Reus, Vila-seca, Salou i Constantí s’ uneixen per crear una empresa pública de serveis funeraris

Els alcaldes de Vila-seca, Salou, Constantí i Reus han anunciat que estan treballant en una fórmula de col·laboració conjunta que permeti posar a disposició de la ciutadania dels quatre municipis una oferta pública de serveis funeraris, de proximitat i qualitat i amb preus públics.

Els estudis preliminars realitzats fins ara han posat de manifest que la fórmula més viable per la prestació del servei és la d’una societat municipal, de caràcter supramunicipal, participada pels quatre ajuntaments. La societat estaria oberta a l’adhesió d’altres municipis en un futur.

En una roda de premsa que ha tingut lloc a les instal·lacions del Tanatori municipal de Reus, Pere Segura, Pere Granados, Òscar Sànchez i Carles Pellicer, han defensat el convenciment de les institucions que presideixen que la gestió pública, conjunta i propera és la millor manera d’oferir els serveis de qualitat que demana la ciutadania, especialment en un sector d’especialitat sensibilitat com és el dels serveis funeraris, regit per un marc legal de lliure competència.

Carles Pellicer, alcalde de Reus, ha afirmat: “Volem compartir a través d’una societat supramunicipal, de caracter metropolità i íntegrament pública, la nostra experiència en la gestió dels serveis funeraris. A Reus fa pràcticament 4 dècades que oferim a la ciutadania serveis funeraris a través d’una empresa municipal i és des d’aquesta perspectiva que impulsem una nova fórmula de gestió gràcies al treball conjunt amb els municipis de Vila-seca, Salou i Constantí, als quals agraïm la seva implicació”.

Pere Segura, alcalde de Vila-seca, ha posat de manifestat que amb aquest projecte “recuperem la gestió pública d’una qüestió bàsica des de l’origen del municipi com és el comiat del difunt. Un projecte conjunt que de ben segur redundarà en un millor servei i benefici pels ciutadans”.

Pere Granados, alcalde de Salou, considera que ”l’Ajuntament de Salou vol millorar la gestió del cementiri municipal i que sigui sostenible i eficient, prestant un servei de qualitat des del vessant públic. Per això, l’equip de Govern de Salou ha cercat alternatives de gestió arribant a la conclusió que és possible arribar a una gestió sostenible i eficient si l’Ajuntament intervé en l’activitat econòmica dels serveis funeraris, mitjançant una societat mercantil pública, amb altres municipis llindants que pateixen la mateixa problemàtica, amb la qual cosa es redueixen els costos per als usuaris del servei”.

Per la seva banda, Òscar Sànchez, alcalde de Constantí ha agraït “la generositat de Reus i la resta de municipis que ens ha permès sumar-nos a aquesta iniciativa pública i beneficiosa per la ciutadania”.

A la compareixença de premsa també hi ha assistit la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó; els portaveus de Govern i altres regidors i regidores dels municipis implicats. Per la seva banda, Montserrat Flores, regidora responsable de la divisió de Serveis Funeraris de l’empresa pública Reus Serveis Municipals, ha explicat que el proper pas de l’ens “serà la transformació de la Divisió de Serveis Funeraris de Reus Serveis Municipals, per tal de transformar-la en una nova empresa, aquesta compartida pels diferents municipis que vulguin ser-ne part per oferir aquests serveis a la ciutadania. Per part de la resta de municipis s’hauran de prendre acords del Ple per tal d’iniciar aquest nou camí”.

Presentat l’acord inicial de treballar conjuntament, els quatre ajuntaments estudiaran a partir d’ara la millora fórmula de col·laboració conjunta. La tramitació administrativa del nou ens serà garantista per a totes les institucions membres. Els treballs es perllongaran durant els propers mesos.

Correspon al Ple dels respectius ajuntaments l’inici de l’expedient per acreditar la conveniència i oportunitat de la iniciativa pública municipal per a l’exercici de l’activitat econòmica mitjançant la constitució de la societat supramunicipal.

Així mateix, es constituirà una comissió d’estudi encarregada de la redacció de la memòria justificativa de la conveniència i oportunitat de l’exercici de l’activitat en lliure concurrència amb el sector privat, així com també la concurrència dels requisits legals per a la serva prestació mitjançant la societat supramunicipal.

La coordinació de la tramitació administrativa expedient anirà a càrrec de la secretaria general de l’Ajuntament de Reus.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.