal, amb el nom “Reus un Nadal amb geni”, continuant la línia de la marca de ciutat “Reus una ciutat amb geni”. Enguany presenta un programa d’activitats, espectacles d’animació al carrer i atraccions a l’aire lliure, tot amb l’objectiu de crear una ambientació nadalenca a la ciutat, seguint en tot moment les recomanacions de distanciament social atesa la pandèmia de la COVID19 .

Tal com ha explicat la regidora de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, “l’objectiu de la campanya, ideada per l’Ajuntament de Reus mitjançant l’Agència Reus Promoció i impulsada amb la col·laboració de les entitats comercials de la ciutat, és contribuir a consolidar el  posicionament de la ciutat com a centre comercial i cultural de referència, amb un impacte més enllà de les festes de Nadal”.

La campanya “Reus una ciutat amb geni” presenta diferents espais que esdevenen escenaris on s’hi desenvolupen activitats especials. Destaquen principalment els espectacles itinerants de diferents formats i tipologia: animació infantil, màgia, música, etc.

En el marc de l’execució de l’operació es desplegarà una important campanya de difusió. Una de les eines destacades de promoció serà l’Agenda d’actes de Nadal, que recollirà les principals activitats que se celebraran a Reus. La programació d’actes també es compartirà mitjançant les xarxes socials, i  les pàgines web reuspromocio.cat i reus.cat.

Les places Mercadal, Prim, Llibertat i Evarist Fàbregues així com els Mercats de Reus seran els principals escenaris d’atracció de visitants. L’extensa oferta comercial de proximitat així com la implicació del sector contribuirà a la distribució dels visitants pel conjunt de carrers i places.

Les novetats
El Geni del Nadal
Per a la campanya de Nadal d’enguany s’ha pensat en la creació d’un personatge, “el Geni del Nadal”, que amb el seu vehicle màgic, serà l’encarregat de repartir l’agenda d’activitats de Nadal i també acompanyarà els grups.

Aquest Geni repartirà en el decurs dels espectacles itinerants del darrer dissabte de novembre i els 3 primers de desembre, imants amb motius nadalencs, i làmines de pintar pels més petits de casa, dels quals se n’editaran 4 models, tant d’imants com de làmines.

Tots els infants que portin al Gaudí Centre 4 de les làmines pintades, participaran el dia 4 de gener en el sorteig d’un lot infantil de Nadal que se celebrarà al mateix Gaudí  Centre.

Espectacles itinerants al centre ciutat
Atès l’èxit assolit els darrers anys pels espectacles itinerants al centre de la ciutat, s’han programat 4 espectacles de gran format en els quals es combinaran les arts escèniques i la música. Els espectacles itinerants que sortiran de la seu de Promoció de Ciutat, començaran tots a les 18:30 h i seran els següents:

 • Dissabte 4 de desembre, LES NOMADES. Dues criatures de grans dimensions arribades de Terres de Fantasia ens convidaran a fer un sorprenent viatge visual i sonor a través dels 5 continents.
 • Dimarts, 7 de desembre, BIG DANCERS, marionetes gegants amb impactants efectes de llum sincronitzats amb ritmes i moviments coreogràfics.
 • Dissabte 11 de desembre a partir de les 18:30 h, MEDITERRANEUS, quatre personatges fantàstics provinents d’altres mars, ens visiten per descobrir els habitants del nostre planeta terra. Espectacle inspirat en l’arquitectura modernista de Gaudí i l’art surrealista de Salvador Dalí.
 • Divendres 17 de desembre, a partir de les 18:30 h, HOTEL NARBONNE, en clau clown i mim, amb música, coreografia i situacions còmiques.

A banda d’aquests espectacles hi haurà els FOLLETS, que faran un tomb pel Nadal de Reus, ja que s’han quedat sense idees per fabricar joguines i necessiten recuperar la inspiració. Els podràs ajudar els dies 27 de novembre i el 18 i 23 de desembre, a partir de les 18:30 h, sortiran des de la seu de Promoció de Ciutat al carrer Sant Joan.

Per donar-li el toc de màgic al Nadal, també s’ompliran de MÀGIA els carrers els dies 3, 6, 23 i 30 de desembre, a partir de les 18 h, sortida de la seu de Promoció de Ciutat al carrer Sant Joan, el Màgic Freak, personatge que ens recorda els tics del clàssic de “La Pantera Rosa, el Bicicadabra, que és un personatge inspirat  en l’actor i còmic francès Maurice Chevalier, i l’Andrew i el seu Bagul Màgic per omplir-lo de les il·lusions de les persones que es troba pel camí.

“Nadal al Gaudí Centre”
L’Agència Reus Promoció recupera per quart any consecutiu el servei de ludoteca amb tallers infantils i manualitats relacionades amb el Nadal, Gaudí i el Modernisme els dies 23, 24, 27, 28, 29 29 i 30 de desembre i 3 i 4 de gener, en horari de matí i tarda.

