Revisions gratuïtes cognitives per detectar casos d’Alzheimer

L’Associació d’Alzheimer i Altres Transtorns Neurocognitius de Reus i Baix Camp, amb la col·laboració de la regidoria de Salut i Esports de l’Ajuntament de Reus, ha presentat aquest matí la campanya “Revisió Cognitiva”, que consisteix en la realització d’avaluacions neuropsicològiques de cribatge, gratuïtes a tot es les persones interessades en conèixer el seu estat cognitiu. 

Durant els dies 25, 26, 27 i 29 d’abril, des de les 9:00 h fins a les 18:00 h, es realitzaran les avaluacions neuropsicològiques de la campanya a l’Institut Lerín Neurocognitive, la seu de l’Associació d’Alzheimer i Altres Trastorns Neurocognitius de Reus i Baix Camp. Per participar-hi cal concertar cita prèvia trucant als telèfons 977 317 603 o 686 219 419.

La campanya està oberta a tota la ciutadania i és una excel·lent oportunitat per conscienciar sobre les alteracions cognitives, les demències i l’impacte que generen en les famílies i en la societat en general, posant èmfasi en la valuosa tasca de les associacions arreu del món.

Cada 3 segons es diagnostica un nou cas de demència al món, amb una afectació mundial actual d’uns 50 milions de persones. Entre un 5% i un 8% de la població major de 60 anys patirà demència en un moment determinat. No existeix tractament curatiu per la majoria de les demències però sí existeixen tractaments que han demostrat que poden alentir el seu avenç.

Les revisions habituals del nostre funcionament cognitiu a certa edat ens poden permetre detectar les fases inicials d’una demència o trastorn neurocognitiu, establir un diagnòstic precoç i realitzar una actuació terapèutica primerenca i eficaç, permetent-nos romandre actius a la societat.

Servei de diagnòstic propi

L’Associació d’Alzheimer i Altres Transtorns Neurocognitius de Reus i Baix Camp ha incorporat recentment un servei de diagnòstic propi amb un neuròleg de consulta privada i acord amb mútues per a la realització de proves complementàries.

Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.