“Una rosa per la Llibertat” porta aquest dissabte un jardí de roses participatiu a la plaça de la Llibertat

Diferents entitats i col·lectius de la ciutat participen aquest dissabte 27 de maig a l’activitat “Una rosa per la Llibertat”, en què es convida la ciutadania a portar roses de paper, cartró o altres materials i dipositar-les a la plaça de la Llibertat per construir un gran jardí amb roses, el símbol de la ciutat de Reus. Des de les 9:00 i fins a les 20:00 h es realitzaran diferents activitats en aquest espai urbà que serviran per reivindicar la cultura com a vincle entre la ciutadania i element de cohesió social. Aquesta activitat fa part de la programació de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017.

Un jardí gastronòmic, un jardí literari, un jardí escènic i un jardí artístic i artesà seran els que inicialment dotaran de contingut aquest acte que es realitza a la plaça de la Llibertat aquest dissabte. Un espai on la ciutadania, la ciutat, l’omple de contingut, aporta el seu granet de sorra, aporta la seva flor que posteriorment donarà el seu corresponent fruit.

Roses de veritat, d’altres de paper, fetes pels alumnes de la ciutat, d’altres amb materials reciclats… de roba… i la complicitat de milers de reusencs i reusenques que la plantin en un jardí imaginari, en mig d’una gran festa artística, participada i protagonitzada per ells mateixos.

Aquesta original proposta és impulsada per VaporLAB, Safareig Poètic, Orquestra Camerata XXI, Jove Companyia de Dansa del Centre de Lectura, Cor Mestral i amb la col·laboració del CRAC, Col·lectiu Reusenc d’Activitats Culturals i Origami Art&Teràpia i la participació de la Coordinadora de Dansa de Reus, 15 escoles de la ciutat, els sis Centres Cívics, Myosotis Arts Floral i l’Agrupament Escolta Misericòrdia.

Segons els organitzadors, hi ha diferents motius que han portat a organitzar aquesta acció col·laborativa: l’impuls creatiu, la voluntat de compartir i la cultura com a motor per fer viure i sentir de forma diferent la teva pertinença col·lectiva i la capacitat de la ciutadania per transformar el món.

Participació escolar
La ciutadania és convidada a participar en la iniciativa tot construint una rosa o flor del color, la forma i amb els materials que es vulguin i portant-la per dipositar-la a la plaça de la Llibertat. A més, durant els mesos d’abril i maig s’han visitat les escoles Maria Rosa Molas, Mowgli, Montsant, Arce, Teresa Miquel i Pàmies, General Prim, Presentació, Cèlia Artiga, Pompeu Fabra, CPEE Alba, Joan Rebull, Pi del Burgar, Rubió i Ors i Sant Josep per mostrar com es pot construir aquesta flor i convidar els alumnes a aportar el seu gra de sorra al final de l’acció que es durà a terme a les 19:00 h.

La previsió és que la plaça s’ompli de centenars de roses i flors de diferents colors, construint un mosaic gegant viu. Un jardí, en una plaça dura, per reivindicar una participació més activa de tots els reusencs i reusenques. El jardí es construirà amb totes les aportacions ciutadanes, des de les 9:00 h del matí i fins a les 20:00 h.

Activitats paral·leles
Durant el dia realitzaran diferents tallers amb la participació de les entitats impulsores del projecte i d’altres que han volgut col·laborar. La coordinadora de Dansa de Reus (Escola de dansa Centre de Lectura, Núria Díez i Artis-Fraga), farà tallers de clàssic, contemporani, hip hop i Ball de Valencians. El CRAC farà ballar l’Àliga petita. El Cor Mestral i Safareig poètic faran tallers creatius en horari de tarda. Totes les activitats són gratuïtes.

Horaris

  • 9 h matí. El Despertar del jardí. Classe de ioga amb música en directe amb Gerard Marsal
  • D’11 a 13 h i de 17 a 19 h. Tallers
  • De 13 h a 14 h. Vermut solidari
  • De 19 a 20 h. Espectacle que uneix música, teatre i dansa. Una rosa per la Llibertat
Rate this post

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.