Els infants, d’entre 4 i 12 anys, que realitzin aquesta activitat, que tindrà una durada d’una hora i mitja, coneixeran el Gaudí Centre d’una manera diferent. Es realitzaran 3 tipus diferents de tallers en funció dels horaris: “Barrets modernistes”, “Fanalet de Vitralls”, “Els sols de Gaudí”, “Estampacions de postals”. Les entrades s’han de reservar a ticket.reusturisme.cat i els infants no caldrà que estiguin acompanyats d’un adult mentre facin l’activitat, que tindrà monitors propis.

Per altra banda, el dia 12 de desembre s’organitza una nova edició de l’activitat “Observem, escoltem i toquem en família”, una visita familiar al Gaudí Centre on es descobriran els personatges i trets més essencials de la vida de Gaudí a través d’un joc d’empatia i un taller artístic.

Des de la campanya “Reus un Nadal amb Geni” es vol posar èmfasi en la promoció del patrimoni local i es proposa aprofitar aquests dies de descans per visitar espais patrimonials de la ciutat, que tindran horaris d’obertura especial en el marc del pont de la “Puríssima”.

Per adaptar-se a la campanya de nadal, l’Oficina de Turisme de la plaça Mercadal obrirà també les seves portes de 10:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 20:00 h, els dies festius d’obertura comercial i el punt d’Informació de la plaça del Prim, de 10:00 h a 14:00 h i de 16:00 h a 20:00 h de dilluns a dissabte i els festius d’obertura comercial.

Els elements tradicionals del Nadal a Reus
Plaça de la Llibertat

 • Zona lúdica i d’atraccions de la campanya de Nadal.
 • Pista de gel. Horaris 2021:  Del 26 de novembre al 9 de gener.
 • Atraccions infantils de fira. Per als més petits. Del 26 de novembre al 9 de gener.
 • Element de llum: bola de Nadal transitable de 8 metres de diàmetre
 • Projeccions de colors, al terra, al voltant de la bola de llum de diferents objectes de Nadal

Plaça del Prim

 • Element de llum: bola de Nadal transitable de 5 metres de diàmetre
 • Projeccions de colors, al terra, al voltant de la bola de llum de diferents objectes de Nadal

Plaça Mercadal

 • Mercat de Nadal. El tradicional mercadet de productes nadalencs es realitzarà a la plaça del Mercadal del 2 al 22 de desembre, ubicant totes les parades en casetes de fusta a l’estil dels mercats tradicional de Nadal europeus.
 • Arbre de nadal. Ubicat a la plaça del Mercadal i té una alçada de 13 mts , 2025 wats de potència i 46.900 punts de llum led.
 • Projeccions de colors, al terra i a diferents façanes de la plaça, al voltant de l’arbre de Nadal de diferents objectes nadalencs.

Plaça Evarist Fàbregas (Centre comercial El Pallol)

 • Mercat d’artesania. De l’1 de desembre al 5 de gener. Objectes de regal i artesania. Horari: de 10:00 h a 14:00 h i de 16:30 h a 21:00 h.

Els Reis
Arribada dels patges reials pels carrers de la ciutat els dies 29 i 30 de desembre.

Recollida de cartes per als Reis de l’Orient. Al Parc de Sant Jordi, els patges reials recolliran les cartes el 2, 3 i 4 de gener.

Cavalcada de SSMM els Reis Mags de l’Orient. A partir de les 18:30 h, sortida des del carrer Ample i cercavila habitual pels carrers del centre de la ciutat.

El Nadal més tradicional
La programació de la campanya de Nadal recull també els principals esdeveniments nadalencs tradicionals de la ciutat, la majoria organitzats per entitats de la ciutat:, cantades de nadales, caga tió, Ball dels 12 mesos i l’Home dels Nassos, entre d’altres.

L’enllumenat dels carrers
La ciutat estarà il·luminada del 26 de novembre al 9 de gener amb l’horari següent: de 17:30 h a 24:00 h i els dies festius més assenyalats s’apagaran més tard.

A banda de l’enllumenat de les places Mercadal, Prim i Llibertat, dels arbres del Tomb de Ravals i dels barris, contractats per l’Ajuntament de Reus mitjançant una licitació, hi haurà una vintena de carrers il·luminats a iniciativa dels establiments comercials, amb el suport econòmic municipal del 70 % mitjançant subvenció.

Els establiments comercials que hagin participat en el pagament de l’enllumenat rebran un «pack» amb un distintiu que els identificarà com a col·laboradors, tiquets descompte dels aparcaments municipals, de la pista de gel, de les atraccions infantils i invitacions per a l’activitat de ludoteca al Gaudí Centre.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.