Reus WiFi arriba als 106.000 usuaris el 2017

Reus WiFi arriba als 106.000 usuaris el 2017

Un total de 106.532 usuaris s’han connectat durant l’any 2017 a Internet i al portal de promoció de ciutat Reus WiFi, impulsada per l’Ajuntament de Reus en el marc del pla Reus Smart City. En aquest any, la xifra ha continuat anant en augment constant fins al punt que l’ús pràcticament s’ha gairebé triplicat. Si al gener es van registrar 4.562 connexions, al desembre aquesta xifra va arribar a les 12.404.

Si durant el primer semestre la mitjana de connexions diàries va ser de 205, en el conjunt de l’any 2017 la mitjana diària de connexions ha arribat a situar-se en les 329, amb un mes de desembre en què la mitjana diària va pujar fins a 400 connexions. El rècord d’accessos es va registrar el dia 28 de juny amb 596 connexions i usuaris.

Al desembre de 2016, coincidint amb la campanya de Nadal, es va eliminar la necessitat d’obtenir tiquet per navegar en obert a través de l’aplicació de manera que es va simplificar la connexió a internet.

Quan l’usuari es connecta a la xarxa Reus Wifi accedeix a un portal (http://www.reuswifi.cat/) on troba informacions de promoció de la ciutat i del comerç i el botó de ‘Navega’ per on pot continuar la navegació lliurement. Els usuaris que han visitat el portal en aquest any han consultat 401.078 pàgines de contingut dins del mateix portal Reus WiFi.

WiFi i promoció
Actualment, la xarxa Reus WiFi ofereix cobertura a través de 16 punts situats al carrer, des de la Palma fins a l’estació d’autobusos i des del Mercat Central fins al passeig Sant Jordi, incloent el Tomb de Ravals i la zona centre de la ciutat.

El regidor de Promoció Econòmica i responsable de Reus Smart City, Marc Arza, explica que la tendència a l’alça en l’ús del Reus WiFi confirma la utilitat d’aquest servei com una eina per promocionar la ciutat i per posar a l’abast de la ciutadania l’accés als diferents serveis que ofereix la ciutat. En aquest sentit, Arza recorda que es tracta d’un projecte ambiciós que encara pot tenir marge de creixement amb la incorporació de sectors com el comerç, la restauració i d’altres sectors econòmics que puguin estar interessats a ser-hi presents com a facilitadors de punts d’accés i informació.

La xarxa Reus WiFi es basa en un model d’explotació que ha permès el desplegament de Reus WiFi sense cost per a l’Ajuntament de Reus, a través de la concessió a una empresa adjudicatària que en garanteix la sostenibilitat, d’acord amb la normativa vigent en matèria de telecomunicacions (que limita l’explotació directa del servei per part de les administracions públiques).

Reus WiFi és el servei de wifi obert vinculat a la promoció de ciutat que a es realitza a través d’una concessió a l’empresa Telnet Sistemas 2008, S.L que fa l’explotació del servei.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.