Reus viurà una nova i diferent edició del Reus Ocult els dies 3 i 4 d’octubre

Reus viurà una nova i diferent edició del Reus Ocult els dies 3 i 4 d'octubre

L’Associació Espais Ocults organitzarà pels propers dies 3 i 4 d’octubre una nova edició del Reus Ocult

Ateses les circumstàncies sanitàries actuals, l’edició serà diferent però s’ha preparat pensant en garantir la seguretat i la salut dels participants, tal com s’ha explicat aquest dijous en una roda de premsa en la que hi han intervingut, a més dels organitzado rs, els regidors Montserrat Caelles, de Promoció de Ciutat, i Daniel Recasens, de Cultura i Política Lingüística. 

Una de les primeres diferències respecte les anteriors edicions serà que és necessari inscripció prèvia a través de la pàgina web de l’associació Espais Ocults. Les reserves, que seran gratuïtes, es poden fer fins al divendres 2 d’octubre, en grups tancats i aforament molt limitat. Si queden places disponibles, es podrà fer la inscripció al punt d’informació que hi haurà a la plaça del Mercadal fins a 15 minus abans de l’inici de les activitats el mateix dissabte. 

Les visites seran sempre en espais oberts, amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat. 

L’oferta d’aquest any serà triple. Per una banda, es comentaran tres espais emblemàtics: la plaça de Mercadal i les seves curiositats urbanístiques; les Peixateries Velles, on hi ha l’obra d’un virtuós escultor poc conegut; i, el Pallol, des d’un punt de vista històric i urbanístic. L’objectiu de l’associació és ensenyar aquests espais amb una mirada que anirà més enllà de l’habitual.

Igualment, s’oferiran dues rutes: “Ora pro nobis”, resseguint algunes de les capelletes que hi ha, o hi havia en punts de la ciutat i la ruta “Tranquimazín”, amb voluntat de fomentar l’esperit crític entre els assistents.

Finalment, es podrà “entrar” a espais, sense entrar-hi. Amb ulleres de realitat estereoscòpica, que es podran adquirir en el punt d’informació que l’associació tindrà a la plaça Mercadal, el visitant podrà veure espais tancats des de l’exterior. Aquestes ulleres es llogaran per tot el cap de setmana i es podran tornar (si estan en bones condicions) o se les podran quedar els visitants com a record). Amb les ulleres, es podrà pujar al Campanar, sense trepitjar-ne cap esglaó; entraran a la Sala Noble de la Reial Congregació de Puríssima Sang; passejaran per l’interior del Círcol i finalment, es podrà entrar a la casa Gasull.

Des de l’associació Espais Ocults es vol agrair a tots els propietaris i responsalbes dels espais la bona predisposició i l’esforç extraordinari que suposa enguany poder aconseguir que Espais Ocults sigui una realitat. Per part de l’Ajuntament, tant Montserrat Caelles com Daniel Recasens han agraït el treball de l’associació per fer aquesta nova edició de la iniciativa que permetrà continuar treballant per oferir activitats culturals i patrimonials amb seguretat i mantenint les mesures i recomanacions sanitàries. 

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.